IFA Berlin 2016 - De nieuwe producten van Harman

Article
donderdag, 01 september 2016 om 16:28
xgn google image
De IFA is in volle gang in Berlijn. De nieuwste producten van de grootste organisaties worden de komende dagen getoond. Een van de grote organisaties die komend najaar heel veel producten op de markt gaat brengen, is Harman. Op IFA Berlin 2016 zijn de nieuwste producten van Harman onthuld. Je vindt ze hier!
Harman ontwikkelt vooral audioproducten, maar ook infotainment voor auto’s worden door de organisatie ontwikkeld. Op IFA heeft Harman de nieuwste producten uit de doeken gedaan. Het gaat om veel audioproducten en er is voor een ieder wat wils. Wat je van Harman allemaal kan verwachten dit najaar, vind je in ons overzicht.

AKG N40

Genieten van muziek tot in de details, dat kan vanaf nu met de AKG N40. Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van dynamische drivers en een armture driver om optimaal geluid te produceren. Maar dit is niet alles. Je hebt de keuze uit drie geluidsfilters, waardoor je muziek altijd past bij jouw persoonlijke smaak!
De Hi-Res Audio AKG filters zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld de bass, het lineaire geluid of de uitschieters in de muziek kan versterken. Zo past er dus altijd een geluidsprofiel bij jouw favoriete muziekgenre! De oordopjes zijn in-ear, maar hebben ook een achter-het-oor design zodat ze altijd goed blijven zitten. Op deze manier wordt het comfort gewaarborgd.
Ifa Berlin 2016
Het geheel is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Bij de AKG N40 worden twee kabels geleverd, waarvan een met microfoon en een zonder. Ook krijg je er een opbergzakje, reinigingsset en oplader voor in het vliegtuig bij. Wel hangt er een aardig prijskaartje aan: voor de AKG N40 wordt een adviesprijs van €399,- gerekend.

Harman Kardon Omni+

Kardon Omni+ is een nieuw WiFi-gestuurd multiroom systeem, ontwikkeld door Harman Kardon. Speel muziek af via Spotify, Google Cast of een andere streaming app direct via de speakers en maak met de link-knop verbinding met andere speakers in je huis. Ook is er een partymodus, waardoor je muziek door het hele huis kan afspelen. Alle muziek wordt afgespeeld in hoge kwaliteit.
Kardon Omni+ biedt namelijk 24-bit muziek voor optimaal geluid. De 24-bit muziek is van hogere kwaliteit dan van bijvoorbeeld een CD: ideaal dus.
Van de Kardon Omni komen meerdere varianten uit. Zo is er de Omni 10+, de Omni 20+ en de Omni 50+, die goed draagbaar wordt. Ook komt er nog een soundbar-versie op de markt: de Omni+ Bar. Ten slotte kan je ook nog kiezen voor een Omni Adapt+, een HD draadloze adapter.
De prijzen van de Kardon Omni producten zijn uiteenlopend. Zo betaal je voor de Omni 10+ ongeveer €249, maar voor de Omni Bar+ ben je bijvoorbeeld rond de €899 kwijt. De Omni Bar+ en de Omni Adapt+ komen in de lente van 2017 op de markt. Alle Omni +-varianten verschijnen in de herfst van 2016.

Harman Kardon Onyx Mini

De Onyx Mini van Harman Kardon is een nieuwe draadloze Bluetooth-speaker voor de echte muziekliefhebber. De Onyx Mini heeft een strak design en een batterijduur tot wel 10 uur. Ook kun je heel makkelijk bellen of een conference call houden door de microfoon die in de Onyx Mini is ingebouwd. De speaker doet in dit opzicht een beetje denken aan de JBL Pulse 2, die ook een ingebouwde microfoon heeft.
Je kan tot wel drie apparaten tegelijkertijd aansluiten dankzij Wireless Bluetooth Streaming. Of verdubbel het geluid door twee Harman Kardon Wireless Dual Sound-speakers met elkaar voor een geluidsverdubbeling. De Onyx Mini is leverbaar vanaf oktober 2016 in Nederland in zwart, wit, grijs, bordeaux en blauw. De adviesprijs is €149,-

Kardon SB 20

De Kardon SB 20 is de allernieuwste soundbar van Kardon. Een volledige surround sound wordt geproduceerd door de Harman Display Surround modus. De subwoofer is slank, heeft een krachtige bass en zorgt ervoor dat het geluidsniveau hetzelfde blijft. Of je nu naar een commercial kijkt of een film.
Sluit de soundbar makkelijk aan via de plug-and-play HDMI kabel. Het wordt je nog makkelijker gemaakt omdat de kabel Audio Return Channel (ARC) heeft. Dit betekent dat je tv en de soundbar via dezelfde kabel kunnen worden aangesloten. Je kan natuurlijk ook andere soorten geluid streamen via de soundbar: dat doe je heel makkelijk via Bluetooth.
Dit najaar kun je de SB 20 in huis halen. De adviesprijs voor de soundbar is €379,-

