Inside Xbox februari - Alles wat je moet weten over de nieuwste aflevering

  De eerste Inside Xbox aflevering van 2019 is een feit. Er werd enorm veel besproken: Xbox Game Studios, Crackdown 3, de nieuwe Xbox Game Pass games en nog veel meer. Dit is alles wat je moet weten van de Inside Xbox van februari 2019.

  In een ruim een uur en drie kwartier durende livestream werd de eerste aflevering van Inside Xbox van 2019 uitgezonden. Er werd gepraat over games, evenementen en een nieuwe controller. Lees hieronder wat er alles is gebeurd tijdens de Inside Xbox van februari.

  Microsoft Studios wordt Xbox Game Studios

  De naam van de Microsoft Studios is veranderd naar de Xbox Game Studios. Tegenwoordig is Xbox een merk dat op meerdere platformen van toepassing is. Met Xbox Play Anywhere kun je namelijk ook op jouw computer of mobiel gamen. Ook is het de doelstelling van Microsoft om spelers met verschillende consoles samen te kunnen laten spelen. Daarom is de naam aangepast naar Xbox Game Studios.

  Hieronder vallen onder andere de ontwikkelaar van Age of Empires, Forza, Gears of War, Halo en Minecraft. In 2018 heeft Microsoft veel game studios toegevoegd aan haar team, zoals 343 Industries en inXile Entertainment.

  Halo: Outpost Discovery

  Daarnaast wordt in de Xbox Inside van februari duidelijk dat 343 Industries de enthousiaste Halo-community wil belonen. In de aflevering nemen we een kijkje bij de Halo: Outpost Discovery. Dit is een rondreizend evenement dat langs vijf Amerikaanse steden reist. Het geeft de fans van de franchise de kans om de Halo-wereld op een hele andere manier te ervaren.

  Er kunnen games worden gespeeld, maar er is ook veel informatie beschikbaar over Halo. In de Hall of History kun je alles te weten komen over de personages, wapens en uniformen die er in Halo beschikbaar zijn. Daarnaast kun je ervaren hoe het is om een personage in Halo te zijn door middel van VR. Dit is nog lang niet alles wat er te beleven valt tijdens het evenement. Wil je alles weten? Ga dan naar de website van de Halo: Outpost Discovery.

  Nieuwe Crackdown 3 trailer

  Het duurt niet lang meer voordat Crackdown 3 exclusief op de Xbox One uitkomt. Tijdens de Inside Xbox van februari zijn er een aantal gasten om te praten over de nieuwe game van Microsoft. Joseph Staten, Creative Director, en Terry Crews, de Crackdown 3-ster, waren aanwezig om te praten over de nieuwe game. Maar het bleef niet alleen bij praten..

  Er werd namelijk ook een nieuwe Crackdown 3 trailer getoond. De Crackdown 3 launch trailer laat de keiharde actie zien waar de Crackdown franchise om bekend staat. Ook zien we beelden van Wrecking Zone, de nieuwe multiplayer modus, in Crackdown 3. Vanaf 15 februari is de game beschikbaar op de Xbox One en via Play Anywhere op de PC.

  Wil je al wat meer weten over deze exclusieve Xbox One game? Lees er alles over in onze Crackdown 3 Preview.

  Gratis Sie of Thieves spelen

  Wie wil er nu geen piraat zijn na Jack Sparrow te hebben gezien in Pirates of the Caribbean? Sea of Thieves neemt je op zee, waar jij de strijd aangaat tegen andere piraten. De mensen die Sea of Thieves al hebben aangeschaft, kunnen hun vrienden blij maken. Iedere speler kan namelijk drie codes krijgen, waarmee anderen de game tot 13 februari gratis kunnen spelen. Dit is het Friends Play Free-programma. Hierdoor kun je de game gratis uitproberen voordat je hem aanschaft.

  Sea of Thieves kan op de Xbox One en PC worden gespeeld. In deze game kun je het opnemen tegen andere spelers, maar ook de afgrijselijke zeewezens kunnen het je nogal moeilijk maken. Wanneer je de code hebt ontvangen, kun je de game naderhand met 35 procent korting aanschaffen.

  Xbox Game Pass games februari

  Ook werden de nieuwe Xbox Games Pass games voor februari aangekondigd. Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd aan de bibliotheek van de service van Microsoft. Deze maand worden er zes games toegevoegd. Crackdown 3 wordt al op de dag van de release gratis verkrijgbaar voor de abonnees van de Xbox Game Pass. Daarnaast wordt Shadow of the Tomb Raider ook verkrijgbaar bij een Xbox Game Pass abonnement.

  In ons artikel over de Xbox Game Pass games van februari vind je alle games terug. Een Xbox Game Pass abonnement kost 9,99 euro per maand, maar de eerste maand zul je maar één euro betalen om de service uit te proberen. Daarna kun je nog beslissen of je het abonnement wil laten doorlopen.

