De beste IFA Berlin 2017 aankondigingen - Tech om van te watertanden

Article
dinsdag, 05 september 2017 om 10:23
xgn google image
Zes dagen lang laten techbedrijven hun nieuwste speeltjes zien op IFA, van 1 tot en met 6 september in Berlijn. Met beurs in volle gang, is het een mooi moment om de gaafste en meest vooruitstrevende IFA Berlin 2017 aankondigingen tot nu toe op een rijtje te zetten.
Net als vorig jaar is IFA in Berlijn de plek om te zijn als je de nieuwste ontwikkelingen van alles op het gebied van tech en gadets mee wil pakken. Voorafgaand aan de beurs namen we al een kijkje om te zien wat we konden verwachten, maar nu de beurs daadwerkelijk open is, kijken we wat ons opvalt.

5. Devolo dLAN 1200 triple+

Een stabiele internetverbinding is een must voor elke gamer. Helaas komt het nog wel eens voor dat een draadloze internetverbinding wegvalt of het signaal op de zolderkamer niet toereikend is. En een kabel naar boven trekken is ook niet altijd een mogelijkheid. De oplossing wordt geboden door LAN-sockets als die van Devolo.
De enige vereiste is een leeg stopcontact, de socket doet de rest. Het internetsignaal wordt over het hele stroomnetwerk in het huis verspreid, waardoor elk stopcontact een mogelijke internetaansluiting wordt! Het concept is weliswaar niet nieuw, maar de snelheden die Devolo kan leveren zijn dat wel.
Met meer dan een gigabit datatransfer is het meer dan genoeg om de gemiddelde Nederlandse internetsnelheden door het hele huis te verplaatsen. En dankzij de drie ethernet poorten biedt elke socket de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten. Perfect voor de multifunctionele gamer en daarmee een terecht onderdeel van de lijst met IFA Berlin 2017 aankondigingen.
117421

4. Sharp Aquos 8K TV

Meer en groter is beter. Sharp heeft duidelijk lessen getrokken uit die constatering en komt met een, jawel, 70-inch (1,78 meter) televisie met een 8K-resolutie. Het is een van de grotere IFA Berlin 2017 aankondigingen; letterlijk. En dat terwijl de meeste techfabrikanten nog druk bezig zijn met het fabriceren van 4K-panelen.
De vraag is alleen in hoeverre een dergelijk scherm nuttig is. Games beginnen net een beetje 4K te ondersteunen, maar zelfs daarvoor is de vraag hoeveel functioneler het is voor de gemiddelde gamer. Daar komt bij dat de prijzen er ook niet om liegen. Niet vreemd dan ook dat de verwachte prijs voor het 8K-scherm van Sharp rond de 10.000 euro ligt.
Vooralsnog zal je er ook niet veel aan hebben, aangezien de beschikbare 8K-content vooralsnog enkel is weggelegd voor een Japanse publieke omroep. Sharp heeft aangekondigd zelf meer content beschikbaar te maken voor de 8K-resolutie om het beeldscherm nuttiger te maken.
117422 1

3. Sony RX0

Terwijl GoPro de laatste jaren niet stil heeft gezeten en meerdere malen met een nieuwe, nog kleinere (en betere) camera is gekomen, bleef het bij mogelijke concurrenten bijzonder stil. Tot vandaag, want een van de IFA Berlin 2017 aankondigingen is de nieuwe Sony RX0 camera.
De tijden waarin je met een gigantische camera op je schouder moest zeulen om een filmpje te schieten, liggen al lang achter ons. Telefoons hebben tegenwoordig ontzettend scherpe camera's aan boord en ook stationaire camera's zijn te vinden in broekzakformaat.
Camera's van GoPro waren een van de eerste stevige en scherpe camera's die konden worden gebruikt voor het filmen van wilde activiteiten. Denk aan off-road mountainbiken, parachutespringen of karten. Wat ductape op je helm plakken en klaar is kees.

Neem op in slow-motion

Sony doet een poging om met de RX0 in te spelen op de markt voor compacte, heldere camera's van zakformaat. Met de 24 milimeter lens en de mogelijkheid om meerdere RX0's aan elkaar te koppelen, kunnen filmpjes worden geschoten in een whopping 960 frames per seconde.
Voor eenieder die bang is om de RX0 kapot te maken door er op te gaan zitten of er iets zwaars op te laten vallen, is er ook goed nieuws. De Sony camera is bestand tegen druk tot 225 kilo en zal ook zonder problemen onder water werken. Duiken met de camera is daarmee geen probleem. Pas bij avonturen die verder dan tien meter diepte gaan, is een extra beschermingsdoosje aangeraden door Sony.
De prijs van de Sony RX0 is (in Amerika) zo'n 700 dollar, wat behoorlijk meer is dan de GoPro Hero.
117423

2. Republic of Gamers Chimera (G703)

Zo'n anderhalf jaar geleden mochten we een tijdje de Asus ROG GX700 gaming laptop uittesten. Een laptop die, vanwege waterkoeling en tal van andere randapparatuur, in een trolley kwam geleverd op de redactie. Een van de IFA Berlin 2017 aankondigingen heeft te maken met de opvolger van dit monster.
Het bakbeest van toen is al achterhaald op het gebied van specs, dus het was aan Asus om met een nieuwe, nog betere laptop te komen. Met de ROG G703 (bijnaam Chimera) krijgt het mythische beest vorm. Uitgerust met een GTX 1080, een i7-7820HK processor en een 17.3-inch scherm (144Hz uiteraard) is het wederom een bakbeest die de stroomrekening omhoog gaat jagen. Of binnen luttele minuten een lege batterij heeft als je een zware game speelt.
Behalve specs waar je 'U' tegen zegt, is er ook rekening gehouden met de behoeften van moderne gamers om zo nu en dan een game met een controller te spelen op de laptop. Geen geklungel met een xbox-dongle meer, want de Chimera heeft een ingebouwde draadloze Xbox-adapter.
117424

1. Asus Windows Mixed Reality Headset HC102

De eerste vergelijking die bij veel mensen te binnen zal schieten bij het zien van de Mixed Reality Headset is ongetwijfeld 'hey, in de stijl van Deus Ex'. En inderdaad, het 3D-polygon patroon op de headset ziet er bijzonder gelikt (en futuristisch) uit.
Asus en Windows slaan de handen ineen met deze nieuwe mixed-reality headset en deze gadget kan ook niet ontbreken op de lijst met IFA Berlin 2017 aankondigingen. Hoewel het wordt gepresenteerd als headset, lijkt het in de praktijk meer op een helm. Het scherm van de bril kan namelijk omhoog worden geklapt om snel tussen 'de werkelijkheid' en de virtual-reality te wisselen.
De Windows Mixed Reality is vooralsnog enkel beschikbaar met deze headset en kent voorlopig zo'n 20.000 beschikbare applicaties. Om de headset te gebruiken is Windows 10 wel een vereiste, net als de recente Fall Creators Update daarvoor.

Populair Nieuws