Golden Globes 2018 winnaars voorspelling - Goud voor iedereen!

Article
donderdag, 14 december 2017 om 17:20
xgn google image
De vijfenzeventigste uitreiking van de Golden Globes komt er aan en dit jaar was het aanbod weer om van te smullen. In deze Golden Globes 2018 winnaars voorspelling nemen we de grootste kanshebbers op het prestigieuze beeldje met je door nu de genomineerden bekend zijn!

5. Gary Oldman in Darkest Hour (beste mannelijke drama filmrol)

Wie de behind the scenes van een Game of Thrones aflevering heeft gezien, weet dat de make-up mensen overuren draaien om acteurs en actrices elke dag weer een gedetailleerd gezicht te geven. Maar je mond valt pas echt open als je de film Darkest Hour ziet, waarin niemand minder dan Gary Oldman de rol van Winston Churchill op zich heeft genomen!
Niet alleen spat het acteertalent er vanaf, maar ook de fysieke representatie van de oude (en bolle) Brit is fenomenaal. Vooral de hangende wangetjes moet een bizar lastig klusje zijn geweest, aangezien Oldman verre van dik is. Voor de prijs van beste mannelijke drama filmrol is Oldman zeker de grootste kanshebbers om zich bij de Golden Globes 2018 winnaars te scharen!

4. Dunkirk (beste dramafilm)

Waar Gary Oldman misschien wel de grootste kanshebber is op een Golde Globe vanwege zijn rol, maakt Darkest Hour geen kans op het beeldje voor de beste dramafilm. Die strijd gaat tussen onder andere The Shape of Water, The Post en Dunkirk. Laatstgenoemde is de nieuwste aanvulling op het CV van regisseur Christopher Nolan, die ook aan Inception. The Dark Knight en vele andere films meewerkte.
In Dunkirk wordt alle actie en vooral het drama rondom de belevingen in Duinkerk verteld vanuit het oogpuntvan de soldaten. Met de Tweede Wereldoorlog nog steeds een goed scorend thema in videogames (zoals Battlefield 1 dat is voor de Eerste Wereldoorlog), kunnen films rondom de oorlog niet achterblijven. Vanwege alle drama die de periode kende, is het niet gek dat Dunkirk de grootste kanshebber is op de Golden Globe voor beste dramafilm. De film zal vrijwel zeker bij de Golden Globe 2018 winnaars komen te staan!
123274

3. Ansel Elgort (beste mannelijk komedie filmrol)

In onze review van de film Baby Driver, waren we al lovend over de rol die Ansel Elgort neerzette. Dat de jonge New Yorker dan ook kans maakt om zich bij de Golden Globe 2018 winnaars te scharen als beste mannelijke komedie acteur, zou geen verrassing moeten zijn.
In de film vertolkt Elgort de rol van Baby, een jonge knul met een bizarre hoeveelheid rijskills. Dergelijke vaardigheden komen goed van pas als hij wordt gedwongen om de getaway auto van een grote bankoverval te besturen. Want wat een simpel plan lijkt, zal gepaard gaan met flink wat tegenslagen en komische situaties!
123275

2. Guillermo del Toro (beste filmregisseur)

Als schrijver van onder andere Hellboy en Pan’s Labyrith, heeft Guillermo del Toro door de jaren heen flink wat grote projecten tot leven gewekt. Met de film The Shape of Water komt er niet alleen nog een duistere film op zijn CV te staan, maar is de kans ook nog eens aannemelijk dat de Mexicaan als een van de meervoudig Golden Globes 2018 winnaars te boek komt te staan.
De film, die gaat over een mysterieus wezen in een onderzoekcentrum, maakt namelijk kans op welgeteld zeven Golden Globes. De film zelf kan de prijs voor beste dramafilm in de wacht slepen, de hoofdrolspeelster en de supporting actors maken kans op een Globe en Guillermo del Toro kan zowel het beeldje voor beste regie, als die voor het script in ontvangst nemen. Het lijkt dus zeer onwaarschijnlijk dat The Shape of Water zonder Golden Globe naar huis gaat.
123276

1. Alexander Skarsgard (beste mannelijke bijrol)

De serie Big Little Lies is een keiharde aanrader, zoals je kan lezen in onze review. Ontzettend sterk acteertalent en een interessante reeks aan verhalen maken het toch een hoogtepuntje op TV gebied van dit jaar. Ondanks dat niet alle rollen even goed uit de verf kwamen, weten de grote namen dat wel en maken er meerdere actrices en acteurs kans op hetzelfde beeldje binnen dezelfde categorie.
Alexander Skarsgard wist het meeste te imponeren en strijdt met onder andere Christian Slater om de Golden Globe voor beste mannelijke bijrol in een TV serie. Zijn vrouwelijke collega’s Nicole Kidman en Reese Witherspoon doen dit voor de beste vrouwelijke bijrol, maar hebben ook nog eens te maken met Jessica Biel voor haar rol in The Sinner.

Golden Globes 2018 winnaars – Jullie voorspelling!

Met meerdere handen vol aan beeldjes om uit te reiken, zijn er ongelofelijk veel genomineerden die hopen om in de prijzen te vallen. Onze vraag aan jullie is dan ook wie jullie het liefste met een Golden Globe naar huis zien gaan. Laat het ons weten in de comments!