iPhone privacy behouden - Bescherm je telefoon en jezelf

  De laatste tijd komt er steeds meer nieuws naar boven over persoonlijke data dat wordt misbruikt. Hieronder valt bijvoorbeeld het recente schandaal waarbij de Facebook gegevens van meer dan 50 miljoen mensen op het platform werden misbruikt. Wij hebben daarom tips om je iPhone privacy en het toestel tegen diefstal te beschermen.

  Geef zo min mogelijk toestemming aan apps

  Bij het downloaden van een nieuwe app wordt vaak gevraagd waar de applicatie toestemming voor krijgt. De ene app vereist meer informatie dan de andere, het is dus belangrijk om goed op te letten waar je toestemming voor geeft.

  De meeste apps vragen in eerste instantie of zij notificaties mogen sturen, natuurlijk kan dit niet veel kwaad. Waar gebruikers vooral op moeten letten is het weggeven van je locatie en persoonlijke gegevens.

  Om te bekijken welke apps je locatie kunnen zien, navigeer je naar instellingen en vervolgens privacy. Hier staat bovenaan locatievoorzieningen bij met instellingen voor specifieke apps. Bij apps is het mogelijk om je locatie nooit, bij gebruik van de app of altijd in te stellen.

  Stel een goed wachtwoord in

  Nieuwere iPhones hebben vrijwel allemaal een Touch ID knop om het toestel mee te ontgrendelen. De nieuwste iPhone X heeft zelfs een ontgrendelfunctie dat gebruik maakt van gezichtsherkenning, genaamd Face ID. Naast deze geavanceerde functies is het belangrijk om een goed wachtwoord in te stellen.

  Er zijn drie verschillende soorten wachtwoorden die ingesteld kunnen worden. Dit zijn een alfanumerieke code, numerieke code en 4-cijferige code. Een alfanumerieke code kan zowel cijfers als letters bevatten en een numerieke code bestaat uit een willekeurig aantal cijfers. Door naar instellingen en vervolgens Touch (Face) ID en toegangscode te gaan is de code te veranderen.

  Download alleen apps uit App Store

  Tijdens het downloaden van data, op wat voor toestel dan ook, gaat het vaak fout. Bij het downloaden van (illegale) programma’s wordt er vaak niet deugende software overgebracht op een toestel. Daarom is het aan te raden om programma’s altijd te downloaden vanuit de App Store waar de applicaties gekeurd zijn door Apple.

  Verder is het ook handig om research te doen naar een app voordat je deze downloadt. Dit is te doen door reacties te lezen die gebruikers hebben achtergelaten over de app in de Store of op internet. Hier kunnen zij hun ervaringen over de applicatie delen.

  Automatisch gegevens wissen

  Bij het aanschaffen is het belangrijk dat je nadenkt over waar het toestel voor gebruikt gaat worden. Veel mensen gebruiken een telefoon voor werk waar interne informatie in kan staan. Mocht dit het geval zijn, of je zoekt gewoon extra beveiliging, dan is het handig om de volgende functie in te stellen.

  Door het automatisch wissen van gegevens is een telefoon extra te beveiligen. Wanneer iemand tien keer een verkeerde toegangscode invult, zal de iPhone automatisch de gegevens wissen. Houd wel rekening met het feit dat het invullen van een foute toegangscode ook als een grapje door vrienden gedaan kan worden. Hierdoor worden de gegevens alsnog gewist.

  Deze functie kan in het Touch (Face) ID en toegangscode menu gevonden worden binnen instellingen.

  Check vaak voor software updates

  Het is geen geheim dat er vaak bugs worden gevonden door gebruikers van iPhones. Om deze bugs te verhelpen ontwikkelt Apple nieuwe software en brengt deze uit in updates. Het is belangrijk om regelmatig te checken voor updates aangezien deze je telefoon extra beveiligen.

  De software updates noemt Apple verschillende versies van Software. Momenteel zijn we in iOS 11. De updates zijn te downloaden via de instellingen in iPhones zelf. Onder het kopje algemeen is de optie Software-update vinden met daarin een mogelijke update.

  Zoek mijn iPhone inschakelen

  Deze optie is eigenlijk wel een van de meest logische mogelijkheden in deze lijst. De app staat automatisch in een iPhone toestel bij aankoop. Aan de app zijn verschillende Apple apparaten toe te voegen om te bekijken waar alle toestellen zijn. Ouders kunnen zo bijvoorbeeld ook kijken wat hun jonge kinderen uitspoken aangezien hun locatie dan aan staat.

  Mocht je een iPhone kwijt zijn geraakt, dan is deze op te sporen via zoek mijn iPhone vanaf een computer of ander apparaat. Ook is het mogelijk om via het programma de iPhone te wissen en als verloren op te geven. Mocht je een apparaat in huis zijn kwijtgeraakt dan is er een geluidje af te spelen om deze op te sporen.

  Automatisch vergrendelen

  Mocht je vaak een telefoon gebruiken, dan is het handig om deze zo snel mogelijk weer te vergrendelen. Met deze optie zal het toestel dit automatisch doen na een ingestelde tijd. Het automatische slot is in te stellen na 30 seconden, 1 minuut, 2 tot en met 5 minuten en nooit.

  De optie is te vinden in instellingen bij beeldscherm en helderheid. Naast extra beveiliging helpt deze optie ook bij het besparen van batterij.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.