Indie-nieuws met het hellevuur in Sorrowvirus, arcade-shooter Galacticon en nu al de eerste Summer Showcase!

Article
zondag, 08 mei 2022 om 15:30
the sorrowvirus a faceless short story banner1f1651484897
Wekelijks brengen we je op de hoogte van alles wat er in Indie-land gebeurt en vertellen we wat wij zoal gespeeld hebben.

The Sorrowvirus: A Faceless Short Story

Voor veel games is het verhaal ondergeschikt aan de gameplay. Voor The Sorrowvirus geldt het omgekeerde: deze game vertelt het verhaal van Wyatt, een jonge man die geveld is door allerlei ziektes en daarmee op het randje van de dood. Zijn ouders kunnen daar niet mee leven en besluiten hem een paranormaal geneesmiddel, The Sorrowvirus toe te dienen.
Vraag is of de remedie wel beter is dan de kwaal, want Wyatt komt hierdoor in het Vagevuur terecht, een wereld tussen die van de levenden en de doden. Wyatt kan in het Vagevuur zijn kwalen genezen, maar komt dan nog zieker terug tot leven. Zijn ouders blijven hem in deze cyclus van sterven en weer tot leven komen vasthouden in de hoop een permanent geneesmiddel te vinden.
Wyatt heeft er echter wel genoeg van en wil ontsnappen uit deze oneindige cyclus en gewoon de rust van de dood vinden. In het Vagevuur dient hij paranormale puzzels op te lossen in de hoop ontsnapping aan zijn eigen hel te vinden.
The Sorrowvirus speelt als een first person puzzelgame waarbij je omgeving elk moment kan veranderen. De meeste puzzels zijn niet heel moeilijk waardoor je prima voortgang kan maken en daarmee het verhaal interessant blijft. Het vinden van de verschillende eindes, op zoek naar de true ending vergt daarentegen wel flink wat trial-and-error. Of je zoekt een gameguide natuurlijk...

Galacticon

Galacticon is een heuse arcadegame, maar van een maker met de naam Flinn's Arcade hadden we natuurlijk ook niets anders verwacht. Galacticon combineert diverse gameplay stijlen in één game. Eerst moet je op een planeet burgers zien te redden van een vijandige overmacht. Die vijanden vliegen van links naar rechts en omgekeerd over het scherm, terwijl de burgers op platformen daartussen staan. Je kan tot vier burgers oppikken voordat je ze onder in het scherm in één van de drie beschikbare hubs moet afleveren. Tussendoor komen ook gevangen genomen burgers langs, die je kan bevrijden.
De twist hierbij: De burgers komen van verschillende rassen en staan niet altijd vriendelijk tegenover elkaar. Lever je gezworen vijanden af op dezelfde hub, dan staan ze elkaar alsnog naar het leven! Stank voor dank dus! Hoe beter gesorteerd je de burgers op de hubs aflevert, des te meer punten je vergaart. Heb je elke hub voorzien van vier burgers, dan is je taak volbracht en mag je opstijgen naar je moederschip. Ook dat is nog niet zonder gevaren, je wordt ook daar belaagd door vijanden, asteroïden en meer gevaarlijks. Eenmaal bij het moederschip aangekomen eindigt het level en krijg je te horen hoe goed je dat level gespeeld hebt, waarna alles opnieuw begint.
Galacticon is sterk geïnspireerd door de arcadegames van vorige eeuw en speelt prima weg. Het is even wennen voordat je precies door hebt wat de bedoeling is, maar dan wijst alles zich ook vanzelf. Door de extra uitdaging om burgers gesorteerd af te leveren kan je elk level zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil, maar moeilijker levert uiteraard een hogere eind-score op. Waar veel 'retro indies' strak vasthouden aan de 3:4 verhouding van de vroegere monitoren, maakt Galacticon uitstekend gebruik van het volledige scherm. Dat zouden echt meer retro-games moeten doen.
Galacticon verschijnt 20 mei op Steam en Nintendo Switch.

Eastasiasoft presenteert line-up in Early Summer Showcase

Nu E3 niet meer bestaat zien diverse publishers hun kans schoon om hun eigen moment te kiezen om hun line-up in de spotlights te zetten. Ook Eastasiasoft heeft dat gedaan met een korte showcase met de games die ze voor de komende periode op de rol hebben staan.
De line-up bestaat uit vijftien games, te weten:
  • Seven Pirates H
  • Fallen City Brawl
  • Slap the Rocks
  • Rage Among the Stars
  • Divination
  • Otoko Cross
  • Blow & Fly
  • Freeer Pops
  • Pretty Girls Speed
  • Spacewing War
  • Drunken Fist 2
  • Thunder Kid II: Null Mission
  • Rogue Sentry
  • Seduction: A Monk’s Fate
  • Quintus and the Absent Truth
Alle games komen tussen nu en deze zomer uit, dus Eastasiasoft is behoorlijk druk!