Harry Potter pop-up store Utrecht geopend

  Ter ere van het twintigjarige jubileum van de Nederlandstalige Harry Potter boeken is winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht tijdelijk het thuis van een stukje bijzondere magie. Vanaf 9 november is er namelijk een heuse Harry Potter pop-up store geopend in het winkelcentrum. Wij gingen de wereld van Harry Potter in en geven jou een sfeerimpressie.

  Harry Potter zorgt al jaren voor een stukje magie voor jong en oud, zowel op het gebied van boeken als van films. De verhalen van J.K. Rowling zijn op het moment van schrijven nog steeds razend populair. Dat laat de pop-up store in Utrecht ons maar weer zien. Maar liefst 200m2 is er uitgetrokken om een speciaal feestje te vieren.

  De Nederlandse Harry Potter boeken in de spotlight

  Deze ruimte is tot de nok toe gevuld met de magie van Harry Potter. De Nederlandse Harry Potter boeken zijn in de pop-up winkel staan in de winkel in de spotlight en zijn in grote getale aanwezig. Alle delen zijn hier in verschillende varianten te krijgen van De Steen der Wijzen tot aan De Relieken van de Dood.

  Speciaal voor het 20 jarige jubileum is er in de pop-up store een gelimiteerde box set te koop met alle zeven de boeken in hardcoverformaat voor slechts 100 euro. De set heeft een speciale opdruk ter gelegenheid van het jubileum en op is ook echt op, dus voor fans is het snel handelen. Naast de boeken die het bekende verhaal uit de Harry Potter films vertellen zijn er talloze andere boeken te krijgen.

  Denk hierbij aan de Geschiedenis van Zwerkbal, sprookjes uit de Harry Potter verhalen, een boek over de fabeldieren uit het Harry Potter universum en het boek rondom J.K. Rowlings laatste film Fantastic Beasts and Where to Find Them. Van deze laatste betreft het uitgewerkte filmscript van de film die wij in de Fantastic Beasts review met een 7.5 beoordeelden. Op het moment zijn alle boeken in het Nederlands, maar de Engelse versies worden ieder moment verwacht.

  Harry Potter pop-up store

  Harry Potter pop-up store

  Niet alleen boeken

  Om het feest in Hoog Catharijne compleet te maken is er naast boeken nog allerlei andere media te krijgen. De Harry Potter films zijn er op Blu-ray aan te schaffen en ook de LEGO Harry Potter Collection is te koop in de winkel. Maar dat is nog niet alles. Want wat te denken van merchandise?

  De winkel verkoopt de tofste artikelen in Harry Potter thema. Denk aan Harry Potter LEGO, mokken, Harry Potter Funko POP! poppen en nog veel meer. Je kunt er zelfs Zweinstein deurmatten kopen! Dat is nog eens magisch je voeten vegen.

  Harry Potter pop-up store

  Harry Potter pop-up store

  Niet zomaar een Harry Potter pop-up store

  Nu is de Harry Potter pop-up store in eerste instantie wel een winkel, maar voor fans is er veel meer te halen dan dat ene ontbrekende boek of Harry Potter artikel. In de 200m2 is namelijk ook genoeg te zien. De winkel heeft een eigen expositie, waarbij je meegenomen wordt door een stukje van de magische wereld van Harry Potter. Je kunt een boodschap achterlaten voor Harry Potter en zijn vrienden op de Muggle Wall die achterin de ruimte is, een stukje lezen in de bibliotheek, waar alle boeken opgesteld staan op een indrukwekkende wand, of de LEGO Harry Potter game op de Nintendo Switch spelen.

  Daarnaast zijn er enorme illustraties te zien uit Harry Potter illustratieboeken, kun je een levensgroot LEGO bouwwerk van Hagrid en Harry bewonderen en voor de liefhebber is het mogelijk om in Harry Potter stijl op de foto te gaan. Ook kan er gestemd worden op je favoriete huis door een speciaal muntje bij bijvoorbeeld Griffoendor, Ravenklauw of Huffelpuf in de koker te stoppen. Het feest wordt compleet gemaakt door de muziek uit de Harry Potter films die in de winkel te horen is.

  De Harry Potter pop-up store is nog in Hoog Catharijne tot medio januari, dus fans hebben nog even de tijd om het magische stukje Zweinstein in Nederland te bewonderen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.