Gran Turismo Sport details - Alles wat we tot nu toe weten

Article
vrijdag, 27 mei 2016 om 13:10
xgn google image
De nieuwe race sim werd in oktober aangekondigd voor dit jaar. Vorige week werd dan ook de release vastgesteld en kwam de eerste gameplay trailer naar buiten. Op 16 november kunnen we aan de slag met deze PlayStation 4 exclusive. Wij zetten vast alle Gran Turismo Sport details voor je op een rijtje zodat je niets hoeft te missen.
Gran Turismo Sport is niet Gran Turismo 7. Dit heeft een woordvoerder van de ontwikkelaar duidelijk kenbaar gemaakt. Het gaat dus niet om het vervolg op Gran Tursimo 6, maar dat neemt niet weg dat de game een hele hoop vernieuwingen en uitbreidingen krijgt. Om die reden mag je Gran Turismo Sport zeker rekenen tot de games van dit jaar waar we naar uitkijken.

Alle Gran Turismo Sport details

Zoals je gewend bent van Gran Turismo zien de beelden en de screenshots er weer uit om door een ringetje te halen. Daarnaast zal Gran Turismo Sport evenveel focus op de singelplayer modus hebben als anders, maar wil het ook de eSports markt op. Reden te meer dus om deze game goed in de gaten te houden. En dat is niet de enige reden, want er zijn veel meer dingen veranderd. Daarover lees je hier meer in deze Gran Turismo Sport details special, met alles wat je moet weten over de nieuwe race sim van Sony.
91825

Game modes

Over de game modes in GT Sport is nog niet heel veel bekend. Wel weten we dat je uit de campaign, sports mode en arcade mode kunt kiezen. De eerste mag voor zich spreken. Hierin zul je ongetwijfeld jezelf moeten opwerken als coureur door verschillende races te winnen en langzaam aan je auto’s te upgraden.
Over de andere twee kunnen we niet met zekerheid zeggen wat deze exact inhouden, maar een grijs vermoeden zegt ons dat de ene zal zijn voor het racen tegen vrienden, terwijl je met de Sport modus online het racegeweld kunt ervaren.

Auto’s en tracks

GT Sport zal 137 race wagens bevatten. Hier moet bij vermeld worden dat er geen enkele auto uit voorgaande delen wordt overgenomen. Dit betekent 137 spiksplinternieuwe bolides om in te scheuren. Zowel online als offline.
Je kunt dit doen op negentien verschillende locaties verspreid over de hele wereld. De banen zijn ook nog in verschillende layouts te kiezen, wat inhoudt dat er maar liefst 27 circuits en off-road banen zijn om je kunstjes op te vertonen. Kortom, keuzes te over.
91826

Gameplay

Uiteraard kan je ervan uitgaan dat de physics voor Gran Turismo Sport verbeterd zijn ten opzichte van Gran Turismo 6. Dit heeft alles te maken met het feit dat de PlayStation 4 sterker is. Maar goed, dit komt ongetwijfeld niet als een verrassing.
Wat daarentegen wel weer interessant is, is dat het team van Gran Turismo wat heeft gedaan met het geluid dat gebruikt is voor de motoren in het laatste deel. Zo zouden de autogeluiden, naarmate je de auto’s verbeterde, steeds meer op elkaar gaan lijken en was er geen verschil meer te horen. Misschien wel om die reden hebben de motorgeluiden een belangrijke rol gekregen op de to-do-list van Polyphony Digital. Hopelijk hebben de auto’s in Gran Turismo Sport ieder hun eigen unieke brommende motor.

PlayStation VR

Gran Turismo Sport krijgt VR ondersteuning. De PlayStation VR die in oktober verschijnt zal daarmee nog meer impact hebben op de race-ervaring van de spelers. Sowieso wordt racing gezien als perfecte toepassing voor virtual reality.
Dat de lancering van de VR bril en de game vlak na elkaar liggen, komt dan ook niet als een wonder. Als we Kazunori Yamauchi, CEO van Polyphony Digital, mogen geloven, lopen de tests geweldig en zien alle bewegingen er heel natuurlijk uit. We kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat we hier heel erg naar uitkijken.
91827

Competitive gaming

Het onderdeel waar de meeste aandacht naar uitging toen de game release bekend werd gemaakt. Gran Turismo Sport wil zich gaan focussen op eSports en heeft daarvoor al vele plannen voor klaarliggen. Zo zullen er een heleboel events georganiseerd worden, zowel online als offline. De achterliggende gedachte hiervan is dat spelers, jong en oud, mee kunnen doen aan races waar dat in het echte leven vaak niet mogelijk is.
Het Online Championship zal bestaan uit twee onderdelen, te weten de Nations Cup en de Manufacturers Cup. Deze worden gelijktijdig gedurende het raceseizoen gehouden. De Nations Cup mag voor zich spreken, hierin kom je uit voor je eigen land en probeer je jouw trots hoog te houden. In de Manufacturers Cup kom je uit voor het raceteam dat je het meeste aanhangt.
Buiten deze offline competities zullen er gedurende het jaar ook meerdere live events georganiseerd worden. Spelers vanuit verschillende regiones kunnen zich via het online championship kwalificeren. Vervolgens zullen de beste coureurs van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen, zoals we dit ook in andere eSports reeds tegenkomen. De FIA zal de organisatie hiervan zelf voor haar rekening nemen, zoals ze dit ook al doen met het World Rally Championship en de Formula 1.
91828

Release en pre-order

Hoewel er afgelopen jaar nog een beta werd aangekondigd, komt deze er helaas niet meer. De beta versie van Gran Turismo Sport zou eind mei uitkomen, maar dit zou de definitieve release in het geding brengen. Om die reden is besloten om de beta te annuleren. We zullen dus moeten wachten tot de race sim op 15 november van dit jaar uitkomt.
Gran Turismo Sport zal de eerste Gran Turismo game uit de franchise zijn die exclusief beschikbaar wordt voor de PlayStation 4. Wil je zeker weten dat je op de dag van release alle remmen los kunt gooien, pre-order dan vast jouw Gran Turismo Sport game hier. Wil je meer dan alleen de game? Pre-order dan de Gran Turismo Sport Steelbook Edition, deze bevat uiteraard een steelbook, maar daarnaast ook avatars, stickers, twee pre-order packs en anderhalf miljoen in-game credits.
Voor de echte diehard Gran Turismo fan is er de Gran Turismo Sport Collector’s Edition. Deze heeft alles van de Steelbook Edition, maar dan meer. 2.5 miljoen credits, drie pre-order packs, avatars, stickers en een Mercedes-AMG GTS race model.