5 aankomende Netflix Original series die je niet mag missen

Article
donderdag, 01 september 2016 om 17:00
xgn google image
Het lijkt er de laatste dagen niet op, maar de zomer is toch echt bijna voorbij. Als de dagen korter worden en de avonden kouder, wordt het tijd om op de bank te ploffen met je favoriete serie. We hebben de 5 aankomende Netflix Original series die je niet mag missen voor jou op een rijtje gezet.
Netflix heeft inmiddels een flinke reputatie voor zichzelf weten te bemachtigen. Zeker de door Netflix geproduceerde Netflix Original series hebben in een rap tempo een grote schare fans voor zich weten te winnen. De komende tijd kunnen we veel mooie nieuwe Netflix Original series verwachten. We hebben zowel nieuwe series als nieuwe seizoenen van bestaande series opgenomen in de lijst. Dit zijn de 5 aankomende Netflix Original series die je niet mag missen.

The Crown

We trappen de lijst af met een nieuwkomer in de reeks van Netflix Original series. The Crown is een dramaserie die het leven van koningin Elizabeth II volgt vanaf haar huwelijk op 25-jarige leeftijd in 1947. De Tweede Wereldoorlog heeft het Verenigd Koninkrijk flink overhoop gegooid, het Britse Imperium is in verval en er heerst wanorde in de politieke wereld. Een nieuw tijdperk wordt ingeluid door de kroning van Elizabeth II.
Deze Netflix Original serie onthult het persoonlijke verhaal van de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis. The Crown zal kijkers meenemen in de wereld van macht en privilege, achter de gesloten deuren van Westminster Abbey en Buckingham Palace.
Schrijver Peter Morgan heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de regeringsperiode van koningin Elizabeth II. Met The Crown wil hij het leven van van de koningin zo eerlijk mogelijk weergeven. De serie besteedt dan ook veel aandacht aan de uitdagingen waar de nieuwe koningin mee geconfronteerd wordt.
De serie heeft een enorm budget van maar liefst 156 miljoen dollar. Waarschijnlijk zal de serie 60 afleveringen verdeeld over zes seizoenen gaan tellen. De verwachtingen voor deze Netflix Original serie zijn dus nu al hoog gespannen.
Ook voor fans van Doctor Who is de serie zeker het kijken waard. Matt Smith, de elfde doctor, zal namelijk de rol van Philip, Duke of Edinburgh op zich nemen. De serie kan verder rekenen op bekende namen als Claire Foy (Queen Elizabeth II), Jared Harris (King George VI) en John Lithgow (Winston Churchill).
The Crown is beschikbaar op Netflix vanaf 4 november.

Narcos - seizoen 2

Pablo Escobar, de bekendste drugsbaron ter wereld, keert terug in het tweede seizoen van de razend populaire Netflix Original serie Narcos. Het tweede seizoen zal tien afleveringen krijgen.
De serie volgt Pablo Escobar en zijn handel in cocaïne. Het eerste seizoen kreeg veel positieve reacties door de realistische weergave van de bloederige wereld van drugskartels. In het tweede seizoen worden de gebeurtenissen die volgen op de ontsnapping van Pablo Escobar gevolgd. Deze gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot de dood van de drugsbaron, dus seizoen 2 zou weleens het laatste seizoen kunnen zijn van Narcos.
De DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel in de jaren 70 en 80 komt in het tweede seizoen van Narcos in ieder geval tot een conclusie. Na de dood van Escobar viel het kartel uit elkaar door een gebrek aan leiderschap.
Het tweede seizoen van Narcos is vanaf 2 september te bekijken op Netflix.

Luke Cage

Nog een nieuwkomer op de lijst. Nou ja, nieuwkomer... Fans van Jessica Jones zullen de onverwoestbare Luke Cage inmiddels al kennen. Het karakter, gespeeld door Mike Colter, is namelijk een prominent onderdeel van deze serie. Luke Cage is net als Daredevil en Jessica Jones een origin story. Samen met Daredevil, Jessica Jones en Iron Fist maakt Luke Cage deel uit van The Defenders.
In Luke Cage zullen we erachter komen hoe Cage aan zijn krachten is gekomen. Zijn verleden, dat hij wanhopig geheim probeert te houden in de Netflix Original serie Jessica Jones, wordt eindelijk onthuld in Luke Cage. Waarschijnlijk zullen we in Luke Cage ook één of twee cameo's van Jessica Jones te zien krijgen.
Luke Cage is onderdeel van een reeks series die Marvel samen met Netflix maakt. Deze reeks bestaat uit vier origin stories die uiteindelijk leiden tot de Netflix Original serie The Defenders. Tegen het einde van 2017 kunnen we The Defenders bekijken, maar eerst zijn Luke Cage en Iron Fist aan de beurt met elk hun eigen serie.
Luke Cage is vanaf 30 september te zien op Netflix.

House of Cards - seizoen 5

Kevin Spacey's Frank Underwood keert terug voor het vijfde seizoen van de Netflix Original serie House of Cards. Er komt voorlopig dus nog geen einde aan dit succesverhaal van Netflix. Wel zal de serie het moeten doen zonder schrijver Beau Willimon, die aangegeven heeft na vier seizonen nieuwe uitdagingen aan te willen gaan. De Oscarnominatie die House of Cards hem opgeleverd heeft, zal er in ieder geval voor zorgen dat het aanbod niet gering is.
Wat dit echter betekent voor het verdere verloop van het verhaal is nog niet duidelijk, wellicht wordt door de nieuwe showrunners Melissa James en Frank Pugliese voor een andere richting gekozen. Hoe het verder gaat met de Underwoods en hun machtspelletjes is nu dus nog een vraag, die waarschijnlijk onbeantwoord zal blijven tot op het laatste moment. Zoals we dus gewend zijn van deze ijzersterke Netflix Original serie.
Na het fenomenale vierde seizoen, zal het seizoen vijf niet makkelijk afgaan. De verwachtingen voor de serie zijn door de afgelopen seizoenen erg hoog opgelopen. Hopelijk gaat seizoen vijf de verwachtingen meer dan waar maken.
Het vijfde seizoen van House of Cards wordt begin 2017 verwacht. De officiële release moet nog worden bekendgemaakt door Netflix.

The Defenders

Ook al is er nog geen release vrijgegeven voor deze Netflix Original serie, toch verdient The Defenders een plaats op deze lijst. Waarom? Zoals al eerder aangegeven zal The Defenders de verhalen van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist bij elkaar brengen. De serie kan dus gezien worden als vervolg op al deze Netflix Original series. Genoeg om enthousiast over te worden!
Waar de serie precies over gaat, is nog niet duidelijk, maar dat er flink wat problemen in de nieuwe superheldengroep zijn blijkt wel uit de teaser trailer. Aan het eind van de trailer horen we Stick, die niet onbekend zal zijn bij fans van Daredevil. De leermeester van Matt Murdock waarschuwt The Defenders dat ze niet eens zichzelf kunnen redden. Dit wijst op de interne problemen die ongetwijfeld ontstaan in een groep met zulke conflicterende persoonlijkheden.
De Netflix Originial serie The Defenders zal logischerwijs uitkomen na Luke Cage en Iron Fist. Naar verwachting zal dit rond het einde van 2017 zijn.
Dit was ons overzicht van Netflix Original series om zeker in de gaten te houden. Naar welke kijk jij het meest uit?