iPad Air 2 Review

  De iPad Air 2 is niet alleen dunner en lichter maar ook sneller, krachtiger en mooier. Samen met iOS 8.1 zorgt deze nieuwe iPad voor een ultieme ervaring en staat de gadget je bij in het dagelijks leven.

  Elk jaar verschijnen er weer nieuwe iPads en ook dit jaar is het weer zover. Nu Apple een grote en een kleine iPad in zijn assortiment heeft, worden ze allebei geüpgraded. Al die upgrades zorgen er naast het nieuwe iOS 8 voor dat je zo'n iPad beet wil pakken en niet meer los wil laten.

  Zo dun en ligt dat je heb overal mee naar toe kunt nemen

  De iPad Air 2 is maar liefst 18% dunner dan zijn voorganger. Hij weegt maar 437 gram en is nu 6,1 mm dun. Het retina-scherm, wat voorheen uit drie lagen bestond, is teruggebracht naar één laag. Al die factoren zorgen ervoor dat de iPad Air 2 een stuk dunner is dan voorheen.

  We stelden bij Apple de vraag waarom alles altijd dunner en lichter moet zijn. Daarop werd geantwoord dat mensen tegenwoordig mobiel zijn en hun iPad graag meenemen. En dat klopt. Waar je ook komt, overal zie je wel een iPad. En doordat de iPad steeds dunner en lichter wordt, is het apparaat ook steeds makkelijkmee te nemen. Als we terug kijken naar de iPad 2, dan is die een stuk zwaarder waardoor je die minder snel meeneemt.

  Apple iPad Air 2 Dun

  Een display dat de kleuren nog mooier doet lijken

  Een ander pluspunt is het scherm. Het scherm van de iPad Air 2 is nog mooier dan voorheen. Dat komt onder andere doordat het nu maar één laag is en is daardoor nog kleurrijker dan we zagen bij de voorganger. Het scherm is 9,7 inch, heeft een resolutie van 2048x1536, telt 3,1 miljoen pixels en heeft 264 pixels per inch.

  Al die technische specificaties komen echt tot hun recht en het nieuwe retina-scherm komt dan ook echt tot zijn recht. De foto's en video's zien er enorm goed uit. Het contrast is ook flink omhoog gegaan. Dit zorgt er voor dat alles wat je doet, en zeker voor fotografie, video-editing en gamen, natuurlijk veel beter uit de verf komt.

  Verder moet de nieuwe anti-reflectielaag niet vergeten worden die ervoor zorgt dat de reflecties op het scherm van de iPad Air 2 voor 50 procent worden gereduceerd vergeleken met zijn voorganger.

  Apple iPad Air 2 Mooi

  Veel power in een klein apparaat

  Zo'n mooi scherm en zo'n dunne iPad zijn natuurlijk ontzettend gaaf maar wat kun je er allemaal mee? De nieuwe iPad Air 2 heeft een 64-bits architectuur en die zorgt ervoor dat hij naast de computers van tegenwoordig gewoon mee kan. Dankzij de processor die 40 procent sneller is en de grafische kaart die 2,5 keer sneller is kun je al je favoriete apps op een snelle manier gebruiken.

  Dat zorgt ervoor dat het bewerken van foto's gewoon onderweg kan en je niet meer achter een PC hoeft te gaan zitten, Met alle bewerkingsprogramma's die er tegenwoordig in de App Store zijn, kun je jezelf aardig uitleven en kun je vakantievideo's gelijk in de caravan monteren.

  Al die snelle en grafische kracht kost de batterij toch niet heel veel, want de nieuwe en dunnere accu gaat gewoon tien uur lang mee. Dat is genoeg om heel de dag gebruik te maken van je iPad Air 2 en hem overal mee naar toe te nemen.

  Een goede beveiliging met alleen je vinger

  De iPhone 5S begon ooit met de vingerafdrukscanner en dat is in de laatste serie iPhones ook weer terug te zien. Nu hebben de iPad Air 2 en de iPad Mini 3 ook een vingerafdrukscanner gekregen. De scanner die gebruik maakt van Touch-ID technologie is mooi vormgegeven en werkt goed. Het scheelt een hoop gedoe met je wachtwoord, en zo unlockt het scherm door alleen maar je vinger op de scanner te leggen.

  Eerder hebben we deze functie al onder de loep genomen bij de iPhone 6 Plus en ook daar waren we zeer te spreken. Het is nu namelijk ook mogelijk om met de scanner aankopen te doen in de iTunes, iBook en de App Store. Daarnaast hebben ook ontwikkelaar de mogelijkheid gekregen om de functie in hun apps te verwerken. Boviendien is het ook mogelijk om een beveiliging te kiezen voordat je bijvoorbeeld Evernote opent. Zo beveilig je al je aantekeningen en notities en kost het geen moeite om de app te unlocken.

  iPad Air 2 touch id

  Maak overal waar je bent foto's met de nieuwe camera

  Hier in Amsterdam zien we ze erg veel. De toeristen die met een iPad foto's maken bij verscheidene landmarks. Je zou toch zeggen dat je dan beter een camera mee kan nemen dan zo'n grote iPad Air 2. Maar dankzij het slanke design en de nieuwe 8-megapixel-camera is dat geen probleem meer. De iPad wordt steeds meer deel van je dagelijkse routine en is ook voor foto's niet meer weg te denken.

