Hoe werkt Netflix? - Een uitgebreide tutorial

  Netflix is een streamingdienst die ervoor zorgt dat je thuis en onderweg allerlei films en series kan bekijken. Dat is allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt Netflix nou precies? Lees onze 'Hoe werkt Netflix tutorial' en kom er achter hoe Netflix precies werkt!

  Voordat we aan de uitgebreide uitleg over Netflix beginnen, nemen we eerst eens een kijkje naar wat Netflix nou eigenlijk inhoud. Netflix is in Nederland inmiddels erg populair en buiten het feit dat je er films en series op kan kijken, kan je er nog veel meer mee. Niet te vergeten dat je op bijna elk apparaat Netflix kan bekijken, zowel thuis als onderweg. Ook het kijken van Netflix Original Series, zoals Orange is the new Black en House of Cards is iets wat je bij andere diensten niet kan.

  Een abonnement is vereist

  Ja, je leest het goed, met Netflix kan je best wel veel, alleen voor het gebruik van Netflix heb je een wel een geldig abonnement nodig. Voor nieuwe gebruikers is er vaak een leuke actie, zodat je de eerste maand gratis naar allerlei films en series kan gaan kijken (je moet wel een betaalmethode verifiëren waarna je het abonnement direct kan opzeggen als je dat wil). Daarna moet je uiteraard gaan betalen voor het abonnement, die wel maandelijks opzegbaar is en heb je tegenwoordig al de keuze uit drie verschillende abonnementen.

  • Basic - 7,99 euro
  • Standaard - 8,99 euro
  • Premium - 11,99 euro

  Het verschil tussen de abonnementen is onder andere het aantal schermen waar je tegelijk op kan kijken, of je in HD wil kijken of dat je de mogelijkheid hebt om in Ultra HD te kijken.

  Met het basic account beschik je niet over HD-materiaal en kan je maar op één scherm kijken, terwijl je met een standaard account wel HD-materiaal hebt en ook op twee schermen tegelijk naar Netflix kan kijken. Met een premium account kan je zelfs Ultra HD-materiaal bekijken met wel vier schermen tegelijk. Maar hoe werkt Netflix nou eigenlijk?

  Netflix tutorial lijst - Hoe Werkt Netflix?

  Het instellen van meerdere profielen

  Waarom eigenlijk vier schermen? Zodra je een geldig abonnement hebt kun je beginnen met het kijken van films en series. Afhangend van je abonnement past hij zich automatisch aan naar HD of niet. Het hangt er vanaf hoeveel schermen jouw abonnement ondersteunt, wat je krijgt. Al kun je abonnementskosten met familie en vrienden delen.

  Dit omdat je bijvoorbeeld met het premium abonnement met vier mensen tegelijk naar Netflix kunt kijken. Het is leuk dat je met zoveel mensen kan delen, maar nog handiger dat er tot vijf personen hun Facebook-account kunnen koppelen aan het Netflix-account. Handig is de mogelijkheid om je bekeken films en series te delen met andere Facebook-vrienden.

  Het koppelen aan Facebook zorgt ervoor dat er van maximaal vijf personen de voortgang kan worden bewaard en kun je altijd Netflix aanklikken om weer verder te kijken waar je was gebleven. Ook heb je een eigen lijst waar je zelf films en series kan toevoegen die je misschien later nog een keer wil bekijken of gewoon favoriet zijn.

  Netflix tutorial Smart TV - Hoe werkt Netflix?

  Hoe werkt Netflix? - Smart TV, game consoles, mobiele apparaten en nog veel meer

  Het gemak van Netflix is niet alleen het grote aanbod van duizenden films en series waaruit je kan kiezen, maar ook het assortiment aan apparaten waarop je Netflix kan kijken. Tegenwoordig is het niet alleen meer een TV of computer maar zijn mensen ook steeds meer onderweg of maken gebruik van een (game)console.

  Het gemak is dan wel dat je op allerlei apparaten kan inloggen, waardoor je eenvoudig weer verder kan kijken. Stel je voor, dat je thuis op je Smart TV naar een serie aan het kijken bent en daarna met het openbaar vervoer weg moet. Je zet gewoon je Smart TV uit en kan in de trein of bus verder kijken op je tablet, smartphone of laptop.

  Dat komt doordat de voortgang wordt onthouden in de 'cloud', zodat je dus overal kan inloggen. Het assortiment van apparaten dat wordt ondersteund is ook steeds groter aan het worden. Je kan nu al kijken op je Smart TV, PlayStation, Xbox, Wii, tablet, smartphone, Windows, Mac en meer. Je hoeft alleen maar in te loggen op het apparaat naar keuze, waarna je jouw profiel kiest en weer verder kan kijken.

  Een uitgebreid aanbod voor een leuke prijs

  Netflix is een makkelijke dienst met veel keuze uit duizenden films en series en biedt hier en daar ook originele Netflix series die je alleen maar op Netflix kan bekijken. Daartegenover staat wel een bedrag , maar dat is naar onze mening niet verkeerd, als je kijkt naar alle films en series die te bekijken zijn. Voor een normaal TV-abonnement betaalt men waarschijnlijk nog meer en heeft men nog minder.

  Daarnaast maken het delen van de abonnementskosten, de apps voor allerlei apparaten en het onthouden van je voortgang, Netflix een ideale dienst die alsmaar blijft groeien in Nederland. Een platform wat in ieder huishouden van deze tijd niet mag ontbreken.

  We hopen dat we de vraag 'hoe werkt Netflix?' naar wens beantwoord hebben, mocht je informatie missen, laat het ons weten in een reactie! Heb je al een Netflix-abonnement dan kun met onze Netflix tips en tricks meer uit je abonnement halen!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.