iPhone 12 versus Samsung Galaxy S20: strijd der titanen

Article
zaterdag, 26 september 2020 om 12:00
iphone sef1588001044
Apple komt binnenkort met de iPhone 2020 ofwel de iPhone 12. Tussen deze serie toestellen zal het nieuwe paradepaardje van Apple zitten, de iPhone 12 Pro Max. Samsung heeft al een tijdje haar Galaxy S20 serie in de schappen liggen, wat het paradepaardje van de Android-smartphone maker bevat. Wij zetten deze titanen tegenover elkaar en kijken wie deze strijd wint.
Om deze vergelijking te maken hebben we de specificaties van de Samsung Galaxy S20 tegenover de specs van de iPhone 12 gezet. Voor dit laatste geldt natuurlijk nog een voorbehoud, gezien de uiteindelijke specs nog niet bekend zijn van de iOS14 toestellen. We beoordelen de toestellen op drie hoofpunten: de camera's, onder de motorkap en het scherm.

De camera's

Laten we beginnen bij de camera van de toestellen. De S20 Ultra heeft een betere set camera's dan de andere modellen. Waarschijnlijk gaat eenzelfde opzet bij de iPhones gelden, waarbij de Pro Max dus de beste camera aan boord zal hebben. Hieronder vind je de specs van alle toestellen op het gebied van de camera:
Voorkant (selfiecamera):
De specs van de iPhone 12 varianten zijn nog niet officieel uit de doeken gedaan, maar als de geruchten (via EverythingApplePro) kloppen wint de iPhone 12 het op het gebied van de selfiecamera van bijna alle Samsung-modellen, behalve van de Galaxy S20 Ultra.
Achterkant:
Wat betreft de camera's op de achterkant is het nog te vroeg om te zeggen wie deze ronde wint. De Samsung Galaxy toestellen hebben een aantal indrukwekkende camera's aan boord, maar van de iPhone camera's op de achterkant is nog niets bekend. Wel lekte er eerder op basis van productietekeningen dat de Pro en de Pro Max varianten van de iPhone 12 maar liefst vier lenzen zullen hebben met een LiDAR-sensor. De iPhone 12 Mini, waar we je hier alles over vertellen, en de iPhone 12 Max, krijgen volgens hetzelfde gerucht slechts twee lenzen. Of dit daadwerkelijk zo is, is nog even afwachten tot Apple komt met een onthulling.
Resultaat:
Voor nu onbeslist
iphone 11 pro review 1f1570014523

Onder de motorkap

De kracht van zowel de iPhone 12 als de Samsung Galaxy S20 serie komt van binnenuit. De toestellen hebben allebei een compleet ander design en datzelfde geldt voor het kloppende hart dat ervoor zorgt dat je de best mogelijke ervaring zult hebben met de toestellen. Daarbij draaien beide toestellen op een ander besturingssysteem: Android en iOS 14. Deze laten we bij deze vergelijking even buiten beschouwing, gezien dit voor een deel van je eigen voorkeur afhankelijk is. Welk van deze toestellen wint deze strijd?
De Samsung Galaxy S20 serie draait op een Quallcom Samsung Exynos 990 Octa chipset met een snelheid van 2.7Ghz en een werkgeheugen van 8GB. Hoewel er verschillen zijn tussen de toestellen in de iPhone 12 serie zal elk toestel straks gaan draaien op de A14 chip van Apple met de nieuwe Bionic technologie. Deze chip zal vier cores hebben en voorzien zijn van de 16-core Neural Engine en machine learning volgens het Time Flies event van Apple.
Last but not least, heeft Samsung van zowel de Galaxy S20, de S20+ en de S20 Ultra 5G varianten. Deze toestellen gaan dus op de hoogste snelheid het internet op. De iPhone 12 biedt hoogstwaarschijnlijk ook 5G antennes. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillen modellen, waardoor het ene toestel sneller het internet op zal kunnen als het andere. Toch is de strijd op dit vlak door de aanwezigheid van de 5G optie onbeslist.
Resultaat:
Op basis van 'slechts' vier cores zou je kunnen concluderen dat Samsung deze strijd wint, maar de Neural Engine van Apple beslist de strijd áls dit daadwerkelijk in de iPhone 12 serie komt, in het voordeel van de iPhone 12.
iphone 3412657 1280f1587030477

Het scherm

Zowel de iPhone 12 als de Galaxy S20 is in verschillende edities te koop. Hier horen ook verschillende schermformaten bij en verschillende displaytypes. Hieronder hebben we van allebei de titanen de schermen op een rij gezet met de (voor nu bekende) specs:
Hoewel de Apple schermen nog niet officieel onthuld zijn, is het op basis van deze informatie vanuit JP Morgan analist Samik Chatterjee waar we het op de iPhone 12 modellen mee moeten doen. De schermen van alle toestellen beloven indrukwekkend te worden en nog helderder en vloeiende te gaan werken door de ProMotion technologie. Toch lijkt de winst op dit vlak naar Samsung te gaan die het in ieder geval op het gebied van de resolutie beslist. Het aantal kleuren is van de Apple toestellen is alleen nog niet bekend evenals de precieze voordelen van de ProMotion techniek.
Resultaat: Samsung Galaxy S20 serie belooft voor nu de beste schermen te bieden door de hogere resolutie en AMOLED schermen

Populair Nieuws