Golden Globes 2018 winnaars - De grote en onverwachte zegevierders!

  Na de bekendmaking van de Golden Globes 2018 nominaties, werd er flink gediscussieerd over mogelijke winnaars. Met de uitreiking van de prijzen aan de Golden Globes 2018 winnaars gisteren, leggen we de winnaars naast de voorspellingen en zetten de grootste winnaars én grootste verrassingen op een rijtje!

  Joe Shlabotnik

  5. In The Fade

  Vorig jaar won Paul Verhoeven met zijn film Elle de Golden Globe voor beste buitenlandse film. Dit jaar gaat diezelfde prijs naar het Duitse misdaaddrama In The Fade. In deze film neemt een weduwe het recht in eigen hand als haar man en zoon omkomen tijdens een bomaanslag.

  De film zal later dit jaar (29 maart in Nederland) uitkomen, maar wist de jury van de Golden Globes 2018 nu al te overtuigen. De prijs voor de beste buitenlandse film gaat daarom niet naar First They Killed My Father of A Fantastic Woman, maar naar In The Fade.

  4. Darkest Hour

  Met een bolhoed op en sigaar in de mond nam Winston Churchill in 1940 plaats op de stoel van de Britse premier. Onder zijn leiding wist het Verenigd Koninkrijk niet alleen de Tweede Wereldoorlog te overleven, maar ook nog eens een belangrijke rol als bevrijder op zich te nemen. Dat het ook anders had kunnen gaan, is te zien in de dramafilm Darkest Hour.

  Hierin speelt Gary Oldman de rol van Churchill tijdens de dagen voordat de oorlog een ware wereldoorlog wordt. Hoewel er geen prijs is voor de film met de beste make-up, mag Darkest Hour zich wel bij de Golden Globe 2018 winnaars scharen vanwege de acteerprestatie van Oldman. Hij krijgt het beeldje voor beste acteur in een dramafilm.

  3. Big Little Lies

  Met vijf nominaties was het voor de serie Big Little Lies prijsschieten op de kermis. Uiteindelijk worden er ‘slechts’ 3 beeldjes op naam van de serie gezet, namelijk die voor beste actrice (Nicole Kidman), beste mannelijke bijrol (Alexander Skarsgard) en die voor beste vrouwelijke bijrol (Laura Dern).

  In onze Big Little Lies review kan je lezen waarom elk van deze beeldjes verdiend is. De sterke rol van Skarsgard werd in september al beloond met een Emmy Award en sinds gisteren pronkt er ook nog een Golden Globe in zijn prijzenkast. Ook zijn vrouwelijke medespeelsters Nicole Kidman en Laura Dern gaan vanaf gisteren door het leven als Golden Globes 2018 winnaars.

  In de serie krijg je een kijkje in de levens van het perfecte gezin. Ofja, dat moet zo lijken, want achter de huisdeuren gaat er van alles mis. Onrustige huismoeders, mannen met losse handjes en pestende kinderen zijn slechts een greep uit de gebeurtenissen die je kan verwachten in Big Little Lies. Ben je nieuwsgierig geworden naar de serie, dan kan je het eerste seizoen hier op DVD kopen.

  2. The Shape of Water

  De films van Guillermo del Toro zijn niet altijd de makkelijkste om te volgen. Wat bijvoorbeeld te denken van Pan’s Labyrinth? Toch vallen zijn creaties geregeld in de prijzen en ook gisteren was het weer raak. Zijn film The Shape of Water wist twee van de zes nominaties te verzilveren, namelijk die voor beste regie en beste muziek.

  Halverwege volgende maand zal de film uitkomen, waarin het verhaal van een schoonmaakster wordt verteld die in aanraking komt met een geheim project. Dit geheime project is een levend wezen, dat het leven van de schoonmaakster compleet op haar kop zet. Nog eventjes wachten dus totdat je zelf deze fantasiefilm kan zien!

  1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  Zoals de naam doet vermoeden, draait Three Billboards Outside Ebbing, Missouri om drie borden vlak buiten een plaatsje in de Amerikaanse staat Missouri. Deze zijn neergezet door huismoeder Mildred (gespeeld door Frances McDormand) omdat de plaatselijke politie geen stappen maakt in het onderzoek naar de moord op haar dochter.

  De dramafilm ontving zes nominaties voor de Golden Globes en wist er maar liefst vier van binnen te slepen. McDormand kreeg het beeldje voor beste actrice in een dramafilm, de film zelf voor beste dramafilm en beste script en acteur Sam Rockwell had de beste mannelijke bijrol in een film. Vier terechte Golden Globes 2018 winnaars dus!

  Welke Golden Globes 2018 winnaars vinden jullie het meest terecht?

  Over smaak valt te twisten, zo ook over acteerprestaties en de sterkte van scripts. Onze vraag aan jullie is dan ook of jullie je kunnen vinden in de uitslag van de Golden Globes 2018 winnaars. Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.