5. De wonderlijke staat San Andreas

Toen Grand Theft Auto 5 in september 2013 naar de PlayStation 3 en de Xbox 360 kwam zag de game er al oogverblindend mooi uit. De graphics waren werkelijk waar prachtig, helemaal voor een open wereld game met zo verschrikkelijk veel details. Destijds was dat zeker iets waar gamers erg enthousiast van werden. Een jaar later werden we weer weggeblazen met de release van de PlayStation 4 en Xbox One versies.

Rockstar liet zien dat het nog een heel stuk beter kon en dat deze versies de complete edities waren. Het verschil met de oudere versies was enorm groot en GTA 5 kreeg ook nog eens een hoop extra's erbij, waaronder de first-person modus. Toch was dit nog niet het maximale wat Rockstar uit de game kon en wilde halen. In april 2015 bracht het bedrijf de PC-versie uit, die er nóg een schepje bovenop doet.

Een mooi beeld van het landschap in de GTA 5 game

San Andreas leeft

GTA 5 ziet er niet alleen erg mooi uit, maar net zo belangrijk: de wereld leeft. Er zijn ontzettend veel dingen te doen en te zien in de grote staat San Andreas. De vele dieren op alle plekken in de map, de mensen die hun honden uitlaten door natuurgebieden, moordlustige sektes op de berggebieden en sportende mensen op het strand, het zit allemaal in de game en geeft allemaal leven aan San Andreas.

Als speler zelf kun je ook genieten van de uitgebreide wereld. Tennissen, zwemmen met haaien, mensen redden van moordenaars, drugs nemen en veranderen in een konijn, je kan het zo gek niet bedenken of het valt te doen in het spel. De wereld van GTA 5 is fenomenaal en blijft aantrekkelijk voor mensen die de game nog niet hebben. De publiciteit die het spel nog steeds krijgt vanwege de liefde die Rockstar erin heeft gestopt zorgt ervoor dat nieuwe mensen in aanraking blijven komen met het spel.