  Dankzij de nieuwe camera aan de voor- en achterkant kun je nu nog betere foto's maken. Goed voor selfies of voor een FaceTime-gesprek. De camera aan de voorkant levert dankzij de verbeterde sensor nog mooier beeld bij weinig licht en ook mooiere kwaliteit. De camera aan de achterkant maakt gebruik van nieuwe optica, een betere sensor, en een krachtige beeldsignaalprocessor. Hierdoor is geen foto meer hetzelfde en ben je eerder geneigd je iPad te pakken dan je spiegelreflexcamera.

  Dankzij de verbeterde camera heeft ook de iPad AIr 2 de nieuwe functies overgenomen van de Iphone 6 en iPhone 6 Plus. De panorama mode kennen we natuurlijk al, maar ook de timelapse, slowmotion, burst en timermodus zijn nu beschikbaar.

  iPad Air 2 Camera

  Nog sneller internetten dan voorheen

  Het internet kan natuurlijk altijd sneller, want hoe vervelend is het als je op je download of je internnetpagina zit te wachten? Met de iPad Air 2 kun je nu twee keer zo snel internetten. Alles wat je doet, waar nternet voor nodig is, gaat nu dus veel sneller dan op de vorige generatie iPads.

  Heb je een iPad Air 2 met optie voor mobiele data, dan geniet je ook van deze upgrade. Ook die bevat snellere en meer geavanceerde technologie voor sneller internet onderweg.

  iOS 8 in combinatie met de iPad Air 2

  iOS 8 zorgt natuurlijk voor de ultieme ervaring op de iPad Air 2. Dankzij het nieuwe iOS 8.1 kun je gebruik maken van alle functies en merken we dat het systeem honderd procent aansluit op de iPad die je in je handen hebt. De nieuwe functies als continuiteit, handoff en andere functies geven de ervaring door die we van Apple gewend zijn.

  Mocht je meer willen weten over alle functies die iOS 8.1 biedt dan kun je daarvoor onze iOS 8.1 special lezen, Alle details, functies en voor- en nadelen staan hierin vermeld. Naast een goed apparaat heb je natuurlijk ook een goed besturingsssysteem nodig.

  De nieuwe Apple Smart Cover voor een goede bescherming

  Ook bij de nieuwe iPad Air 2 kun je een mooie Apple Smart Cover krijgen die goed aansluit op het design van de iPad. Hij klikt gemakkelijk vast en beschermt het scherm tegen krassen en viezigheid. Naast de Smart Cover is ook de Smart Case verkrijgbaar. Waar de Smart Cover geen bescherming biedt voor de achterkant doet de Smart Case dat wel.

  Beide zijn gemaakt van sterk materiaal en zorgen ervoor dat je iPad Air 2 zo goed als nieuw blijft en schade voorkomt.

  iPad Air 2 Hoes

  Een nieuwe en verbeterde generatie iPads

  Dankzij alle nieuwe features hebben we toch weer een nieuwe iPad die aan alle wensen van deze tijd voldoet. Apple luistert goed naar zijn klanten en speelt graag in op de wensen. Zo heeft men ook de iPad als gouden variant uitgebracht, omdat de klanten hierom vroegen en heeft Apple toegegeven aan de verbeterde camera wens van menig toerist.

  Een snellere en betere iPad verwachten we natuurlijk altijd. Elk nieuw model moet altijd beter, sneller en dunner zijn. Dat verwschten mensen nou eenmaal en hij moet zo zijn dat iedereen hem zo uit de doos kan gebruiken voor zijn of haar activiteiten. Wat ons betreft is dat aardig goed gelukt en wij zijn er helemaal tevreden mee. Een mooier scherm, een dunnere iPad, nog mooiere games dankzij Metal en uiteraard het goede besturingssysteem iOS 8.

  De iPad Air 2 is verkrijgbaar in het zilver, goud en spacegrijs. Je kunt kiezen voor 16GB (€499), 64GB (€599) of voor de 128GB (€699). Wil je graag onderweg kunnen internetten en kies je voor de simkaart optie dan kost dat bij alle drie de modellen €120 extra. Mocht je de iPad Air 2 willen bestellen dan kan dat op de website van Apple zelf.

  9.5

  De plus- en minpunten

  • Makkelijk mee te nemen
  • Erg snel voor een tablet
  • Gamen als op de console met Metal
  • Samen met iOS 8 onmisbaar
  • De accu gaat minder lang mee

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.