Top 10 beste GTA 5 mods - Een oude game nieuw leven in blazen

  Grand Theft Auto V weet zelfs jaren na release gamers nog steeds te boeien. Dit ligt mede aan het mateloos populaire GTA Online, maar ook de grote hoeveelheid mods heeft hier invloed op. In dit artikel zetten wij de 10 beste GTA 5 mods voor je op een rijtje!

  Razed

  10. NaturalVision Remastered

  Grand Theft Auto V is een game uit 2015 (de pc versie tenminste) en ziet er nog steeds prima uit. Als je dan toch een vermogen uitgegeven hebt aan een dikke gaming pc, heb je ook het liefst dat de game er op z’n best uit ziet. Dit is waar één van de beste GTA 5 mods genaamd NaturalVision Remastered van pas komt.

  NaturalVision Remastered is namelijk een mod die een serieuze grafische boost aan de game geeft. Het doel van de mod is om een meer realistische draai te geven aan de grafische stijl van GTA 5, iets waar deze mod met slag en wimpel voor geslaagd is. De mod past weereffecten, het lighting systeem, sferische kleuren en tonemapping toe om een indrukwekkende stijl neer te zetten.

  Razed, maker van de mod, heeft sinds de oorspronkelijke release van de mod in 2016 niet stilgezeten. NaturalVision Remastered wordt nog steeds bijgewerkt. De maker zegt zelf dat er inmiddels 3000 uur in de mod gestopt is en dat is zeker te zien.

  Link: Download NaturalVision Remastered hier

  Quechus13

  9. Dragon Ball Z Goku

  In feite hoeven we niet toe te lichten waarom we deze mod in de lijst gezet hebben, maar we doen het toch. Modder Quechus13 heeft namelijk de bekende Saiyan uit Dragon Ball Z losgelaten op Los Santos met de gekste resultaten als gevolg. Met de mod van Quechus13 verander je jouw personage in Goku en zijn verschillende Super Saiyan transformaties.

  Als in de huid kruipen van Goku je al gaaf lijkt, heeft maker JulioNIB goed nieuws voor je. Hij heeft de mod van Quechus13 gebruikt en allerlei toevoegingen gedaan zoals Ki blasts, destructo discs en meer. Zijn mod is verscholen achter een betaald Patreon account. Je zal dus moeten doneren als je gebruik wil maken van één van deze beste GTA 5 mods.

  Link: Download Dragon Ball Z Goku hier
  Link: Download GTA V Dragon Ball script hier

  Joshua Vanderzee

  8. Back to the Futrure Time Circuits Mod

  De meeste mensen zijn wel bekend met de DeLorean DMC-12 uit de Back to the Future films. Waar Marty McFly in de filmtrilogie naar het verleden reist en allerlei onheil over zichzelf uitroep, zal je de tiener niet zo snel de tijdreismachine zien gebruiken om een hoop voetgangers omver te rijden. Natuurlijk hebben we deze lijst van beste GTA 5 mods om dit bizarre scenario toch mogelijk te maken.

  Modder Joshua Vanderzee biedt namelijk deze Back to the Futrure Time Circuits Mod. De mod geeft je alle variaties op de DeLorean, van de Part 3 versie tot aan de vliegende variant uit Part 2. De mod komt zoals de naam suggereert ook compleet met Time Circuits, zodat je met de DeLoreans terug de tijd in kan. Hoewel je natuurlijk niet echt naar het verleden van Los Santos kan is het effect wel compleet en maakt dit één van de beste GTA 5 mods.

  Link: Download Back to the Future Time Circuits Mod hier

  thunderduck

  7. Ultimate Ragdoll Mod [.NET]

  Het is moeilijk te omschrijven waarom precies, maar ragdolls blijven grappig. Vooral op de meest ongepaste momenten als een soort zandzak in elkaar storten is al jaren favoriet bij YouTubers en hun kijkers. Niet gek ook dat er veschillende GTA 5 mods zijn gekomen die het ragdoll effect mogelijk maken in de game.

  Zo ook de Ultimate Ragdoll Mod [.NET] van modder thunderduck. Met de laatste versie van deze mod worden controllers ondersteund en is het zelfs mogelijk het ragdoll effect te activeren tijdens een cutscene. Dit levert natuurlijk bizarre en hilarische situaties op. Check ook de video hierboven voor het bewijs: in woorden is het in ieder geval niet te omschrijven.

  Link: Download Ultimate Ragdoll Mod [.NET] hier

  6. GTA 5 Redux

  Eerder in deze lijst noemden we al NaturalVision Remastered, maar een goede rivaal voor die mod is GTA 5 Redux. Net als NaturalVision Remastered wordt ook GTA 5 Redux steeds bijgewerkt. Het grote verschil is dat GTA 5 Redux zich presenteert als meer dan alleen een grafische makeover. De mod past een indrukwekkend aantal dingen aan waar andere GTA 5 mods u tegen zeggen.

  Zo biedt de mod een compleet opnieuw ontworpen weersysteem, een geavanceerd lightingsysteem, 4K textures, verbeterde effecten, aangepast wanted systeem, veranderde handling van voertuigen en nog veel meer toevoegingen die de game op z’n kop zetten. Als vanilla GTA V het niet meer voor je doet is GTA 5 Redux dus een perfecte manier om de game nieuw leven in te blazen.

