GTA 5 Soundtrack - 10 vette nummers

Article
vrijdag, 14 november 2014 om 16:20
xgn google image
Hoewel de meeste games kiezen voor een cinematische orchestrale soundtrack, houdt de GTA V soundtrack het op klassieke tracks van allemaal verschillende soorten genres. Tijd om dit te vieren met 10 vette tracks uit 10 zenders van de GTA 5 soundtrack!

Hechizeros Band - El Sonidito (East Los FM)

Als Nederlanders weten we waarschijnlijk niet bijster veel af van Mexicaanse muziek, maar de toevoeging van El Sonidito (in het Spaans letterlijk het geluidje) is een feestelijke toevoeging aan de soundtrack van GTA 5. Zeker één van, al dan niet het beste nummer van East Los FM.

Dr. Dre featuring Snoop Dogg - Still D.R.E. (West Coast Classics)

Het herkenbare deuntje van Still D.R.E. is de perfecte achtergrondmuziek voor een game als GTA 5. Er zijn niet voor niets meer dan één hip-hop zenders in de game. Rondrijden in een auto met Dr Dre op de achtergrond terwijl je door de politie achtervolgd wordt; dat is de essentie van GTA.

Yellowman - Nobody Move, Nobody Get Hurt (The Blue Ark)

Hoewel Dr. Dre een bepaald soort agressie met zich mee brengt, is het af en toe ook lekker om het wat rustiger aan te doen. Hoe doe je dat? Met Yellowman natuurlijk!

Black Flag - My War (Channel X)

Er is helaas geen metalzender aanwezig in GTA 5, maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig is er voor de extremere muziekfans onder ons nog steeds Channel X. Een punkzender is niet compleet zonder de legendarische band Black Flag en de GTA 5 soundtrack heeft gelukkig een van de beste nummers, My War inbegrepen.

Tyler, The Creator – Garbage (FlyLo FM)

Hoewel er veel hip-hop classics in de GTA 5 soundtrack zitten, kan Tyler, The Creator niet ontbreken. De alternatieve hip-hop van de Amerikaanse rapper ligt lekker in het gehoor en voegt wat modernere muziek aan de soundtrack toe.

Small Faces - Ogdens' Nut Gone Flake (Los Santos Rock Radio)

De kaart van GTA 5 zit vol met stranden en daarom is Ugden’s Nut Gone Flake van Small Faces de perfecte match. Zon, zee, strand en surfers. Dit nummer voegt de nodige sfeer toe aan het bruisende Los Santos.

Waylon Jennings - Are You Sure Hank Done It This Way (Rebel Radio)

Dit heerlijk country nummer van Waylon Jennings maakt de Rebel Radio zender compleet.

Eddie Murphy - Party All the Time (Space 103.2)

Naast zijn filmcarriere heeft Eddie Murphy ook een glansrijke muziekcarriere. Tenminste, als je van foute muziek houdt.

Wham! – Everything She Wants (Non-Stop Pop FM)

Wham! Meer hoef je eigenlijk niet te zeggen. Als Eddie Murphy net iets te obscuur voor je is kan je natuurlijk altijd voor een andere klassieker uit de jaren 80 gaan. Misschien had dit nummer meer thuisgepast in GTA: Vice City, maar alsnog. Wham!

The Soul Searchers - Ashley's Roachclip (The Lowdown 91.1)

Een lijst van muziek in GTA is niet compleet zonder tenminste één disconummer. Ashley’s Roachclip is een lekker funky nummer dat, net als zoveel andere muziek in de game, heerlijke achtergrondmuziek voor langdurige autoritjes of over the top geweld.