Sekiro Shadows Die Twice tips - Zo overleef je deze onvergeeflijke titel

Article
woensdag, 03 april 2019 om 10:44
sekiro shadows die twice tips zo overleef je deze onvergeeflijke titel 148870
De nieuwste titel van FromSoftware belooft keer op keer zeer uitdagende vijanden. Zelfs de minst gevaarlijke personages kunnen je een moeilijke tijd geven. Hoe overleef je nu het beste? Lees hier onze Sekiro Shadows Die Twice tips, waarmee je makkelijker kunt overleven.

10. Items zijn extreem belangrijk

Onze Sekiro Shadows Die Twice tips beginnen we met items. In de game zijn er een aantal van deze items, die je verder helpen in de game. Zo bestaat er een snoepje, waardoor je voor een korte periode minder snel gezien wordt door de vijand en zo sneller ergens langs kan sluipen. Misschien wel het meest handige item in de game is Ungo’s Sugar.
Hiermee kun je voor een korte periode de schade die je ontvangt kleiner maken. Word nou niet te heldhaftig nadat je dit item hebt gebruikt, want je zult even goed sterven als je niet uitkijkt. Het is belangrijk in Sekiro dat je veel van deze en meer items verzamelt. Een beetje hulp is namelijk beter dan helemaal geen.
148871

9. Train voor grote gevechten

Op nummer 9 van de beste Sekiro Shadows Die Twice tips staat het trainen voor grote gevechten. In de hub van de game, genaamd The Dilapidated Temple kun je Hanbei The Undying vinden. Dit personage is onsterfelijk en kan je helpen met het klaarmaken voor gevechten. Je kunt namelijk keer op keer tegen dit personage strijden om zo de fijne kneepjes van Sekiro in de vingers te krijgen.
Keer op keer kun je dit personage vermoorden omdat Hanbei zich elke keer weer tot leven kan wekken. Er is een mogelijkheid om Hanbei definitief te vermoorden, maar we zullen daar geen aandacht aan besteden aangezien dit milde spoilers bevat voor het verloop van de game.
148872

8. Verzamel zoveel mogelijk Gourd Seeds

Net als in andere Soulsborne titels zul je vaak genoeg schade ontvangen tijdens gevechten in Sekiro. Een van de tips in Sekiro Shadows Die Twice is dan ook om zo snel mogelijk Gourd Seeds te verzamelen. In Sekiro Shadows Die Twice bestaat namelijk de Healing Gourd. Deze kun je gebruiken om gezondheid te herstellen. Als je begint in Sekiro kun je dit item maar één keer per leven gebruiken.
Het verzamelen van Gourd Seeds verhoogt dit aantal steeds met 1 per Gourd Seed. Je moet deze naar The Dilapidated Temple brengen, waar Emma te vinden is. Zij is de maker van deze Healing Gourd en kan het aantal keer dat je dit kan gebruiken verhogen. Probeer zo snel mogelijk wat Gourd Seeds te verzamelen, aangezien de game zeker niet makkelijk begint.
148873

7. Verdediging is net zo belangrijk als aanval

Op nummer 7 van onze Sekiro Shadows Die Twice tips staat een goede verdediging. Waar je in de Soulsborne-games meer tijd kwijt bent aan het wegrollen van aanvallen zul je in Sekiro een compleet andere aanpak moeten nemen. Je kan hier en daar nog wel wegspringen, maar dit zal je niet verder helpen. Tijdens een gevecht bouw je namelijk Posture op bij de tegenstander. Een balk boven de vijand laat zien hoeveel Posture er al aanwezig is. Als deze balk helemaal vol is kun je een Shinobi Deathblow uitvoeren, wat enorm veel schade aanricht.
Posture vul je niet aan door constant uit het gevaar te rollen. De beste manier om dit aan te vullen is door aanvallen af te weren met je katana. Ook kun je dit aanvullen door constant te blijven aanvallen, maar hier zul je minder Posture mee verdienen. Zo zie je maar, de verdediging is net zo belangrijk als de aanval.
148874

6. Blijf in beweging

Door aanvallen af te weren met je katana bouw je dus Posture op. Tussen deze en andere aanvallen is het belangrijk dat je constant in beweging blijft. Vooral bij baasgevechten, aangezien deze steeds een manier zullen vinden om je aan te vallen. Sta je te lang stil? Dan kan het zomaar zijn dat je bij je lurven wordt gegrepen en een zekere dood tegemoet zal gaan.
Het is ook mogelijk om extra schade aan te richten tijdens het sprinten. Je kunt namelijk tijdens het rennen je katana door de vijand heen jagen voor extra schade. Bewegen in Sekiro Shadows Die Twice is daarom een zeer belangrijke tip voor zowel aanval als verdediging. Een van de meest belangrijke tips die we je mee willen geven voor Sekiro Shadows Die Twice.
148875