  Link: Download GTA 5 Redux hier

  flocraftMods

  5. Vehicle Cannon 2.0

  Eén van de mooiste dingen aan al deze beste GTA 5 mods is dat er simpelweg zo veel van beschikbaar zijn. Er is voor ieder wat wils. De één gaat misschien voor het realisme van GTA 5 Redux, terwijl de ander het misschien over een totaal andere boeg gooit. Neem bijvoorbeeld de compleet gestoord mod Vehicle Cannon 2.0.

  Deze mod doet wat de naam al suggereert. Het geeft je in-game een geweer waarmee je in plaats van kogels met voertuigen schiet, met alle chaos dat het schieten van voertuigen met zich mee brengt. Explosies, paniek en plezier. Met Vechicle Cannon 2.0 beleef je een ware rollercoaster aan emoties.

  Link: Download Vehicle Cannon 2.0 hier

  NewTheft

  4. Open All Interiors

  Grand Theft Auto V heeft een enorme open wereld, wat het teleurstellend maakt dat je sommige gebouwen nog steeds afgesloten zijn. Met de GTA V mod Open All Interiors zorg je er voor dat de meeste gebouwen in de game begaanbaar zijn, inclusief deuren die je open kan maken. De mod voegt zelfs de binnenkanten toe die in eerste instantie geschrapt waren. Als dat het niet één van de beste GTA 5 mods maakt, weten wij het ook niet meer.

  Meer dan 65 locaties zijn beschikbaar. Denk aan de Paleto Bay Bank, GTA Online appartementen, het FIB gebouw, LifeInvader kantoor en nog veel meer. Mocht je altijd al de gebouwen van Los Santos willen verkennen, is Open All Interiors iets voor jou.

  Link: Download Open All Interiors v5.1 hier

  dehan

  3. PoliceMod 2

  GTA staat bekend om alles doen wat de heer (en de politie) verboden heeft. Auto’s stelen, drugs dealen, banken overvallen en willekeurige voetgangers naar de eeuwige jachtvelden sturen. Omdat je dit niet in het echte leven doet is het des te aantrekkelijker om volledig los te gaan in het virtuele Los Santos. Toch kan je het ook op een andere manier bekijken: in plaats van een crimineel zijn, in de schoenen stappen van een gerechtsdienaar.

  PoliceMod 2 zet een gameplay element terug dat we gewend zijn uit oudere GTA-games. Waar je in oudere titels na het stappen in een politauto nog politiemissies kon doen, heeft Rockstar dit in GTA V weg gelaten. PoliceMod 2 maakt dit dus opnieuw mogelijk.

  Denk aan features zoals mensen aanhouden, aanpassingsmogelijkheden voor je uiterlijk en de mogelijkheid om versterking te vragen. Als de wet volgen jouw ding is kunnen we van alle beste GTA 5 mods uit deze lijst PoliceMod 2 zeker aanraden.

  Link: Download PoliceMod 2 hier

  Script Mods

  2. No Water + Tsunami + Atlantis Mod

  Los Santos heeft genoeg water te bieden, maar voor wie die hoeveelheid water niet genoeg is er de Water + Tsunami + Atlantis Mod GTA 5 mod. Deze mod verandert de stad compleet in drie verschillende versies: een woestijn zonder water, een compleet overstroomde stad na een tsunami of de verloren stad Atlantis. Met de Sea Life Mod voeg je een heleboel nieuwe zeedieren toe en No Pedestrians zorgt ervoor dat je in alle vrede het nieuwe waterparadijs kan verkennen.

  Met de Water + Tsunami + Atlantis Mod kan je dus helemaal je innerlijke waterliefhebber naar boven brengen. Of naar onder, afhankelijk van de welke van de drie opties je kiest. Water of geen water, No Water + Tsunami + Atlantis Mod is één van de beste GTA 5 mods.

  Link: Download Water + Tsunami + Atlantis Mod hier

  InfamousSabre

  1. Poke Ball

  Pokémon en Grand Theft Auto V lijken in eerste instantie misschien niet een heel logische combinatie. Na het zien van deze mod zijn we eigenlijk nog steeds niet overtuigd dat dit wel het geval is, maar het is in ieder geval wel ontzettend grappig. De Poke Ball GTA V mod brengt namelijk de iconische ballen uit de Pokémon games naar Los Santos. Bij gebrek aan Pokémon vang je met deze mod mensen.

  Dat lees je goed. In plaats van schattige wezens stop je met de Poke Ball mod de arme bewoners van Los Santos in de balletjes. Je krijgt zes Poké Balls en er is geen mogelijkheid om meer te krijgen, dus ga er voorzichtig mee om. Uit welke voetgangers bouw jij je ultieme team op?

  Link: Poke Ball Beta 0.5

  Welke van deze beste GTA 5 mods is jou favoriet?

  We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd wat jouw favoriete van deze beste GTA 5 mods is. Laat het gerust weten in een reactie!

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.