iOS 13 release - Alle beste nieuwe features op een rij!

  Het is weer tijd voor een nieuwe update voor het besturingssysteem van de iPhone. Nu alle nieuwe telefoons van Apple zijn aangekondigd is het tijd voor elke gebruiker om weer in de instellingen te duiken en de nieuwe features van de update te ontdekken. Lees hier de beste features van de iOS 13 release.

  8. Volumeschakelaar

  Misschien wel één van de meest welkome features van de iOS 13 release is het nieuwe design van de volumeschakelaar. Voorheen kwam er altijd een groot vierkant in beeld die laat zien hoe hoog het volume van de telefoon staat, maar in iOS 13 is dit compleet veranderd.

  De volumeschakelaar bevindt zich nu aan de zijkant van het scherm, waar deze als een balk tevoorschijn komt. Het is nu ook mogelijk om op de balk zelf te drukken en het volume omhoog of omlaag te slepen, in plaats van de fysieke schakelaar te gebruiken.

  7. Voorspellend toetsenbord

  Deze nieuwe feature is ideaal voor gebruikers die snel een bericht willen typen of voor degene die even niet weet wat hij of zij moet zeggen, bijvoorbeeld tijdens een gesprek op Tinder. Voor de iOS 13 release was het alleen mogelijk om met een Engels toetsenbord gebruik te maken van voorspellende tekst.

  Is de update is nu eindelijk een Nederlands toetsenbord toegevoegd. Dit gaat zo ver dat je zelfs emoji’s kunt toevoegen aan je bericht als je een bepaald woord intypt. Heb je het bijvoorbeeld over een aap, dan zullen de schattige emoji's van een chimpansee boven je toetsenbord verschijnen.

  6. Gehoorschade voorkomen

  Met iOS 13 is er ook een nieuwe functie toegevoegd aan de Gezondheids-app. Mocht je gebruikmaken van AirPods, Beats-koptelefoons of de meegeleverde Apple oortjes, dan kun je een melding krijgen als je je geluid te hard hebt staan. Je kan dan zelf beslissen of je je geluid aanpast naar een lager volume of dat je het geluid even hard laat staan.

  Deze functie werkt tot dusver alleen met de bovengenoemde geluidsapparatuur, maar het kan zomaar eens zijn dat dit wordt uitgebreid naar hoofdtelefoons en oordopjes van andere audiofabrikanten.

  5. Slimme batterijlader

  Dit is een functie die automatisch geactiveerd zal zijn wanneer je update naar iOS 13. De slimme batterijlader is bedoeld om de batterij van je iPhone minder snel te laten slijten. Het zorgt ervoor dat je telefoon 's nachts niet constant wordt opgeladen wanneer hij al op 100% staat.

  iOS 13 leert de gebruiker kennen en probeert te voorspellen wanneer je ongeveer wakker gaat worden. De telefoon laad dan het laatste beetje van je accu pas op als je net wakker wordt. Zo kan de accu langer mee voordat deze toe is aan vervanging. Deze functie kun je vinden onder ‘Batterijconditie’.

  4. Meer opties met Memoji’s

  Voor de iOS 13 release was het alleen mogelijk om Memoji te gebruiken in de berichten-app van Apple zelf. Memoji’s zijn cartoon versies van jezelf, waardoor je een meer persoonlijke emoji kunt sturen naar je vrienden.

  De Memoji’s staan nu standaard in je toetsenbord, naast de normale emoji’s. Daardoor kun je ze nu ook gebruiken in andere applicaties, zoals WhatsApp, Twitter of Facebook.

  3. Snel plakken, kopiëren en herstellen

  Heb jij ook wel eens dat je een stuk verwijderde tekst wil terughalen? Voor de iOS 13 release was dit alleen mogelijk door met je iPhone te schudden. iOS 13 maakt het iets makkelijker voor gebruikers. Nu is het mogelijk door met drie vingers horizontaal over je toetsenbord te vegen.

  Ook andere functies krijgen deze behandeling. Mocht je bijvoorbeeld iets willen plakken of kopiëren? Dan kun je met drie vingers op het toetsenbord tikken. Op die manier krijg je bovenaan een menu te zien waar deze functies in staan.

  2. Telefoontjes van vreemden stilhouden

  Iedereen wordt wel eens gebeld door een onbekend nummer. Hoe irritant dit ook is, voor de iOS 13 release was het alleen mogelijk om deze telefoontjes stil te houden door je iPhone helemaal op stil te zetten.

  Met de iOS 13 release wordt dit iets makkelijker gemaakt. In de Telefoon-app is er nu een mogelijkheid om alle onbekende bellers automatisch stil te houden. Zo hoef je de belangrijke belletjes en berichten niet te missen, maar word je ook niet meer gestoord door ongewenste telefoontjes.

  1. Donkere modus

  De beste nieuwe functie van de iOS 13 release is toch wel de donkere modus. In de instellingen van je telefoon kun je nu overschakelen van normaal naar donker. Veel apps die standaard op de telefoon staan worden nu getoond met een donkere display.

  Dit is veel fijner voor de ogen, vooral in de ochtend of avond wanneer er geen of weinig natuurlijk licht is. De functie is bovendien goed voor je accu, want op een OLED- of AMOLED-display worden zwarte pixels simpelweg uitgeschakeld. Je iPhone hoeft daardoor dus een bepaald gedeelte van het scherm niet op te lichten en dat scheelt weer kostbare energie van je accu.

  Deze features zijn nieuwe na de iOS 13 release

  Deze functies zijn eindelijk toegevoegd aan het besturingssysteem van de iPhone, waardoor het gebruik weer iets makkelijker en fijner wordt gemaakt. Als je nog niet de overstap hebt gemaakt naar iOS 13 op je iPhone, dat kun je dat doen door naar de instellingen te gaan, vervolgens moet je naar software-update gaan om de nieuwe software te downloaden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.