Guide: 10 Animal Crossing New Horizons tips & tricks

Article
zaterdag, 21 maart 2020 om 9:00
animal crossing new horizons tips 0f1584453697
Met deze Animal Crossing New Horizons tips & tricks krijgt je nieuwe avontuur op een 'onbewoond' eiland een vliegende start. Na het lezen van dit artikel heb je veel informatie tot je genomen, die jou helpt om nog sneller je huisjes af te betalen en meer uit het spel te halen. Zo zie je jouw eiland steeds mooier worden. Straks leef jij in Animal Crossing New Horizons op je eigen droomeiland!

10. Ga 's avonds vangen

Wil je snel geld verdienen in Animal Crossing New Horizons, dan hebben wij enkele tips en tricks die je hierbij gaan helpen. Zo is het heel gemakkelijk om klingels (de valuta in dit spel) te stapelen, door juist 's avonds laat je vishengel en schepnetje uit te slaan. Juist in de avonduren zijn er veel insecten en vissen die meer geld waard zijn, omdat ze zeldzamer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Tarantula die, mits hij jou niet vangt, de jackpot waard is. Ook kun je met gemak verschillende Gezichtschildwants vangen op bloemen. Die zijn toch al snel zo'n 1000 klingels per stuk waard.
Je kunt via de item box bij de winkel je voorraad per direct verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om al je insecten en vissen in je opslag van je huisje op te slaan. Dit laatste is handig als je weet dat je de ochtend erop toch nog gaat spelen. Wanneer je alles via de item box verkoopt, krijg je maar 80 procent van de inkomsten. Verkoop dus niet via de item box. Als je de volgende dag even een paar keer op en neer loopt tussen je huisje en de winkel van Tommy en Timmy, verdien je de volle 100 procent! Zo kan het al snel oplopen.
Je kunt de vissen en insecten ook nog in je opslag houden als je meer geduld hebt. Soms komt C.J (vissen) of Flick (insecten) langs en hij koopt ze voor anderhalf keer zoveel geld. Dan loopt het snel op! Als je drie dezelfde vissen of insecten inlevert krijg je er ook nog een speciaal beeldje voor die je in je huis kunt zetten. Het is nog onduidelijk wat ervoor zorgt dat ze langskomen, dus deze methode is alleen voor de mensen die geduld hebben en de klingels niet direct nodig hebben.
animal crossing new horizons tips 11f1584453675

9. Verzorg je gereedschap

Ben je de vorige tip al aan het toepassen? Slim! Bonustip: neem meerdere hengels en schepnetjes mee. Het gereedschap heeft nog wel eens de neiging om te breken en je wil niet dat dit gebeurt als je net op het punt staat om een zeldzaam beestje te vangen. Door meerdere hengels en schepnetjes te hebben, voorkom je stress. Uiteraard is het overbodig om je hele broekzakken vol met gereedschap te gooien. Daarom is het vooral handig om van elke tool één reserve mee te nemen. Je kunt ook wat reserve gereedschap in je huisje achterlaten.
Tevens kun je ook altijd een werkbank en wat basismaterialen meenemen. Stel nu dat je 30 stukken hout en een werkbank meeneemt, dan kun je die werkbank elk moment als buitenmeubel neerzetten. Met vijf takken kun je een vishengel of een schepnet maken. Zo kun je onderweg je reserve gereedschap in elkaar flansen. Daarnaast kan het laten breken en het maken van nieuw gereedschap je ook nog eens Nook Miles opleveren. Een leuke bijkomstigheid dus!
animal crossing new horizons tips 9f1584453652

8. Score snel Nook Miles

Nu we het toch over Nook Miles hebben, je kunt die dingen heel snel verdienen! Vooral in het begin stapelen de Nook Miles zich op doordat je ze ontvangt door allerlei doelstellingen te voltooien. Ga dus lekker veel vissen en veel met je schepnet door het dorp heen. Door alle tips uit dit lijstje te volgen, zul je sowieso al een flink aantal van de achievements behalen en dus Nook Miles scoren. Die Nook Miles kun je uitgeven aan allerlei leuke extra's, daarover meer in de volgende tip.
Nook Miles kun je extra snel scoren door het Nook Miles+ programma. Deze speel je vrij snel in het spel vrij. Je krijgt dan buiten de normale statische achievements vijf roulerende doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan 'praat met x buren', 'vang y aantal vissen', 'plant z aantal bomen'. Als je deze opdrachten voltooit, word je soms zelfs twee tot vijf keer zoveel Nook Miles uitgekeerd. Op die manier zie je het door Animal Crossing New Horizons dagelijks even te spelen, alles snel oplopen.
animal crossing new horizons tips 10f1584453619