  Twee nieuwe Xbox One game bundels

  Ook werden er tijdens de Xbox Inside van februari drie nieuwe Xbox One bundels aangekondigd. Het gaat om twee bundels voor Tom Clancy’s The Division 2 en één bundel voor Anthem. Anthem heeft alleen een Xbox One S bundel, waarbij je een controller, de game en een maand Xbox Game Pass en Xbox Live Gold krijgt. Deze bundel komt uit op 15 februari en hiervoor betaal je 299 euro.

  Voor The Division 2 is er een Xbox One S en een Xbox One X bundel. Bij beide bundels krijg je de standaardeditie van de game, een controller en één maand Xbox Live Gold en Xbox Game Pass. Voor de Xbox One S versie betaal je net als bij Anthem 299 euro. De Xbox One X versie is (logischerwijs) een stuk duurder en hiervoor betaal je 499 euro. Deze bundels zullen op 15 maart 2019 uitkomen, want dan komt ook The Division 2 uit.

  Een bloedmooie controller

  Naast de vele informatie over de games heeft Microsoft ook nog wat te vertellen over nieuwe hardware. Er wordt namelijk een nieuwe controller uitgebracht. Met deze controller zul je eruit springen, want het is de Sport Red Special Edition. Het betreft een draadloze controller met ingebouwde Bluetooth-technologie, zodat je de controller ook op jouw computer en tablet kunt gebruiken.

  De controller is felrood en heeft metallic accenten. De Sport Red Special Edition controller zal niet zomaar uit jouw handen glijden, want er zit een rubberen gripstructuur op. Ideaal wanneer je in spannende situaties toch een beetje zweethandjes begint te krijgen. Deze controller zou goed passen bij Mortal Kombat 11, want de controller heeft dezelfde kleur als, je raadt het al, het vele bloed dat er vloeit in deze toffe fighting game.

  D’Vorah komt naar Mortal Kombat 11

  Nu we het toch over Mortal Kombat 11 hebben; er is een nieuw karakter aangekondigd tijdens de Inside Xbox van februari. Deze fighting game komt op 23 april 2019 uit. Er zijn al veel Mortal Kombat 11 karakters bekendgemaakt, maar nu tijdens de Inside Xbox aflevering van februari komt daar nog een nieuw karakter bij. D’Vorah keert terug naar de nieuwste Mortal Kombat game.

  We kennen D’Vorah al uit Mortal Kombat X. Dit personage is een half mens en half insect. Dan kun je misschien wel raden dat ze niet bij de good guys hoort. En dat klopt, want ze is een van de vertrouwelingen van Kotal Kahn. We zullen gaan zien hoe ze past in het roster van de bloederige fighting game.

  Nieuwe Jump Force karakters

  Maar Mortal Kombat 11 is niet de enige fighting game die binnenkort uit zal gaan komen. Ook Jump Force komt binnenkort uit en zelfs een stuk eerder dan Mortal Kombat 11. Op 15 februari kunnen we weer genieten van de capriolen van Yugi Muto, Luffy, Vegeta en Frieza. Lees er alles over in ons artikel over de beste Jump Force personages tot nu toe. Maar deze personages zijn al bekend en er worden weer nieuwe karakters toegevoegd.

  In de Inside Xbox aflevering van februari werd bekendgemaakt dat de fans van Jump Force aan de slag kunnen met Jotaro en DIO uit JoJo’s Bizarre Adventure. Het is nog maar de vraag of deze personages stand houden deze de geweldige krachten van onder andere Vegeta en Frieza. We gaan het allemaal zien op 15 februari wanneer Jump Force uitkomt voor PlayStation 4 en Xbox One.

  Een kijkje achter de schermen bij Journey to the Savage Planet

  Tot slot konden we tijdens de Inside Xbox aflevering van februari een kijkje achter de schermen nemen bij Journey to the Savage Planet. Deze game werd tijdens de Game Awards 2018 aangekondigd. Deze game speelt zich af op een buitenaardse planeet, waar lang niet alles is wat het lijkt. Je gaat op onderzoek uit en ontdekt de meest vreemde dingen die we op aarde eigenlijk helemaal niet gewend zijn.

  Deze game is de eerste game in een nieuwe franchise. Typhoon Studios is een van de nieuwe studio's van Xbox Game Studios. Daarom is het leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij een relatief nieuwe ontwikkelaar. De release van Journey to the Savage Planet staat gepland voor 2019, maar een specifieke releasedatum is nog niet bekend. Wel is het bekend dat de game op PlayStation 4, Xbox One en PC beschikbaar zal zijn.

  Alle informatie van de Inside Xbox februari

  Dit is alles wat er te weten valt over de nieuwste Inside Xbox aflevering. Vinden jullie het leuk dat deze afleveringen weer terug zijn in 2019? En wat vinden jullie het beste nieuws uit de Xbox Inside aflevering van februari? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.