Hardware op E3 2021 – Dit gaan we mogelijk zien

  E3 2021 staat voor de deur. Naast een hele berg toffe nieuwe games en aankomende pareltjes, is de beurs altijd een vaste plek om komende hardware te showen. Er komt mogelijk genoeg tofs aan vanuit zowel Nintendo, Microsoft als de verschillende PC fabrikanten. Wij verwachten deze hardware op de E3 2021!

  Microsoft

  Xbox Elite controller 3

  Microsoft heeft met de komst van de Xbox Series X en zijn kleine broertje, de Series S, een nieuwe controller uit de doeken gedaan. Een Elite controller is alleen nog niet voorbij gekomen en dat is intussen hoog tijd. De Xbox Elite controller stamt namelijk alweer uit oktober 2015 en zijn opvolger, de Xbox Elite Series 2 controller, kwam in november 2019 voorbij. Wordt 2021 dan het jaar waarin we een heuse Xbox Elite Series 3 controller te zien krijgen?

  Microsoft heeft nog niks aangekondigd rondom een dergelijke controller. Het bedrijf houdt daarbij zijn lippen stijf op elkaar, zelfs nu de Elite Series 2 controller moeilijker te krijgen is. Een aankondiging van de nieuwe Elite controller tijdens E3 2021 zou in ieder geval mooi op tijd zijn voor een release eind van het jaar of begin 2022.

  New Nintendo Switch Pro

  Nintendo is heer en meester in het stilhouden van nieuwe dingen. Nintendo streams vallen zo nu en dan ineens uit de lucht en dan dropt de gigant vaak spontaan de vetste titels. Datzelfde doet Nintendo met nieuwe hardware. Het is heel lang stil en dan ineens hebben we allemaal een Switch in de trein vast.

  De New Nintendo Switch Pro lijkt alleen aan alle kanten te lekken. De console is al een tijdje onderwerp van geruchten en dook zelfs al op Amazon Mexico op met een verwachte release in 2021. Dat zou betekenen dat Nintendo al heel snel met een onthulling komt. Er wordt zelfs gezegd dat we de console nog vóór de E3 2021 gaan zien. Of dat gebeurt is nog even de vraag, maar hoe dan ook verwachten wij de New Nintendo Switch op de E3 2021.

  Nieuwe PC hardware

  Zoals elk jaar is er tijdens de E3 2021 ook weer de nodige aandacht voor PC hardware. Het is al duidelijk dat in ieder geval Turtle Beach aanwezig is op de beurs en dat betekent nieuwe hardware vanuit die hoek in de vorm van headsets. Daarnaast zal Razer aanwezig zijn, ongetwijfeld met nieuwe controllers, muizen, toetsenborden en meer.

  Aan PC hardware zal er tijdens digitale variant van de E3 2021 dus geen gebrek zijn, al hebben geen van de genoemde merken een eigen showcase tijdens de beurs.

  Valve

  Steam Box

  Valve lijkt momenteel druk werkend te zijn aan een eigen console. De console, die de naam Steam Box moet krijgen, zou volgens geruchten de ideale console voor PC-gamers worden. Dat mag ook wel als je naar de verluide specs kijkt: het zou namelijk gaan om een console met een core i7 CPU, 8GB RAM, een NVIDIA GPU en een eigen controller. De Steam Box heeft hierdoor de mogelijkheid om elke PC-game te spelen en ondersteunt volgens de speculaties ook applicaties als EA's Origin.

  Hoewel het allemaal alleen nog maar geruchten zijn, kan het zomaar gebeuren dat Valve ineens besluit om tijdens de E3 flink uit te pakken en de console uit de doeken te doen. Of het gebeurt is afwachten tot E3 2021 los barst.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.