Aan de slag met de Wolfenstein 2 hands-on [Gespeeld op gamescom 2017]

  Soms heb je niet zo veel zin in een emotioneel verhaal, maar wil je gewoon lekker nazi's afknallen met een hoop geweld. Met Wolfenstein weet je dat het op dat gebied in ieder geval goed zit. Op gamescom mochten wij alvast aan de slag met een Wolfenstein 2 hands-on!

  Nazi's, nazi's en nog meer nazi's

  Wolfenstein 2 The New Colossus is de opvolger van het in 2014 verschenen The New Order. Volgend op de gebeurtenissen uit de vorige game kruip je als speler wederom in de huid van William "B.J." Blazkowicz om menig nazi een kopje kleiner te maken. The New Colossus speelt zich af in een door nazi's bezet Amerika van de jaren '60, waar Blazkowicz en de Amerikaanse verzetsbeweging samenwerken om een tweede Amerikaanse Revolutie tegen de nazi's op te zetten.

  Slechts een paar maanden geleden werd Wolfenstein 2 officieel uit de doeken gedaan tijdens de E3 persconferentie van Bethesda. Op gamescom hebben we via een Wolfenstein 2 hands-on alvast een voorproefje gekregen van deze aankomende first person shooter. En we kunnen je in ieder geval alvast verklappen dat er weer genoeg nazi's in de game te vinden zijn. Op de volgende pagina's lees je er meer over!

  Badass in een rolstoel

  Blazkowicz heeft de gebeurtenissen aan het einde van voorganger The New Order niet zonder kleerscheuren doorstaan. Hij heeft nog net niet het loodje gelegd, maar echt gezond is de doorgewinterde protagonist niet te noemen aan het begin van Wolfenstein 2. Blazkowicz heeft namelijk lange tijd in een coma gelegen, waaruit hij aan het begin van The New Colossus ontwaakt.

  Nog uiterst zwak probeert hij naar een rolstoel te kruipen; hij kan nog niet eens lopen. Komt het net even ongemakkelijk uit dat de nazi's op dat moment besluiten om de onderzeeër waar BJ zich bevindt aan te vallen. Gelukkig weet Blazkowicz ook wel van wanten in een rolstoel, want tijdens onze hands-on met Wolfenstein 2 mochten we de rollende badass uithangen.

  Rollende moordmachine

  Terwijl Blazkowicz in zijn rolstoel door de gangen van de onderzeeër rijdt, komt hij tegenover tientallen nazi's te staan die hem om willen leggen. Gelukkig maar, dat hij is uitgerust met een submachine gun waarmee menig nazi zonder problemen overhoop geknald kan worden. Komen de vijanden te dichtbij, dan kan BJ namelijk speciale executie moves uitvoeren om ze naar het hiernamaals te sturen.

  Ook waren valstrikken erg belangrijk tijdens de Wolfenstein 2 hands-on. Zo waren er overal in de demo valstrikken te vinden, opgezet door BJs vriend Set Roth uit de vorige game, die nog niet geactiveerd waren. Denk hierbij aan valstrikken die slachtoffers elektrokuteren door de stroom aan te zetten wanneer ze dicthbij de val in de buurt staan. Wel belangrijk om zelf nog even goed op te letten alvorens je door zo'n val heen rijdt; staat deze nog aan, dan zal Blazkowicz dit niet overleven. Een ding is in ieder geval duidelijk na onze hands-on op gamescom: er zijn genoeg manieren om met de nazi's af te rekenen in Wolfenstein 2!

  Schietplezier gegarandeerd

  Wie graag nazi's overhoop schiet, kan zich alvast voorbereiden op een hoop schietplezier met Wolfenstein 2. De game borduurt verder op de gevestigde setting uit de voorgaande games en biedt een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Blazkowicz.

  De gameplay voelt lekker aan en het neerhalen van vijand na vijand geeft een hoop voldoening; zeker wanneer je gebruik maakt van die speciale executies of wanneer je een groepje vijanden tegelijk roostert via een enorme stroomschok. Wolfenstein 2 The New Colossus lijkt het begrip 'bruut' naar een nieuw niveau te gaan tillen dit najaar.

  Wolfenstein 2 The New Colossus verschijnt op 27 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Wolfenstein 2: The New Colossus

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.