Interview: Gazillion over Marvel Heroes patch 2.0: Asgard

Article
donderdag, 14 november 2013 om 18:00
xgn google image
Marvel Heroes-fans weten het waarschijnlijk al: de gratis MMORPG is deze week voorzien van de grootste update tot nu toe. Het is daardoor mogelijk geworden om je Marvel-vrienden mee te nemen naar Asgard. Heel toevallig nu net de nieuwe Thor-film uitkomt, of niet? Wij vroegen het aan de creative director van ontwikkelaar Gazillion, Jeff Donais.

XGN: Kun je uitleggen wat gamers kunnen verwachten in Game Update 2.0: Asgard?

Donais: "Game Update 2.0: Asgard zal één van de grootste patches zijn die Marvel Heroes tot nu toe heeft gehad. Het is de eerste patch die de story-content in de game uitbreidt en daar komen bovendien motion comics bij. In de patch kunnen gamers nieuwe zones verwachten en een server-brede missie om de Bifrost Bridge te unlocken. Maar ook onze eerste speelbare schurk zal er zijn: Loki en een nieuwe helden start line-up met negen helden, diverse Legendary-items enzovoorts. Het moge duidelijk zijn, spelers reizen dankzij deze nieuwe patch naar Asgard."

XGN: Is de nieuwe film Thor: The Dark World hiervoor een grote inspiratie geweest?

Donais: "Ja, er is veel inspiratie uit de laatste film gekomen en gamers zullen dat zeker terugzien in deze patch. Zowel door het uiterlijk van de zones en omgevingen, als in de vijanden die ze moeten bevechten, zullen gamers ongetwijfeld de link leggen naar de film. Natuurlijk is Marvel Heroes in den beginne gebaseerd op Marvel comics, want dat is waar het bedrijf mee begon."

XGN: Kan die nieuwe verhaallijn in de update bekend voorkomen voor mensen die Marvel-comics lezen, of gaat het hier om een totaal nieuw verhaal?

Donais: "Het verhaal is speciaal voor onze game geschreven, maar er zijn zeker overeenkomsten te vinden met de verhalen uit de comics. Ik denk dat comic-fans de patch zullen ervaren als iets nieuws, maar tegelijkertijd ook iets vertrouwds."

XGN: Marvel-fans kunnen erg hardcore zijn. Zit er een leuke fanservice in de patch waar je trots op bent?

Donais: "Hetgeen waar we het meest trots op zijn, is dat Loki speelbaar is. Tijdens de ontwikkeling van deze patch hebben we ons voortdurend stil gehouden over hem en pas toen zijn pre-sale hero pack online ging, kreeg de community te horen dat Loki inderdaad speelbaar zou worden. Dat was echt geweldig!"

XGN: Er zitten vast nog meer geheimen bij jullie in de koker, maar kun je ons meer vertellen over de toekomst van Marvel Heroes? Komen er nog toffe nieuwe helden bij zoals Loki?

Donais: "We hebben een gigantische lijst met helden die we nog aan Marvel Heroes willen toevoegen en gamers kunnen er dan ook op rekenen dat er elke maand wel een nieuwe bijkomt. Gambit, Ghostrider en Nightcrawler staan bovenaan ons lijstje en die worden heel binnenkort vrijgegeven."

XGN: Natuurlijk zijn gamers erg blij dat ze de game gratis kunnen spelen. Welke geluiden horen jullie het meest uit de community?

Donais: "Er zijn inmiddels 1.6 miljoen inschrijvingen, dus we hebben een groot publiek. Een van de dingen die ons erg heeft verrast, is de diepte van de kennis van onze community en de ondersteuning die dat ons heeft opgeleverd. We nemen feedback vanuit de gamers heel serieus en we steken een hoop energie in het communiceren met de community op onze forums. Kort gezegd zijn al die Marvel Heroes-fans de reden dat wij kunnen doorgaan en we streven er voortdurend naar om een fantastische game voor ze neer te blijven zetten."

XGN: Dat is een goed streven, want Marvel Heroes had helaas niet een heel soepele start. Zo liep bijvoorbeeld de early access vertraging op en waren veel reviews niet direct heel erg lovend. Zo is de gameplay wat repetitief gebleken. Zien we daarin wijzigingen als we richting Asgard gaan?

Donais: "We hebben een groot aantal veranderingen aangebracht sinds de launch van de game eerder dit jaar; vier nieuwe helden - inclusief Loki vijf -, twee nieuwe gamemodi, een compleet nieuw ontworpen verdedigingssysteem, nieuwe items, nieuwe kostuums, etcetera. Over het algemeen vinden we het belangrijk dat gamers er plezier in hebben en voortdurend bezig blijven. We blijven dat beter maken en je zal zeker grote verbeteringen zien als je een tijdje niet hebt gespeeld."

XGN: Zijn er veel nieuwe items in de 2.0 Asgard-update die geld kosten, of kunnen we ze uiteindelijk ook gratis krijgen als we de game maar lang genoeg spelen?

Donais: "Veel van de nieuwe items die geld kosten, zijn ook gratis in-game te verkrijgen. Zo kun je Loki bijvoorbeeld via Eternity Splinters kopen. Dat gezegd hebbende, er zijn bepaalde bestaande en nieuwe items die alleen beschikbaar zijn door geld te betalen."

XGN: Heb je ondanks je drukke baan zelf de tijd om de game te spelen en zo ja, welk personage is je favoriet?

Donais: "Ik steek aardig wat uurtjes in de game! Ik heb een specifieke voorkeur voor twee types helden. De eerste zijn de helden die een strategisch element met zich meebrengen. Rocket Raccoon is er bijvoorbeeld eentje. Ook geniet ik ervan om te spelen met helden die graag alles neerknallen wat ze tegenkomen, zoals Hawkeye en Punisher. Een andere persoonlijke favoriet is Luke Cage. Die heeft zulke brute krachten in de game dat je direct gek op hem bent."

Marvel Heroes Game Update 2.0: Asgard is nu beschikbaar. Je kunt er nieuwe zones binnen Asgard in vinden met nieuwe items, de speelbare schurk Loki, nieuwe startpersonages en een nieuw verhaal dat wordt verteld door de missies en motion comics.