JBL Cinema SB450

Dé nieuwe soundbar die speciaal geschikt is voor 4K-videoapparatuur is de JBL Cinema SB450 met draadloze subwoofer. Met drie HDMI-ingangen is het mogelijk meerdere apparaten aan te sluiten op de SB450. Wisselen tussen de aangesloten apparaten doe je heel makkelijk met behulp van JBL SoundShift. Maar je kan natuurlijk het geluid dat uit je tablet of smartphone komt laten afspelen door de soundbar.
Wat ook bijzonder handig is, is de control learning-functie. Dit houdt in dat de soundbar de signalen van je afstandsbediening van de tv aanleert en op een gegeven moment gaat herkennen. Je hoeft dus niet langer meerdere afstandsbedieningen te gebruiken!
Vanaf oktober kun je deze soundbar kopen. Wat je voor deze soundbar neerlegt, is ongeveer €599,-

JBL E-Series

Een nieuwe lijn van JBL is speciaal ontwikkeld met de sportieve gebruiker in het achterhoofd: de JBL E-Series. Bestaande uit vijf koptelefoons, is er voor een ieder wat wils. Alle modellen zijn draadloos en werken via Bluetooth. Je schakelt moeiteloos tussen verschillende apparaten en functies.
Door een comfortabele pasvorm en ergonomische design moeten de apparaten van de JBL E-Series geschikt worden voor iedereen. De prijzen van de producten lopen aardig uiteen. Zo betaal je voor de E15 €39,99 en voor de meest luxe versie, de E55BT, €129,-. De rest van de modellen vallen qua prijs hier tussenin.
Eind oktober zijn de koptelefoons van JBL verkrijgbaar. Ze worden geleverd in wit, blauw, zwart en rood.

JBL Playlist

Ben je op zoek naar een HiFi-speaker? Dan is de JBL Playlist misschien wel iets voor jou. Deze speaker heeft Google Cast ingebouwd en laat je muziek streamen via wat voor apparaat je ook wilt.
Via Wi-Fi maakt de Playlist verbinding. Muziek wordt vanaf de cloud direct naar de speaker gestuurd, waardoor er minder ruis moet ontstaan. De geluidskwaliteit is 24bit en je muziek speel je af via je streamingdienst naar keuze. Ook kun je er net als met bijvoorbeeld de Onyx Mini telefoongesprekken mee voeren dankzij de ingebouwde microfoon.
Liever je muziek afspelen via Bluetooth of via een 3.5mm kabel? Dat kan ook met de JBL Playlist. In oktober ligt hij in de winkels. De adviesprijs is €179,-

JBL update en limited editions

Alle draagbare speakers van JBL krijgen binnenkort een update. Hieronder vallen onder andere speakers zoals Xtreme, Pulse 2, Charge 3 en Flip 3. Zo krijgen de Flip 3 en Charge 3 bijvoorbeeld allerlei nieuwe kleuren en designs en krijgen de Xtreme en de Pulse 2 ingebouwde voice-control.
Met de voice-control bestuur je je speaker met je stem. Geef het commando aan Siri of Google Now en voilà! Je downloadt de update simpelweg via je JBL Connect App in de App Store of de Google Play Store.
Verder komen er nog speciale limited edition versies uit van onder andere de Charge 3, Flip 3 en Xtreme in de meest populaire kleuren- en printtrends van dit jaar. De eerste versie, in legergroen, komt in oktober uit.

JBL Reflect Contour

Speciaal voor de sporters onder ons introduceert Harman de JBL Reflect Contour oortelefoon. Ontworpen voor stijl, comfort en gemak en geschikt voor zowel in de sportschool als daarbuiten. Het design is achter-het-oor en zorgt voor een goede pasvorm. De kabel van de oortelefoon is zweetbestendig en zorgt voor zichtbaarheid in het donker.
Bijzonder is bovendien dat de Reflect Contour draadloos is. Extra handig als je aan het sporten bent, want niets is zo irritant als draden die in de weg zitten. De batterij moet tot 8 uur meegaan en je kan ook telefoneren door de ingebouwde microfoon in de kabel.
Wil jij er eentje hebben? Vanaf september is de Reflect contour verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart, rood en blauwgroen. De adviesprijs bedraag €99,99,-