Top 5 Historische Netflix series - Comfortabel terug de tijd in

Article
zaterdag, 13 mei 2017 om 12:00
xgn google image
Historische series zijn niet alleen leuk om naar te kijken, vaak kun je er ook nog het een en ander van leren. Ook Netflix heeft een aardig aanbod aan historische series. Daarom zetten we in deze special vijf historische Netflix series op een rij.

5. The Musketeers

The Musketeers is geproduceerd door de BBC en speelt zich af in Parijs in 1630. De serie volgt het verhaal van de drie vaardige musketiers Athos, Aramis en Porthos die onder leiding van kapitein Treville staan. De vier mannen komen d'Artagnan tegen, een boerenjongen die graag bij de musketiers wilt horen. In de serie vechten de musketiers met allerlei vijanden om hun koning en hun land te beschermen.
Er staan op dit moment drie seizoen van The Musketeers op Netflix. Samen zijn deze seizoenen goed voor 30 afleveringen van deze historische Netflix serie. De serie werd in 2014 voor het eerst uitgezonden en in 2016 zond BBC de laatste aflevering van seizoen drie uit. Het is al bekendgemaakt dat dit derde seizoen het laatste seizoen van The Musketeers is.
111104

4. Deadwood

Deadwood is geproduceerd door HBO en speelt zich af in Deadwood, South Dakota in de jaren 1870. Rond deze tijd werd het Dakota gebied door de Verenigde Staten geannexeerd en in de serie zie je het kamp Deadwood langzaam uitgroeien tot een stadje. Ook heerste er in deze tijd goudkoorts in het gebied en in de serie trekken allerlei soorten mensen naar Dakota om goud te zoeken. De serie volgt onder andere het verhaal van Seth Bullock, een marshal uit Montana die naar Deadwood komt, en zijn vriend Sol Star.
Er staan op dit moment drie seizoenen van Deadwood in de database van Netflix en in totaal staat het aantal afleveringen hiermee op 30. Het is al bevestigd dat er geen vierde seizoen van deze historische Netflix serie meer geproduceerd gaat worden. Afgelopen maand heeft de schrijver van de serie, David Milch, wel een script voor een twee uur durende film van Deadwood bij HBO ingeleverd. Het is alleen nog niet bekend wanneer deze film zal verschijnen.
111105

3. Marco Polo

Marco Polo is een Netflix Originals serie en volgt het verhaal van een jonge Marco Polo die gevangen wordt gehouden door de Mongolische heerser Kublai Khan. Na een tocht van drie jaar door zeeën, woestijnen en over de zijderoute is hij terechtgekomen in het Mongoolse rijk. De serie speelt zich af in het verre Oosten in de 13e en 14e eeuw na Christus. Tijdens zijn gevangenschap verandert de relatie tussen Marco Polo en Kublai Khan en probeert Marco zijn vertrouwen te winnen.
Er staan nu twee seizoenen van Marco Polo op Netflix met in totaal 20 afleveringen. Het is al bevestigd dat er geen derde seizoen van deze historische Netflix serie aankomt. Netflix heeft met deze serie namelijk een verlies gedraaid van 200 miljoen dollar en heeft daarom besloten de serie niet voort te zetten. Er is ook een Netflix Originals film naast de serie uitgekomen, Marco Polo: One Hundred Eyes.
111106

2. Roman Empire Reign of Blood

Roman Empire Reign of Blood is ook een Netflix Originals serie en volgt het verhaal van de Romeinse keizer Marcus Aurelius en zijn zoon Commodus. De serie gaat over de opvolging van Marcus door zijn zoon Commodus, wat een van de weinige keren was dat een biologische zoon zijn vader opvolgde als keizer. In deze serie strijd iedereen om de macht, zelfs familie deinst er niet voor terug om elkaar te verraden. In Roman Empire Reign of Blood zijn macht, manipulatie, oorlog en gladiatorengevechten van groot belang.
De serie kan het beste omschreven worden als een docuserie, want tussen het acteerwerk door wordt er ook commentaar geleverd op de gebeurtenissen door historici. Er staat nu een seizoen van Roman Empire Reign of Blood op Netflix met zes afleveringen. Het is nog niet bekend of er ook een tweede seizoen van deze historische Netflix serie geproduceerd gaat worden.
111107

1. Black Sails

Black Sails is geproduceerd door Starz en speelt zich af in West Indië rond 1715, de gouden eeuw van de piraterij. De serie volgt het verhaal van kapitein Flint en zijn bemanning die op zoek gaan naar het goud van het Spaanse schip de Urca de Lima. Het stadje Nassau op de Bahamas is een thuisbasis voor de piraten en wordt uiteindelijk zelfs een piratenrepubliek waar iedereen kan doen wat hij of zij wilt. In de serie spelen een aantal piraten die echt bestaan hebben zoals Jack Rackham, Charles Vane en Zwartbaard.
Er staan nu drie seizoenen van Black Sails op Netflix met in totaal 28 afleveringen. Het vierde seizoen van deze historische Netflix serie is al geproduceerd en uitgezonden op Starz. Het is nog niet bekend wanneer dit vierde seizoen aan de database van de video streamingdienst toegevoegd zal worden. Het is wel al bevestigd dat het vierde seizoen het laatste seizoen van Black Sails is.

Populair Nieuws