De top 5 beste Xbox One games die je nu co-op moet spelen!

Article
zondag, 23 augustus 2020 om 15:00
battletoads gameplay kent pieken en dalen gespeeld op gamescom 154181 2
Er zijn talloze games die je momenteel kunt spelen. Maar soms is het gewoon leuker om samen op pad te gaan. Er zijn genoeg games waarin je in co-op aan de slag kan. Dit zijn de 5 beste Xbox One games die je nu co-op moet spelen!

Battletoads

Elk retro hart gaat sneller kloppen van het horen van de naam Battletoads. Wie kent het niet? Dus hoe geweldig is het dan er sinds deze week opeens een nieuwe Battletoads is uitgekomen? Eén die notabene meteen onderdeel is van de Xbox Game Pass (zoals eerder Street of Rage 4 dat ook al was). Eerlijk is eerlijk: Microsoft doet goede zaken.
De game kan offline gespeeld worden met drie man waarbij iedereen een andere kikker onder de knoppen neemt en vanaf daar kan het plezier beginnen. Lekker beuken! Binnenkort kun je onze recensie hier op XGN lezen. Maar dat de game een spel is om nu te spelen op je Xbox One (X) is een zekerheid. Zoek wel een maatje, want de game zegt het zelf al: teamwork makes the dream work!
Co-op: offline, met maximaal 3 spelers.
huntdown 2f1596739910

Huntdown

Je hebt er wellicht nog nooit van gehoord en dat is hartstikke jammer, want dit jaar kwam Huntdown uit. Het is een typische retro shooter waarbij je samen op de bank diverse vijanden overhoop knalt. Het mooiste is het brede arsenaal aan wapens. Je hebt diverse pistolen, geweren, katana’s, granaten en nog veel meer.
De vijanden die je tegenkomt zijn divers en dat geldt ook voor de eindbazen waarmee elk level wordt afgesloten. Verrassend genoeg is de game vrij groot en dat voor maar twintig euro. Wat ons betreft een van de verrassingen dit jaar en een regelrechte aanrader!
Co-op: offline, met maximaal 2 spelers.
darksiders genesis 0f1581971851

Darksiders Genesis

Als je twijfelt over deze game, moet je zonder twijfel de Xbox Game Pass aanschaffen. Darksiders Genesis is namelijk onderdeel van die Game Pass, geweldig! Het is de eerste Darksiders titel uit de franchise die samen met een maatje gespeeld kan worden. En voor een titel in dit genre, hack and slash, is dat om te Genieten met hoofdletter G.
Sowieso als je van games als Diablo houdt, is ligt deze game helemaal in jouw straatje! En zo heel erg is het niet als je eerder delen gespeeld hebt. Zeker een goede co-op game dus voor dit moment!
Co-op: offline en online, met maximaal 2 spelers.
trine 4 hands on gespeeld op e3 2019 152057

Trine 4

Als er een ontwikkelaar is die weet hoe je games als schilderijtjes maakt is het de Finse ontwikkelaar Frozenbyte. Elke game bevat enorm veel kleuren en ziet er super magisch uit. En dat terwijl je in elk deel diverse vijanden moet verslaan en je een weg moet zien te banen door diverse levels. Hoewel je alle games alleen kunt spelen, geldt voor elk deel dat samen het tofste is. Samen versla je bazen, puzzel je en heb je simpelweg het grootste plezier.
Het laatste deel uit de serie is Trine 4 en is nu nog enige dagen in de aanbieding in de Xbox Live Marketplace voor 11,99 euro. Een koopje dus! Zeker als je bedenkt dat je hier wel zo’n tien uur mee zoet bent. De omgevingen zijn om van te genieten en de game heeft een paar verrassende puzzels in petto.
Co-op: offline en online, met maximaal 4 spelers.
remnantf1597847562

Remnant: From the Ashes

Ineens was die daar: Remnant From the Ashes. Aan veel mensen is de titel mogelijk voorbij gegaan en dat is vrij jammer. Dit is een beetje de Dark Souls voor gamers, maar dan op een hele toegankelijke manier. Zie het als hele andere, simpelere, gameplay, maar wel hetzelfde soort duistere sfeertje. En dan kun je maar beter samen bibberen!
Qua verhaal is het niet zo interessant: de wereld is naar de verdoemenis, de mens moet zien te overleven en blablabla. De gameplay daarentegen is verrassend verslavend. De fysieke release was dit jaar en daardoor één van de tips om nu mee aan de slag te gaan!
Co-op: online met maximaal 3 spelers.