Guide: Alle details over de Call of Duty Battle Pass

Article
zondag, 23 augustus 2020 om 13:00
call of duty modern warfare 1 200813 150316f1597331024
Een nieuw seizoen in Call of Duty Modern Warfare betekent ook weer een nieuwe Battle Pass. Dit seizoen krijgen we een nieuwe operator, skins, blauwdrukken en andere beloningen die te verdienen zijn op weg naar Tier 100. Maar wat is de Call of Duty Battle Pass eigenlijk? Wij leggen het uit!

Wat is de Battle Pass?

Iedereen die zich al een tijd ervaring heeft met de Call of Duty franchise weet dat er in-game aankopen te vinden zijn. Voorheen was dit met lootboxes, maar voor Modern Warfare is deze strategie opzij gezet. Nu weten spelers zeker wat ze krijgen voor hun geld en weten dat ze de wapens daadwerkelijk krijgen die in een nieuw seizoen geïntroduceerd zijn. Voorheen met de lootboxes bestond er een kans dat spelers met lege handen thuis kwamen nadat ze geld hebben geïnvesteerd.
De Call of Duty Battle Pass is een soort abonnement dat je voor een heel seizoen hebt in Call of Duty Modern Warfare. Je hoeft de pas één keer aan te schaffen voor 1000 COD Points (10 euro) en je krijgt bijna twee maanden lang toegang tot extra content. Deze content ontgrendel je door te spelen en Battle Pass XP op te doen. Na progressie ontgrendel je een Tier waar een beloning bij hoort. Voor de ene Tier is de beloning groter dan de andere. Zo kunnen spelers XP-tokens, horloges, voertuig-skins, blauwdrukken voor wapens en operators ontgrendelen tijdens hun voortgang naar Tier 100.
De speelduur van een pass duurt wel honderden uren.
call of duty modern warfarfe 2f1597760271

COD Points terugverdienen

Ieder seizoen kun je de Battle Pass aanschaffen voor 1000 COD Points. Tijdens het ontgrendelen van Tiers kun je deze punten terugverdienen. Als je alle Tiers ontgrendelt, heb je in totaal 1300 COD Points terug. Bij willekeurige Tiers krijg je namelijk 100 Point cadeau. Met de punten is het mogelijk om een bundel te kopen in de store of om de nieuwe Battle Pass te kopen van het volgende seizoen.
Wat als het seizoen bijna over is en je hebt nog lang niet alles ontgrendeld? Het is mogelijk om Tiers over te slaan, maar dit kost 150 COD Points per Tier. Dus als je er nog 20 moet, dan ben je zo 30 euro kwijt. Het is dus mogelijk, maar bloedzonde van je geld. Bedenk dus voordat je de pas aanschaft dat je genoeg tijd hebt om gebruik te maken van je investering.
Als bonus voor het aanschaffen van de Battle Pass krijgen spelers het hele seizoen lang een bonus van 10% XP.
call of duty modern warfare 3f1597760291

Wat brengt de Battle Pass in seizoen 5?

Bij aankoop van de Battle Pass dit seizoen ontgrendelen spelers meteen een nieuwe Operator. Dit is de huurmoordenaar Lerch. Iedereen die Tier 100 weet te halen ontgrendeld onder andere een nieuwe skin voor de geïntroduceerde Operator. Door de Operator missies te spelen van Lerch kunnen de skins Gargantua en Colossus ook nog ontgrendeld worden.
Voertuigen krijgen een gloednieuwe feature waardoor spelers naar muziek kunnen luisteren tijdens het autorijden. Met de Wartracks feature krijgen spelers de keuze om drie nummers te beluisteren waaronder het Sepulchre Juggernaut lied.
Naast de voertuigen feature komen er ook twee nieuwe wapens naar de game. Dit is de ISO, een 9mm submachinegeweer met een hoge vuursnelheid, en de AN-94, een 5.45x39 mm geweer met een burst.
De ISO is ontgrendeld wanneer spelers Tier 15 hebben behaald. Het compacte, betrouwbare wapen is perfect voor close range situaties. Het wapen heeft wat recoil, maar die is prima in bedwang te houden. De AN-94 is een Assault Rifle die spelers ontgrendelen na Tier 31 te hebben voltooid. Het wapen heeft een unieke eigenschap: de hyperburst feature. Hiermee vuur je een eerste schot af gevolgd door een tweede, vervolgens voel je na het tweede shot pas enige recoil. Vandaar dat de eerste twee schoten cruciaal zijn.
call of duty modern warfare 3f1621259340

Battle Pass kopen of niet?

Als je veel tijd steekt in het spelen van Modern Warfare dan kan de Battle Pass zeker een goede investering zijn. Naast de cosmetische voordelen krijgen spelers in bezit van de Battle Pass varianten (blueprints) van bepaalde wapens. Sommige varianten ontgrendelen attachments die de originele wapens niet hebben. Hierdoor kan je met sommige wapens een enorm voordeel krijgen.
Dit seizoen zijn er zeven legendarische blauwdrukken te ontgrendelen waaronder ‘The Catacombs’ LMG blauwdruk (Tier 76), ‘The Conduit’ SMG blauwdruk (Tier 85) en de ‘Vizsla’ Assault Rifle blauwdruk (gratis Tier 81). Als je je geweer kan perfectioneren met specifieke attachments naar jouw speelstijl, dan is het mogelijk om van zelfs de ‘slechtste’ wapens jouw droomwapen te maken.
Zeker als je de gratis versie hebt van Modern Warfare (dus alleen Warzone) is het een aanrader om te investeren in de Battle Pass. De voordelen zijn niet gigantisch groot, want het is niet de bedoeling dat het spel pay to win wordt, maar het verschil is er.
Heb jij de Battle Pass al een keer gekocht? Wat vind je van de voordelen? Laat het ons vooral weten in de reacties!
Wil je meer weten over de Call of Duty 2020 release? Lees dan dit artikel erover.