iOS 12 release in aantocht - Wat kunnen Apple gebruikers verwachten?

Article
woensdag, 18 april 2018 om 12:02
Het zal misschien niet heel lang meer duren totdat het Amerikaanse bedrijf Apple een nieuwe beta uit zal gaan rollen voor Apple-gebruikers, die zich hebben aangemeld voor Apple's beta programma. De beta is alvast een voorproefje van wat iOS 12 release kan gaan bieden. Als we de verschillende geruchten mogen geloven belooft de aankomende iOS-versie veel goeds!
Tien jaar iPhone betekent ook een decennium lang iOS-software. Het welbekende besturingssysteem van Apple-producten. Het bedrijf dat bekend staat om haar appel als logo, zal vermoedelijk iOS 12 laten debuteren op WWDC 2018, een ontwikkelaarsconferentie gehouden van 4 tot 8 juni door Apple zelf. Verschillende kenners beweren dat iOS 12 onder andere nieuwe Animoji-karakters zal gaan bieden.
Uiteraard zal het Amerikaanse bedrijf het niet laten bij enkel nieuwe Animoji, vandaar dat we in deze special een aantal iOS 12 geruchten zullen belichten.

iOS 12 release vermoedelijk ergens in september

Zoals hierboven is vermeld zal iOS 12 vermoedelijk voor het eerst worden getoond in juni tijdens Apple's persconferentie op WWDC 2018. Dit wordt gedacht aan de hand van eerder bekendmakingen van iOS-versies. Toch vermoeden een aantal kenners dat Apple haar nieuwe besturingssysteem pas in 2019 zal laten zien. Als we uitgaan van het eerste scenario kunnen iPhone-gebruikers niet lang na WWDC 2018 aan de slag met de beta van iOS 12.
Apple lanceert traditiegetrouw haar nieuwe iOS-versie voor het grote publiek in september. Dit zou misschien gepaard kunnen gaan met releases van nieuwe Apple-producten. Kenners voorspellen namelijk dat het Amerikaanse bedrijf met een nieuwe versie van de iPhone X op de proppen komt.
Vermoedelijk bevat deze versie een OLED-scherm, waardoor de verkoopprijs een stuk lager uit zal pakken dan de iPhone X, die over de toonbank gaat voor rond de 1000 euro. Een heuse budget-iPhone X wel te verstaan. Daarnaast verschijnen er ook geruchten over een vermoedelijke iPhone 9.
Tijdens WWDC 2018 zullen we hopelijk meer te weten komen over de aankomende Apple-producten en iOS 12.
129808

'iOS 12 zal zich meer gaan focussen op stabiliteit'

Apple-gebruikers zullen volgens verschillende geruchten grote aanpassingen aan het design, of eventuele nieuwe features pas in een andere aankomende iOS-versie kunnen gaan verwachten. Dit werd gespeculeerd nadat verschillende iOS 11-gebruikers klaagden om diverse bugs die de in 2017 uitgebrachte versie teisterden.
Zoals onder andere een animatieprobleem, die gebruikers opmerkten tijdens het openen van meldingen in het vergrendelingsscherm. Sommige sites merkten ook op dat de bovengenoemde bug te zien was in een reclame van de iPhone X. Verder ergerden sommige iOS 11-gebruikers zich aan het feit dat er vreemde interface-bugs voorkomen in de Apple Music-app. Daarnaast doken er meer gefrustreerde gebruikers op die problemen hadden met iOS 11, zoals bij het roteren van hun iPhone of het ineens verdwijnen van de welbekende dock.
Het lijkt erop dat Apple nog genoeg werk aan de winkel heeft met haar aankomende iOS-versie. Daardoor kan het zijn dat het Amerikaanse bedrijf zich meer zal gaan focussen op het verbeteren van de stabiliteit voor haar eigen besturingssysteem.

'Nieuwe iPad komt met Animoji'

Nadat de iPhone X vorig jaar werd geimplementeerd met de goed ontvangen Animoji feature, is het misschien binnenkort mogelijk dat iPad-gebruikers ook aan de slag kunnen met de recente toepassing. Animoji maakt gebruik van de Face ID-camera, de gezichtsherkenning van de iPhone X. Maar omdat de iPads die vandaag de dag nog niet beschikken over de recente functionaliteit, kan het zijn dat Apple in juni met een nieuw iPad-model op de proppen komt.
Afgelopen maanden bloeiden namelijk geruchten op die hintten naar een iPad Pro, die beschikt over een Face ID-functie. Dit werd gesuggereerd naar aanleiding van fanatieke speurders die in de codes van iOS 11.3 aanwijzingen naar een dergelijk apparaat vonden. Verschillende kenners denken dat we tijdens WWDC 2018 een aankondiging van een nieuwe iPad kunnen verwachten.
Het ziet ernaar uit dat iOS 12 ook nieuwe Animojis-karakters zal gaan brengen. Dit wordt gesuggereerd nadat iOS 11.3 maar liefst vier nieuwe Animoji gezichten bracht.

'iOS 12 brengt groepsvideochat voor FaceTime'

Het is de hoogste tijd dat er in FaceTime een functie komt, waarbij je met meerdere mensen tegelijk kan gaan bellen. Zo kondigde Snap recent aan dat ze een groepsvideochat-functie uitrolt in een update voor haar populaire social media platform. Daarnaast was het al mogelijk om in groepen te bellen in videochatdiensten Skype en Hangouts.
Er doken vorig jaar al geruchten op die suggereerden dat we met iOS 11 in groepen konden gaan bellen. Hopelijk brengt iOS 12 een groepsvideochat voor de populaire videobeldienst FaceTime. Naast het feit dat we binnenkort misschien met meerdere mensen tegelijk kunnen gaan bellen in FaceTime gaan er ook geruchten rond die beweren dat we in iOS 12 ook in Apple's FaceTime met de verschillende animoji uit de voeten kunnen.

'Verschillende iOS 12 apps zullen gaan draaien op macOS'

Volgens verschillende geruchten kunnen Mac-gebruikers zich op gaan maken voor het downloaden van apps. Apple schijnt namelijk ontwikkelaars toestemming te hebben gegeven om binnenkort hun apps uit te laten brengen op een Mac.
Een functie waar velen op hebben gewacht. Misschien is het daarom binnenkort mogelijk om vanaf je Macbook te snapchatten, tinderen of mobiele games te spelen. De nog niet bevestigde functie kan ervoor zorgen dat de sales van meerdere Apple-producten hoger kunnen worden, omdat ze allemaal met elkaar in verband komen te staan.
Naast al een aantal geruchten dook er recent een filmpje op dat liet zien wat gebruiker van Apple-producten het liefst willen zien. De video in kwestie is hierbeneden te zien.
Of we al deze nieuwe functies kunnen gaan verwachten in iOS 12 zullen we nog maar moeten zien.