Top 5 eSports toernooien met de grootste prijzenpotten

ESports is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid. Waar er eerder nog lacherig over werd gedaan, wordt gaming tegenwoordig hartstikke serieus genomen. Zo serieus, dat jongeren er bewust voor kiezen om een professionele carrière in de game-industrie na te streven.

Gamen voor je werk

De echte talentvolle gamers zitten met hun teamgenoten in speciale gamehuizen waar ze iedere dag zeker acht uur aan het “werk” zijn. Ze bespreken tactieken en gespeelde wedstrijden, en spelen natuurlijk veel samen als training. Dit alles om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de grote toernooien die op ze staan te wachten. Want zoals in elke sport, draait het ook in eSports om de wedstrijden.

Als het moment eenmaal daar is, zitten er voetbalstadions gevuld met gamefanaten te wachten tot hun favoriete spelers en teams het onderling digitaal gaan uitvechten. Dezelfde fans staan vervolgens in rijen dik te wachten op hun idolen om een foto te maken of een handtekening te vragen. De gamers zijn de topsporters van dit tijdperk.

Veel van de gametoernooien leveren gauw al een paar miljoen op, terwijl een enkel toernooi inmiddels zo groot is dat de prijzenpot van de NBA finales of de Super Bowl er een lachertje bij is. De meest lucratieve toernooien vind je in de 5 eSports toernooien met de grootste prijzenpotten.

5. Call of Duty Black Ops 3 – 1 miljoen Dollar

Ieder jaar weer organiseert Call of Duty, onder de COD World Championship naam, het wereldkampioenschap voor Call of Duty spelers. En net zoals de naam is ook de locatie van dit toernooi ieder jaar hetzelfde, namelijk Los Angeles. De beste teams van de wereld strijden daar om de wereldtitel en bijbehorende hoofdprijs van 400.000 Dollar.

In acht poules van vier teams zijn overwegend Amerikaanse teams samen met Europese topteams en wat qualifiers van de rest van de wereld samengevoegd. De beste twee teams plaatsen zich voor de playoffs, waarin in een best-of-five systeem wordt bepaald wie de winnaar is.

Afgelopen jaar wist Denial eSports in de finale van Call of Duty Advanced Warfare te winnen van Team Revenge. Alle spelers schreven daarmee ieder 100.000 Dollar bij op de rekening. De andere 900.000 Dollar werd op basis van de eindstand aan de rest van de top 8 uitgekeerd.

Ook dit jaar zal er weer een Call of Duty World Championship georganiseerd worden voor de meest recente COD Black Ops 3. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het dit jaar in het najaar worden gehouden, waar het eerder in het voorjaar plaatsvond. Ook is Xbox niet langer de console waarop gestreden wordt, want vanwege de nieuwe deal van Sony met Activision is de PlayStation 4 nu aan de beurt.