De 10 redenen om naar de Hobbs and Shaw release uit te kijken

  Vorige week vrijdag verscheen de trailer voor Hobbs and Shaw die vervolgens tijdens de Super Bowl ook nog eens werd getoond. De twee hoofdrolspelers zijn zo populair dat ze een Fast & Furious spin-off verdienden. Hobbs and Shaw komt uit op 1 augustus 2019. Dit zijn de 10 redenen om naar de Hobbs and Shaw release uit te kijken.

  Universal Pictures

  10. Autostunts

  De Fast & Furious films staan erom bekend dat ze bomvol zitten met goede autostunts. De auto’s in Fast & Furious springen uit vliegtuigen, maken duizenden donuts, rijden extreem hard, gaan over de kop en springen van gebouw naar gebouw. Dat is wat deze films zo uniek maakt.

  De auto’s in Fast & Furious zijn niet alleen mooi en stoer, maar zeggen ook iets over de personen die erin rijden. Dominic Toretto kiest meestal voor de Dogde Charger R/T, een echte krachtpatser met ouderwetse paardenkracht, terwijl Brian O’Conner vaak kiest voor de GT-R kiest. Dwayne Johnson kiest in Hobbs en Shaw voor de wat meer gepantserde voertuigen, Jason Statham kiest voor echte slanke, blitse sportbakken.

  Universal Pictures

  9. Special effects

  Iets waar Fast & Furious ook in uitblinkt zijn haar special effects. De explosies is daarbij de voornaamste special effect, want die zijn er voldoende in deze films. Een auto die ontploft, een vliegtuig, een onderzeeër of een gebouw, alles ontploft in Fast & Furious films. Dat moet er wel geloofwaardig uitzien. Gelukkig is dat met Fast & Furious meestal wel het geval.

  In de Hobbs and Shaw trailer zien we ook al aardig wat special effects. We zien onder andere wat auto’s die opzij worden gebeukt, raketten die worden afgeschoten en schoten die worden gelost. Al met al voldoende special effects, dat aantal zal nog wel groter worden in Hobbs and Shaw.

  Universal Pictures

  8. Fast & Furious spin-off

  Het feit dat Hobbs and Shaw een Fast & Furious spin-off is zegt iets over de verwachtingen van de film. Fast & Furious films zijn razend populair en doen het altijd goed in de bioscoop. De actie, de humor en vette wagens vormen een goed scorende combinatie. De films hebben ook een emotionele lading, want door het overlijden van Paul Walker kreeg Fast & Furious 7 een gouden en zwarte randje.

  Hij was samen met Vin Diesel het belangrijkste personage van de filmserie. Zijn gemis werd sterk gevoeld in Fast & Furious 8 en zal ook sterk gevoeld worden na de Hobbs and Shaw release. Aangezien Vin Diesel niet in Hobbs and Shaw zit kunnen de referenties naar Walker wel iets afnemen, laten we hopen dat der toch een aantal inzitten.

  Gage Skidmore

  7. Verhaal

  Het verhaal van Fast & Furious is meestal redelijk simpel: er is een slechterik die Dominic Toretto en zijn familie bedreigt, en die moet verslagen worden. In Hobbs and Shaw is het verhaal net iets anders. Dit keer is er ook een slechterik die de wereld bedreigt, maar die heeft geen betrekking op Toretto’s familie.

  Dit keer is Idris Elba de superschurk die het tegen Hobbs and Shaw gaat opnemen. Hij beschikt over bovennatuurlijke krachten en is daarmee een echte bedreiging, het is de vraag hoe hij verslagen gaat worden. Daarnaast wordt Vanessa Kirby in de mix gegooid, volgens filmwebsite IMDb speelt zij als Hattie Shaw. Familie of geliefde van Deckard Shaw (Jason Statham)?

  6. Locaties en filmsets

  Hetgeen wat Fast & Furious films vaak nog beter maakt zijn de filmlocaties. In voorgaande delen was het gezelschap als te zien in Los Angeles, Mexico, Abu Dhabi, Japan, Rocky Mountains en Londen. In Hobbs and Shaw gaat het duo voornamelijk te zien zijn in Londen, thuisbasis van Deckard Shaw, maar ook in Schotland, Yorkshire, Glasgow, Hawaii en Atlanta.

