Alle GTA 6 geruchten uit 2016 op een rij

  GTA 5 wordt gezien als een van de beste games ooit, waarbij een actieve community de straten van Los Santos nog steeds onveilig maakt. Er wordt dan ook al een lange tijd uitgekeken naar GTA 6, waar een groot aantal speculaties de ronde doen. Dit zijn de meest waarschijnlijke GTA 6 geruchten!

  GTA 6 wordt geen space simulator, geen MOBA en vooral geen dansgame. Wat het wel wordt, moeten we nog enige tijd afwachten. De E3 komt er aan en er zou zo maar wat informatie over de aankomende sandbox game van Rockstar kunnen lekken. De meeste GTA 6 geruchten zijn over-de-top en kan je gerust met een korreltje zout nemen, maar er zijn er ook een aantal die nog wel eens uit zouden kunnen komen.

  GTA 6 release datum

  Dat er een vervolg op het recordbrekende GTA 5 komt is wel heel zeker, maar wanneer je weer bolides en helikopters zal kunnen jatten is nog onbekend. Een anonieme bron die dichtbij Rockstar North beweert te staan, heeft via TechRadar laten weten dat de game al in productie is.

  Dat is niet het enige bewijs dat GTA 6 een feit is want Leslie Benzies, voormalig hoofd van Rockstar North, heeft in een interview met Digital Trends aangegeven dat de studio al voor meer dan 45 jaar aan ideeën heeft. Wij hopen dat er niet 45 jaar gewacht hoeft te worden.

  GTA 6 zal qua productie waarschijnlijk ongeveer op het niveau komen te liggen van het in 2013 uitgebrachte GTA 5. De ontwikkeling van GTA 5 duurde - heel toepasselijk - 5 jaar, wat zal betekenen dat GTA 6 ergens in 2018 uit zal moeten komen. Probleem is alleen dat Leslie Benzies de studio verlaten heeft, waardoor er mogelijke vertraging in de productie zal zitten. Een GTA 6 release is daarom het meest waarschijnlijk tussen 2018 en 2020.

  Setting

  Rockstar heeft al laten weten dat ze ooit Tokio als setting voor de nieuwe GTA in het oog had. Er was hierbij zelfs een GTA Tokyo geregistreerd. Rockstar besloot toch van de Japanse stad af te zien, aangezien het wegennetwerk zich niet leent voor intensief autogebruik. De ontwikkelaar heeft al vaker laten weten dat een GTA-game zich niet goed leent voor een stad buiten de Verenigde Staten.

  Als het aan de fans ligt zal de nieuwe GTA zich afspelen in de jaren '70 om meer de retrostijl van Vice City terug te brengen. Ook al baseert een retro GTA 6 zich op een groot aantal meningen, het zal voor Rockstar North een begrijpelijke zet kunnen zijn. De game zal namelijk genoeg materiaal voor een boeiend verhaal meekrijgen, aangezien de jaren '70 een tijd was waarin de maffia veel macht had. Nu we Liberty City en Los Santos hebben gehad zou een terugkeer naar Vice City ook logisch klinken.

  Wij dachten zelf echter aan een GTA dat zich afspeelt in Las Vegas, aangezien er talloze opties zijn en de stad zich er prima voor leent.

  Protagonist

  Dan Houser, hoofdschrijver van Rockstar, heeft in een interview met The Guardian verteld dat er bij GTA 5 nooit echt aan een vrouwelijke protagonist is gedacht. Daarbij heeft hij ook nog aangegeven dat er zeker weten een Rockstar game zal komen waarin een vrouw de hoofdrol speelt.

  Daarnaast komt ook nog eens dat, volgens de sites van Neurogadget en CrossMap, Eva Mendes en Ryan Gosling misschien stemmen inspreken voor de nieuwe game. Dat je straks aan de slag kunt met een femme fatale is daarom niet zo'n heel onwaarschijnlijk vooruitzicht.

  Virtual Reality

  Virtual Reality gaat een steeds grotere plaats innemen in de game-industrie, waarbij VR-ondersteuning voor GTA 6 niet uitgesloten is. Als de plannen voor verbeterde versies van de huidige generatie consoles doorgevoerd worden, lijkt het zelfs nog waarschijnlijker dat je straks met zo'n headset op rond kan lopen in een gigantische game stad. Hoe tof zou het zijn om straks uit een brandend vliegtuig te springen, terwijl je met de VR het idee hebt zelf in de game te zitten?

  Deze geruchten zijn ontstaan doordat er steeds meer grote games in volledig Virtual Reality worden overgezet, met als voorbeeld Alien Isolation en Gran Turismo. Ook GTA 5 is omgezet naar een VR modificatie waardoor, met vele ontwikkelingen op het gebied van VR soft- en hardware, een GTA 6 niet ondenkbaar is als de trend van Virtual Reality door blijft zetten. Met de aankomende Sony Playstation VR, HTC Vive en Oculus Rift zal het wellicht mogelijk zijn.

  Veranderend landschap

  Volgens website gta6grandtheftauto, een site die zich focust op al het GTA 6 nieuws, zijn er nog een aantal prangende GTA 6 geruchten die een implementatie in de game kunnen krijgen. Zo zullen er meer opties voor het personaliseren van wapens, kleding en voertuigen kunnen komen. Daarnaast gaan er geruchten dat er dynamische weersveranderingen plaats zullen vinden, waarbij er echt een impact op de speelstijl wordt gemaakt.

  Over impact gesproken, er gaan volgens GTA 6 geruchten dat het landschap wel eens meer dan ooit kan veranderen. Zo zijn er door de GTA franchise heen momenten geweest waarop locaties onbereikbaar werden door de destructie van een gebouw. Er gaan geruchten dat GTA 6 dit naar een heel nieuw niveau gaat brengen door de mogelijkheid van het slopen van gebouwen toe te voegen. Dat zou tal van nieuwe mogelijkheden aan de game toevoegen.

  We spreken hier natuurlijk alleen maar over GTA 6 geruchten, met hier en daar een stille hint of bevestiging vanuit Rockstar. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat een gerucht het bij het juiste einde had bij een game release. Wat zouden jullie graag terug willen zien in GTA 6?

  Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.