Heroes of the Storm helden - Interview met de ontwikkelaars

  Op Blizzcon 2017 hadden we de mogelijkheid om een aantal ontwikkelaars van Blizzard-titels te spreken. In een interview spraken we met Careena Kingdom, senior animator, en Matt Villers, game designer, en vroegen we naar de komende updates en nieuwe Heroes of the Storm helden.

  Nieuwe Heroes of the Storm helden belicht in interview

  Tijdens de openingsceremonie van Blizzcon zijn er twee nieuwe helden aangekondigd voor Heroes of the Storm. Hanzo uit Overwatch en Alexstrasza uit World of Warcraft zullen binnenkort speelbaar zijn in de game, een goed moment om Matt Viller te vragen naar deze nieuwe Heroes of the Storm helden en hun speelstijlen tijdens het interview.

  “In Heroes of the Storm is Alexstrasza een healer die levensenergie kan manipuleren, waardoor ze zelfs vrienden kan helen met haar eigen levenspunten en de eerste healer die gebruikmaakt van percentages in plaats van vaste cijfers. En natuurlijk kan ze ook veranderen in een enorme draak om nog beter te helen, maar ook om schade aan te richten met vuurballen terwijl ze door de lucht vliegt.

  Hanzo is daarentegen een heel mobiele aanvaller, met twee heel toffe vaardigheden. Ten eerste kan Hanzo over muren springen, net zoals hij dat kan in Overwatch. En ten tweede kan Hanzo zijn pijlen laten afketsen op muren en objecten, waarmee je berekende aanvallen en tactieken kan uitvoeren. Het verschil in iemand die wel of niet goed kan omgaan met het afketsen is dan ook enorm in de game.”

  Twee zeer interessante helden voor spelers van Heroes of the Storm om naar uit te kijken en binnenkort mee te spelen.

  Hoe lang duurt het om een nieuwe held te maken?

  Met de twee nieuwe helden en bijna elke maand een andere nieuwe held, heeft Heroes of the Storm ondertussen een imposante collectie aan speelbare personages opgebouwd. Maar hoeveel tijd gaat er eigenlijk zitten in het maken van één zo’n personage? Careena Kingdom legde het aan ons uit.

  “Het kost een stuk meer tijd dan de meeste mensen zich waarschijnlijk zullen voorstellen. Gemiddeld zijn we van begin tot eind gemiddeld zes tot acht maanden bezig met het maken van een nieuwe held. Met de animaties zijn we zes tot acht weken aan het werk en daarna moet nog het geluid, schrijfwerk en natuurlijk het testen gedaan worden. Maar daar gaat nog enorm veel werk met ideeën en concepten aan vooraf, helemaal aan het begin.

  Met Alexstrasza en Hanzo zijn we deze keer ook heel vroeg begonnen, om te voldoen aan de grote aankondiging voor Blizzcon. We vonden dat we de vorige keer met Ragnaros iets te gehaast moesten werken en wilden dus met de nieuwe helden echt imponeren.”

  En met nieuwe Heroes of the Storm helden staan de ontwikkelaars ook voor nieuwe uitdagingen, werd ons verteld tijdens het Heroes of the Storm interview. Zo is Alexstrasza als draak de grootste held in Heroes of the Storm en het is niet de bedoeling dat iemand een pad gaat blokkeren met een grote draak.

  Welke nieuwe helden kunnen we nog meer verwachten?

  Heroes of the Storm kan gebruikmaken van alle karakters die het Blizzard-universum rijk is. Wij vroegen ons bij het interview ook af of er plannen zijn om legendarische karakters uit Hearthstone te implementeren als Heroes of the Storm helden.

  “We hebben veel Hearthstone fans in het team zitten en ik denk dat het ook niet zo’n gek idee is en het zeker een mogelijkheid is voor de toekomst. We kunnen helaas nog niet zeggen wat we momenteel voor plannen hebben. Maar het mooie van Heroes of the Storm is dat alles mogelijk is wat betreft nieuwe helden. Het universum is zo rijk aan interessante personages.”

  Op de forums van Heroes of the Storm kunnen spelers ook suggesties en ideeën plaatsen voor nieuwe Heroes of the Storm helden. Wij vroegen ons af of die ideeën wel eens worden gebruikt.

  “Wij houden ervan om te zien wat spelers creëren en waar zij enthousiast van worden. Spelers komen met ideeën, concepten en visualiseren hoe een held er moet uitzien en wat voor vaardigheden ze hebben en dat is precies wat ik hier ook doe als ik aan het werk ben. Ik houd van de passie die spelers tonen en het motiveert mij ook.

  Maar het is niet alleen op de forums dat we suggesties krijgen, het gebeurt ook in-game. Laatst was er iemand in mijn potje aan het klagen over problemen met Tyrande en de volgende dag heb ik het meteen opgelost, omdat ze precies de juiste persoon had getroffen.”

  Reageer dus met een gerust hart op de forums en praat met mensen in de game, want voor je het weet zijn je problemen een dag later opgelost en ben je misschien de inspiratiebron voor een nieuwe held.

  Wat kunnen we verwachten van de 2018 Gameplay Update?

  Naast Hanzo en Alexstrasza is bij de openingsceremonie ook de 2018 Gameplay Update uit de doeken gedaan. Maar wat houdt die update precies in?

  “Er zijn een aantal grote dingen die we veranderen in de update. Ten eerste gaan we het stealth-systeem aanpassen. Voorheen waren helden die in stealth zaten een klein beetje te zien en voor sommige mensen waren die karakters dus helemaal niet in stealth en andere mensen werden er compleet door verrast. We willen met het nieuwe systeem zorgen voor een meer consistente ervaring.

  Daarnaast maken we veranderingen aan de laning-ervaring. Heroes of the Storm is een op actie gerichte game, waar je meteen in kan duiken, maar we willen spelers iets meer gameplay bieden in de lanes en minder focussen op de opdrachten van de map. Zo veranderen we hoe de torens, regen globes en timers voor opdrachten werken.

  Tot slot worden spelers nu ook op verschillende manieren beloond. Het ligt er nu niet alleen aan of je een potje wint of verliest, maar ook hoe je presteert tijdens de wedstrijd zelf. Zo kunnen spelers toch in rang stijgen en klimmen op de ladder, ook al zijn ze onderdeel van de verliezende kant.”

  Er zijn dus een hoop nieuwe veranderingen om naar uit te kijken in Heroes of the Storm. Wanneer de nieuwe helden en andere dingen uit de grote update speelbaar zullen zijn in de game konden de ontwikkelaars ons helaas niet vertellen tijdens het Heroes of the Storm interview. Het is in ieder geval zeker dat spelers nog moeten wachten tot het volgende jaar. Heb jij al zin om met Hanzo of Alexstrasza aan de slag te gaan?

  Heroes of the Storm

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.