Dit moet je voor de iZombie seizoen 5 release weten

  Het vijfde seizoen van de serie iZombie komt volgende week op Netflix met dertien nieuwe afleveringen. Gezien het alweer een tijdje geleden is sinds de release van seizoen 4 hebben we hier een goede recap voor je!

  De serie iZombie komt terug voor een vijfde en laatste seizoen. Nadat in mei 2018 het nieuws naar buiten kwam dat de serie zou gaan stoppen, waren veel mensen bang dat het klaar was met de serie na het vierde seizoen. Gelukkig kreeg een sterke fanbase de makers, Rob Thomas en Diane Ruggiero-Wright, toch nog zo ver een vijfde seizoen van de serie te maken. Het vijfde seizoen werd 2 mei 2019 al uitgebracht, maar zal vanaf 20 september dit jaar ook te zien zijn op Netflix.

  Na vijf seizoenen en 71 afleveringen is het nu wel officieel klaar met de serie. Ondanks dat veel mensen graag meer zien van Olivia Moore, of simpelweg Liv, zal er geen zesde seizoen van iZombie uitgebracht worden.

  The CW

  Waar gaat iZombie over?

  De serie gaat over een jonge vrouw genaamd Olivia Moore, maar iedereen noemt haar Liv. Aan het begin van de serie gaat Liv naar een feestje, waar vervolgens een zombie uitbraak plaatsvindt door een nieuwe drug. Liv wordt gekrabd door een van de zombies, waardoor ze zelf ook het virus te pakken krijgt. In het begin weet helemaal niemand van het feit dat Liv een zombie is, ook al vinden de mensen om haar heen wel dat ze erg raar doet.

  Liv komt er in het eerste seizoen achter dat er bij een zombie zijn bepaalde gaves zitten. Zo kan ze als ze iemand brein eet bepaalde herinneringen van diegene terugzien. Daar komt ze in de eerste aflevering achter nadat ze bij haar baan in het crematorium maar eens een hapje probeert van een slachtoffer. Dit valt detective Clive Babineaux meteen op, waarna hij haar meeneemt om de zaak van het slachtoffer op te lossen. Dit leidt tot een heleboel meer samenwerking tussen de twee.

  The CW

  iZombie seizoen 4 recap

  In het vierde seizoen van iZombie wordt Liv de leider van een ondergrondse beweging. Het doel van de groep is om zieke mensen “New Seattle” in te smokkelen, waarna ze zouden veranderen in Zombies. Dit doen ze, omdat ze met het zombievirus niet kunnen doodgaan aan hun andere ziektes.

  Dit is alleen niet legaal. Uiteindelijk wordt ervoor gezorgd dat Major, ex-vriend van Liv, gezag krijgt over de stad. Hij geeft Liv volledige toestemming voor het naar binnen smokkelen van mensen, waardoor er groot aantal levens gered kunnen worden. Dr. Ravi Chakrabarti, collega en vriend van Liv, weet het na drie seizoenen voor elkaar te krijgen om een vaccin te creëren voor het virus. Dit doet hij met de hulp van een ziek meisje die immuun is voor het virus.

  Dit zorgt natuurlijk voor wervelwind aan ontwikkelingen om mee te werken in het vijfde seizoen. Dat seizoen kun je binnenkort dus eindelijk bekijken. Vanaf 20 september staan de laatste, nieuwe afleveringen van de serie online.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.