7 internationale misdaadseries die op Netflix staan

Article
zaterdag, 14 maart 2020 om 15:00
sherlockf1630402122
Op Netflix staan er duizenden series van over de hele wereld. Van Amerika tot Spanje. Ook Nederlandse en Duitse series. Zo heb je ook internationale misdaadseries die op Netflix staan.

Sherlock

Sherlock is een Britse serie van 4 seizoenen en gaat over detective Sherlock Holmes die allerlei mysteries oplost in het stadje Londen. Dat doet hij niet alleen. Hij krijgt hulp van zijn vriend Dr. John Watson die voorheen in de militaire dienst in Afghanistan heeft gezeten. Tijdens Watsons avonturen houdt hij een blog bij en wordt hij een beroemdheid. John Watson wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch. De serie heeft 2 Emmy´s gewonnen.

Parfum

Een vrouw met rood haar wordt dood gevonden, zonder okselhaar en schaamhaar. De onderzoekers Nadja Simons, Matthias Köhler en officier Grünberg ontmoeten 5 kostschoolstudenten die het slachtoffer kenden van hun schooltijd en experimenteerden met menselijke geuren, net als in de roman Das Parfum. Ook komt een verhaal opduiken van een eerder vermiste jongen wiens lichaam ook wordt gevonden. Hij werd op de zelfde manier gevonden als het eerste slachtoffer. En het blijft niet bij deze twee.
el chapof1583493097

El Chapo

El Chapo gaat over de Spaanse Drugsbaron Joaquín Guzmán Loera. Het waargebeurde verhaal van Jouquín gaat over zijn leven, arrestaties en ontsnappingen. Marco de la O speelde El Chapo drie seizoenen lang. De opnames vonden plaats in Colombia, omdat opnemen in Mexico toen destijds gevaarlijk was. Al snel werd de serie wereldwijd bekeken en kwamen er nog twee seizoenen.
la casa de papelf1619777260

La Casa De Papel

Acht criminelen en een professor bereiden een overval voor die in de Spaanse bank zal plaatsvinden. Ze willen de koninklijke munt in hun bezit hebben om zelf bankbiljetten te drukken. Ze bereiden een heel groot plan voor om de Spaanse politie misleiden om hun plan te laten slagen. De Spaanse serie heeft tot nu toe drie seizoenen en op 3 april komt het vierde seizoen uit.
darkf1583491578

Dark

Dark is een Duitse serie op Netflix. Het was de eerste Duitse serie die Wereldwijd een succes werd op Netflix. De serie gaat over mysterieuze verdwijningen van kinderen in het Duitse dorpje Winden. De zoon van de politieofficier is ook verdwenen en dat herinnert hem aan zijn broer Mads, die 33 jaar eerder ook verdween. Al snel wordt duidelijk dat de verdwenen personen niet echt verdwenen zijn, maar terug zijn gereisd in de tijd. Ze zijn beland in 1986.
ultravioletf1583491785

Ultraviolet

De Poolse serie Ultraviolet gaat over Ola en haar man die London verlaten en naar de geboortestad Łódź. Tijdens hun reis worden ze getuigen van een auto-ongeluk. De politie beweert dat het een zelfmoord was maar Ola denkt van niet. Ola sluit zich aan bij amateurdetectives. Samen onderzoeken zij zaken die de politie meestal niet onderzoekt. Het auto-ongeluk is één zo´n zaak.
fisher kingf1583492189

Bordertown

Bordertown is een Finse misdaadserie die gaat over detective Kari Sorjonen. Hij verhuist met zijn vrouw en dochter Lappeenranta om de rust en tijd voor elkaar weer terug te vinden. Bij zijn nieuwe baan behandelt hij zaken zoals zware criminaliteit. Hij komt oog in oog te staan maken met verschillende moordzaken die hij moet zien op te lossen. De serie heeft in totaal twee seizoenen gekregen.