  De filmsets van Fast & Furious zijn altijd enorm door de vele autostunts die plaatsvinden op de set. Kijk bijvoorbeeld naar het grote meer in Fast & Furious 8, het meer was bedekt met ijs zodat de auto’s erover heen konden rijden. De auto’s reden natuurlijk niet echt over het ijs, maar het gaat om het idee.

  Universal Pictures

  5. Humor

  Zoals in de trailer al te zien is zit Hobbs and Shaw vol met humor. Tussen alle actiescenes door, en zelfs ook tijdens de actiescenes, hebben Johnson en Statham altijd voor een grapje. De humor pakt niet altijd even goed uit, maar meestal wel. In de Fast & Furious films zorgden Luke Hobbs en Deckard Shaw voor de meeste humor, vooral door de gevangenisscenes in het begin van Fast & Furious 8.

  Laten die twee nou net samen in één film zitten. In de trailer zit al de nodige humor, laten we hopen dat er in de rest van film nog genoeg zit. Niet te veel, maar ook niet te weinig, want je moet Fast & Furious nou ook weet niet te serieus nemen.

  Universal Pictures

  4. Idris Elba

  Het feit dat Idris Elba gecast is om bad guy te spelen zegt al genoeg. Idris Elba is een geweldig acteur, dat bewijst zijn Golden Globe en zijn optreden in de BBC-serie Luther. Idris Elba kan gewoon alles, er werd zelfs gespeculeerd over Elba als de nieuwe James Bond.

  Idris Elba komt ook nog eens geloofwaardig over als slechterik, hij ziet er gemeen uit en heeft een angstaanjagend lichaam. Zijn outfit helpt ook erg mee, net als de kleurenlenzen die hij draagt nadat hij genetisch is aangepast. Want Elba heeft bovennatuurlijke krachten en is bestand tegen kogels, wat wil je nog meer?

  GabboT

  3. Jason Statham

  Jason Statham is een alleskunner, hij heeft in zoveel actiefilms gespeeld dat je ze niet eens meer op één hand kan tellen. Stathams actiescenes zijn van een ander niveau, hij verslaat zijn vijanden in stijl, keer op keer. Met zijn gekke karatetrappen lijkt hij wel op Kong Fu Panda. Oftewel, hij is gewoon heel goed. In Hobbs and Shaw speelt Statham als ex-crimineel Deckard Shaw.

  De acteur won in 2016 een prijs voor meest ‘offensive’ mannelijke personage, als dat niet genoeg zegt, weten we het ook niet meer. Hij is trouwens ook nog eens erg komisch, een aankomend vader en getrouwde man. Laten we hopen dat Statham wederom presteert in Hobbs and Shaw.

  2. Dwayne Johnson

  Dat brengt ons bij de andere kale acteur in Hobbs and Shaw: Dwayne Johnson. Dwayne Johnson, ook wel bekend als ‘The Rock, speelt in deze film als politieofficier Luke Hobbs. Johnson is gespierd, extreem gespierd, en kan zijn worstelverleden goed kwijt in de vele actiefilms waarin hij de laatste tijd verschijnt (Skyscraper, Jumanji, Rampage).

  Dwayne Johnson is van alle markten thuis: hij kan acteren, worstelen, stemmen inspreken en zingen. In de Hobbs and Shaw trailer schept hij ook nog even op over hoe vaak hij de wereld al heeft gered, classic Dwayne.

  Universal Pictures

  1. Actiescenes

  Het vlaggenschip van de Fast & Furious films is natuurlijk de grote hoeveelheid aan actiescenes. Het vechten, de stunts, de levensgevaarlijke autotrucs, vallen van grote hoogtes en ga zo nog maar even door. Hobbs and Shaw zit er vol mee, de actiescenes zijn een lust voor het oog en dat is niet zo gek als je kijkt naar de acteurs.

  Alle acteurs zijn namelijk bekend met het actiegenre en dat zie je. Vooral door de twee mannelijke hoofdpersonen natuurlijk, maar Vanessa Kirby kan er ook wat van gezien haar optreden in Mission Impossible: Fallout. De actiescenes zijn vaak de reden waarom mensen naar de bioscoop gaan voor Fast & Furious en is dus ook een reden om uit te kijken naar de Hobbs and Shaw release.

  De 10 redenen om naar de Hobbs and Shaw release uit te kijken

  Dat zijn de 10 redenen om uit te kijken naar de Hobbs and Shaw release. Ben jij het eens met deze redenen en kijk jij ook uit naar Hobbs and Shaw? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.