Waar in Zuid-Korea een aantal jaar geleden al voetbalstadions vol mensen keken naar de verrichtingen van hun favoriete gamehelden, lijkt deze hype langzaam aan ook vorm te krijgen in Europa en Nederland in het bijzonder.

Zo zijn er dit weekend de finales van de EU LCS, het regionale League of Legends toernooi. De reguliere competitie wordt in Berlijn gespeeld, maar speciaal voor de finales wordt nu Nederland aan gedaan. Het is de eerste keer dat een vol Ahoy zal kijken naar professionele gamers die hun wedstrijden spelen.

eSports events ook op Nederlandse televisie

Dat eSports ook in Nederland aanslaat, blijkt wel uit het feit dat Fox Sports onlangs is begonnen met het uitzenden van het Dutch College League - de nationale League of Legends competitie.

Daarnaast hebben ESL en de ArenA besloten om de komende vijf jaar samen te werken als het gaat om het organiseren van eSports toernooien in de Amsterdamse tempel. In eerste instantie zal het nog gaan om kwalificatietoernooien, maar het uiteindelijke doel is om het ESL One Event in de ArenA te krijgen.

Voor alle liefhebbers of voor mensen die graag eens kennis willen maken met eSports events hebben wij een overzicht gemaakt met een aantal noemenswaardige eSports events, die dit jaar in ons land worden georganiseerd, op een rijtje gezet.