Kanshebbers tijdens de Golden Globes 2016

Article
woensdag, 06 januari 2016 om 12:09
xgn google image
Aanstaande zondag vinden de Golden Globes 2016 plaats. Tijdens dit evenement worden er prijzen uitgereikt voor de beste prestaties op het gebied van series en films van het jaar. We vroegen aan de redactie welke genomineerden er volgens hen in de prijzen mogen vallen!
We hebben afgelopen jaar kunnen genieten van een hoop goede films die uitkwamen, met acteurs en actrices die een topprestatie hebben neergezet. Ook toffe series schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Dit maakt het dan ook niet makkelijk om te kiezen. In dit artikel lees je welke film, serie, acteur of actrice volgens leden van de redactie een onderscheiding verdienen, tijdens de Golden Globes 2016!

Kasper

Ik denk dat Game of Thrones in de categorie Best Television drama kan gaan winnen. De serie is supergoed en is geliefd bij zoveel mensen, het kan haast niet anders dan dat Game of Thrones in deze categorie wint.
In de categorie Best Director maakt George Miller, de regisseur van Mad Max: Fury Road, een goede kans. Fury Road was een mega-goede film die zo bombastisch en doldwaas was, dat het zonder twijfel een van de beste films van afgelopen jaar was. Mede door het succes van de film denk ik ook dat Mad Max de winnaar wordt in de categorie Best Motion Picture - Drama. De film en George Miller verdienen het zeker om prijzen te winnen tijdens de uitreiking van de Golden Globes!

Theo

Ik vind dat Mad Max Fury Road wel in de prijzen mag vallen voor beste film. Wat een spektakel is dat zeg! En voor het acteerwerk vind ik dat DiCaprio voor zijn rol in The Revenant een dikke beloning mag krijgen. Hij zet in deze film een ijzersterke rol neer waar veel andere acteurs van nu nog een puntje aan kunnen zuigen! Ik ben geen DiCaprio fan, maar als iemand goed acteert mag dat beloond worden.

Ralph

Naar mijn mening verdient George Miller gewoon die award voor Best Director - Motion Picture. Het is niet makkelijk om terug te keren naar een oude filmserie, helemaal niet eentje waarmee je bekend bent geworden. Laten we dat laatste maar het George Lucas-syndroom noemen.
Toch zat George Miller als een hele tijd in zijn hoofd met een nieuwe Mad Max-film en in 2015 liet hij de hele filmindustrie even zien hoe je een actiefilm maakt én waarom practical effects zoveel beter zijn dan special effects. Mad Max: Fury Road had qua verhaal niet veel om het lijf, maar dat heeft de hele Mad Max-serie niet (op Beyond Thunderdome na, wat ook de grootste fout was van die film) en Miller laat de actie het verhaal vertellen.
Mad Max: Fury Road vind ik dan ook de beste film van het jaar, maar de film is geworden zoals hij is, dankzij het geniale brein van George Miller. Die man verdient die award dan ook dubbel en dwars!

Ramon

Leonardo Dicaprio. The Revenant. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen toch? De beste man verdient al jaren een Oscar, geef hem dit jaar dan maar alvast een Golden Globe!
Maar The Martian is naar mijn mening de beste film van 2015. Daar verdient Matt Damon ook wel een award voor!
Het acteerwerk in The Martian vond ik persoonlijk subliem en het verhaal was ook erg sterk. De film werd ook namens XGN positief ontvangen!

Riffy

De beste dramafilm van 2015 is zonder twijfel Mad Max: Fury Road. Brute actie, prachtige cinematografie, een vrijgevochten plot, memorabele personages en de keiharde comeback van regisseur George Miller en actrice Charlize Theron.
De beste komedie afgelopen jaar is weggelegd voor The Big Short. Dat Wall Street een megalomaan, corrupt en extreem kapitalistisch perceel in Manhattan is, wordt in deze film met sterrencast (Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell en Brad Pitt) met de nodige satire verduidelijkt.
De Golden Globe voor beste drama-acteur mag wat mij betreft meteen naar Michael Fassbender, voor zijn rol als Steve Jobs in de gelijknamige biopic. Fassbender speelt het enfant terrible en de meedogenloze ondernemer van Apple met verve. Alles wat Ashton Kutcher in 2013 naliet, maakt deze acteur meteen weer goed.
De beste komedieacteur van het jaar was zonder te aarzelen Matt Damon als astronaut Mark Whatney in de ruimtefilm The Martian van Ridley Scott. Niet alleen de regisseur maakt voor het eerst sinds jaren weer een topfilm, ook Damon schittert weer als vanouds (Bourne, The Departed). Ook bijna alle wetenschappelijke NASA-poespas werd door Matt Damon uitmuntend vertolkt op Mars.