7. Vergroot je broekzakken

In Animal Crossing heb je al broekzakken zo groot als de tas van Mary Poppins. Hoe magisch is het dat je hele meubelstukken, insecten en vissen met je mee kan dragen. In het echt zou je allang een hernia hebben opgelopen als je zoveel mee moest sjouwen. Je magische broekzakken zijn daarentegen eindig en op een gegeven moment loop je ook tegen je limieten aan. Je kunt telkens naar je opslag toelopen, maar wat zou het toch fijn zijn als je broekzakken wat groter konden worden gemaakt. Op die manier kan je dus nog meer zeldzame beesten tegelijk meenemen.
In Animal Crossing New Horizons is dit mogelijk! Wanneer je maar voldoende Nook Miles spaart, kun je deze inleveren voor de uitbreiding Zakken in Orde. Als je deze in het gemeentehuis of de gemeentetent koopt voor 5000 Nook Miles, wordt je broekzak met een extra rij aan plaatsen uitgebreid. Handig. Niet alleen kun je meer vangen, ook hoef je minder vaak op en neer te lopen naar de winkel van Timmy en Tommy. Zo krijg je nog sneller geld om je huisje af te betalen.
Er is trouwens ook nog de optie een vierde rij toe te voegen. Hiervoor koop je 'Zakkenvullen voor experts' voor 8000 Nook Miles. Na het kopen van deze uitbreiding kun je 40 items wegstoppen.
animal crossing new horizons tips 8f1584453581

6. Bezoek een onbewoond eiland

Je kunt je Nook Miles ook uitgeven aan een Nook bon. Deze bon kun je bij Dodo Airlines inleveren voor een vliegreisje naar een onbewoond eiland. Elke keer krijg je een willekeurig eiland voorgeschoteld dat je volledig kunt plunderen. Het geeft niet als je een eiland onverzorgd en vol om gekapte bomen achterlaat, want je komt er nooit meer terug. Elke keer dat je een Nook bon gebruikt, kom je namelijk op een ander interessant eiland terecht. Dat eiland kun je plunderen voor grondstoffen, nieuwe soorten fruit en zelfs voor bamboezaadjes voor een bamboebos.
Elk dorp start met één fruitsoort, alle andere fruitsoorten leveren meer geld op bij Timmy en Tommy. Daarnaast staat het natuurlijk een stuk kleurrijker als je kersen, peren, kokosnoten en nog meer variatie aan fruiten in je dorp aanbrengt. Je kunt de stukken fruit die je van zo een eiland jat namelijk ook gewoon in je dorp planten. Dan groeit er om de drie dagen nieuw fruit in die bomen, zodat je een levenslange voorraad hebt om aan Timmy en Tommy te kunnen verkopen.
animal crossing new horizons tips 7f1584453551

5. Eet fruit op

Je kunt ook fruit bewaren om het op te eten. In vorige spellen was dit compleet zinloos. Je kreeg er niets voor terug! Nu word je supersterk door even een stukje fruit op te eten. Je krijgt voor elk stukje fruit dat je eet een punt en die punten zijn geldig tot je het spel opslaat en verlaat. Je kunt maximaal 10 punten tegelijk sparen. Waarom wil je punten sparen? Wanneer je supersterk bent, kun je met gemak per punt een hele boom uit de grond scheppen. In dat geval hoef je dus geen bijl te gebruiken om een boom die in de weg staat om te hakken. Je schept de boom op, stopt hem in je (grotere) Mary Poppins broekzakken en gaat naar de plekken waar je hem wilt planten. Pas alleen wel op dat je niet een steen breekt, terwijl je die simpelweg wil looten.
Je kunt dit ook op het eiland doen. Zo haal je hele fruitbomen mee naar je eigen dorp. De boom is gelijk volgroeid op deze manier, waardoor je niet eerst drie dagen hoeft te wachten voor je het fruit in je eigen dorp kunt plukken. Je kunt de volgroeide boom planten, plukken en de hele handel verkopen. Drie dagen later heb je direct nieuwe stukken fruit in de fruitboom hangen.
animal crossing new horizons tips 5f1584453505

