Alle PS4 tips en tricks op een rijtje

  Als je een PlayStation 4-gamer bent weet je waarschijnlijk aardig wat van de PS4 af, maar zijn er altijd van die trucs die je niet weet maar wel bestaan. Vaak maken deze trucs het leven van een gamer een stuk makkelijker en zijn ze handig om te weten. Wij laten je alle tips en tricks zien die er voor de PlayStation 4 zijn.

  Gebruik je smartphone als toetsenbord voor de PlayStation 4

  Typen op de PlayStation is altijd al een vervelend puntje geweest en gaat natuurlijk niet zo snel als dat je op een echt toetsenbord kan doen. Dit heeft alles te maken met de controller waarmee de letters aangeklikt moeten worden. Sinds de PlayStation 4 kun je ook door de controller te bewegen de letters kiezen wat overigens een stukje sneller gaat.

  Het aansluiten van een toetsenbord kan natuurlijk ook, maar als je een USB-toetsenbord hebt moet je dicht bij de televisie zitten en de draadloze toetsenborden zijn vaak een stuk duurder en schaft niet iedereen zomaar aan voor zijn PlayStation.

  Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone die voorzien kan worden van de gratis PlayStation-app. Deze app kan verbonden worden met de PlayStation 4 en op die manier ook als toetsenbord gebruikt worden. Is dat even makkelijk, want typen op de telefoon gaat een stuk sneller en zijn we allemaal wel gewend. Berichten typen naar vrienden of surfen op het internet wordt nu een stuk makkelijk door de PlayStation-app.

  Gebruik je PlayStation Vita als extra DualShock-controller

  Je hebt net een PlayStation 4 gekocht, wil met familie of vrienden spelen maar hebt nog geen tweede controller gekocht. Dan hebben wij goed nieuws voor de mensen die een PlayStation Vita hebben, want die is ook als tweede controller te gebruiken.

  Als je PlayStation Vita ingesteld staat voor Remote Play dan kun je hem gewoon inschakelen als tweede controller. Zodra je de Vita inschakelt voor Remote Play worden alle andere controller uitgezet. De PlayStation Vita functioneert dan als eerste controller en je kan dan vervolgens andere controllers inschakelen door de PlayStation Home-buttons in te drukken.

  Zet het licht achter je controller minder fel

  Het licht van de PlayStation 4-controller kan best wel vervelend zijn en de mogelijkheid om dit wat zachter te zetten is dan ook erg fijn. Het licht van de controller kan op drie verschillende standen worden gezet.

  Houd de PlayStation Home-button ingedrukt en klik op apparaten aanpassen. Je vindt dan vanzelf het menu waar je dit kunt aanpassen naar de standen laag, middel of hoog. Het licht kan helaas niet helemaal uitgezet worden aangezien het licht ter referentie is voor de PlayStation Eye-camera.

  Download games op de PS4 terwijl je weg bent

  Wat is er nou beter dan dat je thuis komt en je aangeschafte games al geïnstalleerd zijn op je PlayStation 4. Je kan dan direct gaan spelen en hoeft niet meer uren te wachten tot je game is gedownload en geïnstalleerd. Met de PlayStation-app die je op je smartphone kan downloaden kun je ook door games bladeren en aankopen doen.

  Als je PlayStation 4 thuis op standby staat en je in de standby settings hebt aangegeven dat de PlayStation 4 in standby verbinding mag maken met het internet dan kun je die aangeschafte games via de PlayStation-app dus gewoon op je PlayStation 4 laten installeren en kan je spelen zodra je thuis komt.

  Laad je controllers op terwijl je slaapt

  Bij De PlayStation 3 had je altijd het probleem dat je minstens twee controller moest hebben, want als de eerste leeg was kon je over op de tweede en de eerste weer gaan opladen. Of je moest met een kabel aan je controller gaan spelen, maar daar heb je geen draadloze controller voor.

  Gelukkig gaan de DualShock 4-controllers aardig lang mee en kun je ze ook bijvoorbeeld 's nachts opladen of als je naar school of je werkt bent. Op die manier kan je de volgende dag of als je thuis komt gewoon weer met een volle controller gaan gamen. Het opladen van controller kan als de PlayStation 4 in de standby stand staat.

  Pre-download games voordat ze uitkomen

  Het digitaal kopen op de PlayStation 4 kan natuurlijk ook zo zijn voordelen hebben. Helaas zijn de games daar wel vaak duurder, maar wel heb je de mogelijkheid om ze als eerste te spelen.

  Het is natuurlijk erg vervelend als je digitaal een game hebt gekocht en je precies om 0:00 op de PlayStation 4 gaat en vervolgens een uur moet wachten voordat de game binnen is en gedownload. Dan had je hem ook gewoon voor minder in de winkel kunnen kopen.

  De pre-download functie zorgt ervoor dat je de games die je kan pre-orderen in de PlayStation Store al een aantal dagen van tevoren kunt downloaden zodat je op de dag van release direct aan de slag kunt. Er komt dan geen wachten meer aan te pas en kun je dus direct gaan spelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.