Het coronavirus en de FIFA 21 release

Article
dinsdag, 28 april 2020 om 8:59
fifa 21 coronavirusf1602683517
Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Verschillende sectoren in de samenleving worden keihard geraakt door de pandemie. Zo heeft het virus ook gevolgen voor de game-industrie, waar The Last of Us II al is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Maar welke gevolgen heeft het coronavirus voor de FIFA 21 release?
Het is geen geheim dat EA een nieuwe FIFA altijd eind september wereldwijd uitbrengt. De aankondiging van de game is normaal gesproken in juni, net voor E3. In die periode houdt EA zijn eigen evenement genaamd EA Play, waar games onthuld en gespeeld kunnen worden. Nu E3 2020 is afgelast en EA Play nog nergens is genoemd, zal de FIFA 21 release aankondiging op een andere manier moeten.

Thuiswerken

Of die aankondiging er aankomende juni gaat komen, is nog maar de vraag. De hele wereld werkt waar mogelijk thuis en voor EA is er uiteraard geen uitzondering. De kantoren zijn gesloten en dit brengt een aantal problemen met zich mee.
De faciliteiten die nodig zijn voor het ontwikkelen van een game heeft niet iedereen in zijn studeerkamer staan. Tuurlijk, de benodigdheden zijn mee naar huis te nemen, maar dit kost veel tijd. Daarnaast moet de samenwerking nu online op gang komen, iets wat moeilijker is dan offline.
fifa irritaties 4f1587898220

Onzekerheid

Niet alleen het thuiswerken, maar ook het stilliggen van de voetbalcompetities brengt onzekerheid met zich mee. FIFA is een game die enigszins afhankelijk is van de realiteit en de realiteit is dat de voetbalcompetities stilliggen. Hoe zit het nu met Ultimate Team? Op dit moment wordt FUT levend gehouden met kaarten gebaseerd op het verleden, maar dit kan EA niet een extra jaar lang interessant houden.
En hoe zit het met de carrièremodus? De Eredivisie wordt niet uitgespeeld en zoals het er nu voorstaat, mag er vanaf 1 september weer gevoetbald worden in Nederland. Dit betekent dat er tot die tijd geen voorbereiding is voor spelers en er ook geen Europese duels afgewerkt mogen worden. Zolang er geen duidelijkheid is in de voetbalwereld, is er ook geen duidelijkheid voor EA en de FIFA 21 release.
ps5 controller xbox series xf1619595169

Next gen FIFA 21 release

Dan stuiten we nog op het probleem van de volgende generatie consoles. In de 'normale' wereld leek het aannemelijk dat FIFA 21 ook op de nieuwe generatie zou verschijnen. Mocht de nieuwe PlayStation en nieuwe Xbox uitgesteld worden, kan dit flink roet in het eten gooien. Vooralsnog blijft het speculeren en zolang er geen duidelijkheid is, zullen de speculaties alleen maar toenemen.