4. Nieuwe bewoners uitnodigen

Via zo'n eiland krijg je ook de mogelijkheid om nieuwe bewoners aan je eiland toe te voegen. Zo zijn er ook andere toeristen op die eilanden, waar je vervolgens een praatje mee kunt houden. Zo kun je ze een aanbod doen om op je eiland te komen wonen. Handig, want op die manier krijg je veel regie over wie er uiteindelijk je buren worden. Vind je de bewoner niet leuk, dan spreek je deze niet aan en koop je gewoon een nieuwe Nook bon. Er wacht een nieuwe bewoner op je op een ander eiland. Houd er gerust een praatje mee en nodig deze uit om bij je te komen wonen.
Later in het spel krijg je nog meer regie door bewoners via amibo op een kampeerplek uit te nodigen. Dan ontstaat ook de kans dat de kampeerder na een babbeltje definitief in je dorp komt wonen. Heb je dus nog veel kaarten van Happy Home Designer? Haal ze uit de verzamelmap en scan ze in. Door deze twee opties te combineren stel je de leukste dierenstraat ooit samen.
animal crossing new horizons tips 3f1584453462

3. Ga hamsteren

Hamsteren wordt in het echte leven niet gerespecteerd, maar in Animal Crossing wel. Je kunt je klingels besteden aan het afbetalen van je huisje, maar je kunt je geld ook besteden in de winkels. Koop gerust de hele winkel van Timmy en Tommy leeg. In tegenstelling tot eerdere spellen zijn er bepaalde voorwerpen die meerdere keren kunnen worden gekocht. Je hoeft niet bang te zijn dat wanneer je alles koopt, je medebewoners niks meer kunenn kopen. Maar een beperkt aantal items zal per direct uitverkocht raken. Vaak zijn dit ook nog niet eens de leukste items.
Waarom je wil kopen? Door veel te kopen zorg je ervoor dat Timmy en Tommy sneller gaan uitbreiden. Net als in eerdere spellen kan een winkel namelijk door de tijd heen groter worden. Met een grotere winkel is de kans dat er een tof assortiment wordt aangeboden, alleen maar groter.
animal crossing new horizons tips 2f1584453436

2. Bespaar klingels op bruggen

In het spel krijg je al redelijk vroeg de mogelijkheid om een nieuwe brug of helling aan te leggen. Dit is handig, want dan heb je niet telkens die polsstok nodig om over het water te springen of een ladder om op hogere delen te komen. Toch is het handig om je geld toch nog even in je broekzakken te doen. Bruggen voegen in Animal Crossing namelijk heel weinig toe wanneer je later in het spel de mogelijkheid krijgt om hele landschappen naar je eigen wens aan te passen.
Het duurt lang voordat je dit kunt, maar wanneer het zover is en je blij het geld uit te hebben gespaard. Je kunt zelf namelijk een stuk rivier gewoon droog leggen om zo van grond een pad naar de overkant van het water te leggen. Dit is gratis en voorkomt dat je weer honderden klingels moet sparen, die je anders gewoon aan het afbetalen van je huisje had kunnen spenderen. De bruggen zijn voornamelijk een tijdelijke oplossing tot het moment dat je landschappen kunt aanpassen.
animal crossing new horizons tips 1f1584453410

1. Speel met andere spelers

Uiteindelijk wil je je dorpje zo mooi mogelijk maken, want dan kun je dit aan andere spelers laten zien. Maak dus gerust zoveel mogelijk buitenmeubels en wees creatief. In ieder geval is Animal Crossing New Horizons een tof spel om alleen te spelen, maar al helemaal met vrienden en familie. Zo kun je elkaars dorpjes bezoeken en op die manier ook nog eens extra snel klingels verdienen. Jij haalt bijvoorbeeld het fruit uit hun dorp en hun het fruit uit jou dorp. Zolang jullie beiden niet hetzelfde startfruit hebben, kan dit snel bijdragen aan een steeds dikker wordende portemonnee.
Verder kun je het spel ook co-op spelen. Dit is niet de mooiste manier om het spel te ervaren, maar de optie is er wel. Meer hierover hebben we al besproken in de Animal Crossing New Horizons review. Die review laat duidelijk zien waarom dit zo een tof Animal Crossing spel is geworden.
Dit artikel is bijgewerkt op 27 juli 2020.