5. Gebruik de verticale ruimte

Zoals we in onze vorige Sekiro Shadows Die Twice tip al aangeven is het extreem belangrijk om constant in beweging te blijven. Sekiro tilt dit letterlijk naar een ander niveau, namelijk de mogelijkheid om te springen en hogerop te komen. Met jouw Shinobi Prosthetic kun je namelijk een Grappling Hook gebruiken om op bomen en gebouwen te komen.
Naast het verticaal verkennen van de wereld is dit ook handig tijdens gevechten. Mocht je uit het gevaar willen wijken kun je nu makkelijk naar veiligheid springen op hoger gelegen omgevingen. De meeste vijanden zullen je nu wel proberen te stenigen, maar dit is vele malen minder gevaarlijk dan een katana die door je schedel wordt gejaagd.
148876

4. Verken alles wat je tegenkomt

Op nummer 4 van onze Sekiro Shadows Die Twice tips staat het verkennen van de wereld. Tussen opslagpunten door zul je naast veel vijanden ook veel items tegenkomen. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk van deze items verzamelt, voordat je verder gaat naar een nieuwe omgeving. Deze items zullen je namelijk helpen op verschillende manieren, van meer gezondheid tot aan het ontvangen van minder schade.
In Sekiro zijn er ook veel verborgen wegen die je kunt nemen. Deze leiden vaak naar items of andere hulpmiddelen. Probeer de gehele omgeving te verkennen, voordat je verder gaat. Het zal wat meer tijd gaan kosten, maar uiteindelijk is dit het zeker waard.
148877

3. Verzamel en gebruik prosthetics

De Shinobi Prosthetic is misschien wel het meest belangrijke stuk uitrusting wat je bij je draagt in Sekiro. Hiermee kun je door de wereld heen zwaaien met je Grappling Hook, maar je kunt deze ook gebruiken als wapen. Er kunnen namelijk meerdere items worden toegevoegd aan de prothese. Elk van deze helpt je op een andere manier tijdens gevechten. Met de één kun je dodelijke werpsterren gooien en de ander kun je omtoveren in een schild.
Deze protheses kun je verspreid over de wereld van Sekiro vinden. Je zult ze hierna terug naar The Dilapitated Temple moeten reizen om deze aan The Sculptor te geven. Dit persoon maakt het item vast aan je prothese en kun je hierna gebruiken.
148878

2. Gebruik zo min mogelijk self revives

Op nummer 2 van onze Sekiro Shadows Die Twice tips staat self revives. In de Soulsborne games is dood ook echt dood. Sekiro: Shadows Die Twice doet dit een beetje anders. Je kan eenmaal, nadat je bent gestorven jezelf weer tot leven wekken. Nu lijkt dit een ideale feature, maar het komt met een grote prijs. Elke keer als je jezelf tot leven wekt groeit er een ziekte in de wereld van Sekiro.
Deze ziekte staat bekend als Dragonrot. Deze steeds groeiende ziekte kan ervoor zorgen dat bepaalde NPC’s te ziek zijn om nog te functioneren. Hierdoor kan je soms een verhaallijn niet verder spelen, omdat het personage die de missie geeft te ziek is. Gelukkig is deze ziekte te bestrijden door bepaalde items te zoeken en hierna te geven aan de geïnfecteerde karakters.
148879

1. Versla alle mini bosses

Vijanden zul je genoeg tegenkomen in Sekiro Shadows Die Twice. Zelfs de kippen die je af en toe tegenkomt kunnen je makkelijk een enkeltje naar de vergetelheid geven. De mini bosses in Sekiro zijn vooral extreem uitdagend. Deze hebben meerdere gezondheidsbalken en zijn zeer agressief. Je kunt ervoor kiezen om langs deze vijanden heen te rennen, maar dit zullen we niet aanbevelen.
Dit is dan ook de beste tip die we je kunnen geven voor Sekiro Shadows Die Twice. Versla alle mini bosses die je tegenkomt. Naast dat deze extreem mooi vormgegeven zijn, zijn deze ook handig voor je progressie. Wanneer je een mini boss verslaat krijg je namelijk een Prayer Bead. Als je vier van deze items en dus vier mini bosses hebt verslagen kan je jouw basis-schade en gezondheid verhogen. Dit is extreem belangrijk als je niet door één dolksteek al dood wilt gaan.

Sekiro Shadows Die Twice tips

Als FromSoftware een game maakt kun je er gif op innemen dat het zeer uitdagend zal gaan worden. Sekiro Shadows Die Twice is geen uitzondering en is misschien wel de moeilijkste game in het Soulsborne-universum. Met deze tips kun je misschien iets geruster in het feudale Japan rondlopen.