In deze special nemen we de ROG GX700 onder de loep, dit is de bijzonderste laptop in de nieuwe RoG lijn van ASUS. Maar waarom zou je zo'n toch wel stevig geprijsde gaming laptop aanschaffen? Wij zetten een paar verdomd goede redenen op een rijtje.

5. Betere prestaties met waterkoeling

We trappen deze 5 redenen om een laptop als de ASUS GX700 te kopen met een wel hele bijzondere feature; het is de allereerste watergekoelde laptop. De gaming laptop heeft een dockingstation waar je de laptop in kunt zetten wanneer je thuis of op locatie bent. Dit station, dat speciaal gebouwd is voor waterkoeling, maakt dat je - waar je ook bent - altijd prestaties hebt alsof je thuis op een desktop PC aan het gamen bent.

De prestaties van de GX700 zijn dusdanig goed, dat er nagenoeg geen verschil meer is met een desktop PC. Dat komt door de grafische kaart die in het apparaat zit, deze GTX 980 van NVIDIA vind je normaal gesproken alleen terug in desktop PC's. Voor de GX700 wordt echter een uitzondering gemaakt.

De waterkoeling in de laptop zorgt ervoor dat de grafische kaart tot 20 procent overklokt kan worden. Dit maakt een grafische kaart die eigenlijk al bloedsnel is, nog een stukje sneller. Maar dit watergekoelde systeem gaat eigenlijk nog veel verder. Het systeem is op zo'n manier gebouwd dat de laptop zeer gemakkelijk af- en aangekoppeld kan worden.

Tijden van opstartproblemen moeten dan ook voorbij zijn, het apparaat heeft 32GB werkgeheugen. Inderdaad, dit is niet alleen voor een laptop uitzonderlijk veel, eigenlijk is dit voor PC's in het algemeen gewoon extreem veel. Als je dus op zoek bent naar een goede gaming PC, dan kan deze laptop de vloer aanvegen met alle concurrentie die je er tegenover zet.