Column: EA Sports heeft prioriteiten verkeerd met Kurt0411

News
zondag, 15 maart 2020 om 9:00
beste nederlandse en belgische spelers volgens de fifa 20 ratings 154426
De afgelopen weken is er veel te doen geweest om voormalig professioneel FIFA-speler Kurt0411. Het EA-account van de contentmaker is permanent geband, maar of dit nou verstandig was van EA Sports valt te bezien.
Je zou denken dat EA Sports andere prioriteiten heeft als het aankomt op FIFA 20. Blijkbaar is een streamer uit Malta keer op keer bannen belangrijker dan het repareren van problemen in de game. Kurt Fenech, beter bekend als Kurt0411, ervaart aan den lijve wat de macht van de ontwikkelaar is. EA staat ergens wel in zijn recht. Het extreme taalgebruik wat Kurt0411 hanteert kan intimiderend overkomen, maar het heeft, bij mij in ieder geval, nooit de indruk gewekt van dreiging. Overigens heeft hij nog zijn excuses aangeboden voor enkele dingen die hij heeft gezegd, iets wat hij nooit eerder heeft gedaan.
Het lijkt een poging van EA Sports om één van haar grootste critici uit te schakelen. De poging is alleen niet heel erg succesvol. Kurt0411 had normaal gesproken ongeveer 5.000 kijkers in zijn stream. Zijn eerste stream na de permaban van zijn FUT-Founder account kreeg al 17.000 kijkers. EA Sports is er dus eigenlijk alleen maar in geslaagd om hem een groter publiek te geven. Dat was volgens mij niet helemaal de bedoeling.
Kurt0411 streamde vorige week donderdagavond voor de eerste keer geen FIFA. Hij weet dat hij de game niet meer mag spelen na enkele pogingen met een nieuw account. Beide accounts die hij had gemaakt werden geband en bij de laatste speelsessie kreeg hij zelfs een copyright strike van EA voor zijn kiezen. Dit was overigens de tweede strike die hij van EA ontving en hierdoor was zijn Twitch account dus ook 24 uur gebanned. Het begint eigenlijk een beetje zielig te worden.
fifa 20 2

De problemen met FIFA 20

Kurt0411 had het eigenlijk altijd over de problemen in FIFA. Sommige problemen waren alleen met de huidige editie, maar de meeste waren grote problemen die al vijf jaar in de game voorkomen. Dan hebben we het over dingen als de Kick Off Glitch, het Pay to Win aspect van FUT, onbalans in de game en het uiterst controversiële Dynamic Difficulty Adjustment, ook bekend als DDA. Vooral die laatste is interessant. Onder DDA vallen namelijk de geruchten dat er onder andere scripting in de game zit. EA Sports ontkent dat DDA voorkomt in de game, maar er is nagenoeg niemand in de FIFA-community die het woord van EA Sports nog gelooft.
Kurt0411 is, deze keer, geband voor een video die hij had gemaakt over de community managers van EA Sports. In de video hanteert hij weer zijn harde woorden. Dat was misschien niet heel verstandig van hem, maar in de video haalt hij wel een paar belangrijke punten aan. De community managers zijn doorgaans het hele jaar stil, wat eigenlijk best wel slecht is. Het doel van community managers is om constant te communiceren over de game, wat ze dus weinig doen. Niet alleen is dat gaande, ook mensen die beginnen over onderdelen van DDA worden zonder pardon geband van de fora of geblokkeerd op Twitter.
Het meest schrijnende geval wat ik daarvan heb gezien was een tweet van iemand die zij dat Prime Icon Moments een nutteloze toevoeging zijn. De kaarten zijn namelijk alleen maar beschikbaar voor de allerrijksten. Er was geen sprake van hard taalgebruik, het was puur feedback op basis van ervaringen in de game. Wat deed EA? Ze blokkeerde hem op Twitter. Het is niet handig om op deze manier met je community om te gaan. Dit zijn de mensen die je game ieder jaar weer kopen, die wil je niet kwijtraken.
fifa 20 virgil van dijkf1573549520

Competitief FIFA heeft ook problemen

FIFA heeft inmiddels een grote e-sportscene. Dat is allemaal leuk en aardig, maar wanneer er valsgespeeld wordt, dan heb je wel een probleem. Zo zijn er spelers die gebruik maken van een No Loss Glitch. Je zou je toch maar kwalificeren met zoiets. Vooralsnog heeft EA Sports hier niets aan gedaan. Sterker nog, twee professionele spelers konden elkaar afgelopen weekend niet vinden voor een kwalificatiewedstrijd. Wat was de oplossing van EA? Ga maar steen, papier, schaar spelen voor de kwalificatieplek.
Om nog maar te zwijgen over de andere problemen bij de professionele spelers. Dan ga je toch nadenken waar hun prioriteiten liggen. Je hebt een streamer, die uiterst kritisch, maar wel heel vermakelijk en goed in de game is. Die ga je bannen, terwijl je proscene en community op hun gat liggen. Niet bijzonder handig en je zet jezelf als bedrijf heel slecht neer. Het bewind van EA lijkt bijna dictatoriaal. Toch staat ze in haar recht om dit te doen, hoe onverstandig het ook is. Ik hoop alleen dat EA Sports toch op gegeven moment besluit om contact te zoeken met Kurt0411. Spreek het uit en zorg dat iedereen tevreden wegloopt!
Wat vind jij van de ban van Kurt0411? Terecht of onterecht? Wat moet EA Sports doen? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws