Off-Topic Sunday: Top 5 beste SUP boards om het water mee op te zoeken!

Article
zondag, 14 maart 2021 om 10:00
screenshot 2021 03 05 at 112148f1614939802
Op XGN.nl bespreken we voornamelijk de laatste ontwikkelingen op het gebied van games, films, series en tech. Maar er zijn nog veel meer interessante ontwikkelingen, hobbies en hype's. In Off-Topic Sunday bespreken we dan ook een onderwerp die normaal buiten ons vaarwater ligt. Vandaag hebben we het daarom over de 5 beste SUP boards, die je nodig hebt voor de nieuwe, populaire watersport genaamd paddleboarding!

De ideale SUP board voor beginners

De SUP board is nog een vrij jonge watersport in vergelijking met een simpel surfboard of zeilboot. De stand up paddle boards worden alleen steeds populairder in Nederland en je zal er ongetwijfeld wel al een keer iemand mee hebben gezien op het strand of bij een meertje.
Omdat de sport nog vrij jong is, is de kans groot dat je nog nooit op een SUP board hebt gestaan of er nog vrij weinig ervaring mee hebt. In dat geval is het de juiste keuze om een SUP board uit te kiezen die geschikt is voor beginners en meteen de nodige accessoires heeft om mee te beginnen. Je wil immers niet op het strand aankomen om er vervolgens achter te komen dat er geen peddel bij zit. Met dit SUP board kan je als beginner meteen aan de slag op het water.
screenshot 2021 03 05 at 112845f1614940183

In één keer klaar

Zoals gezegd heb je meer nodig bij het paddleboarding dan alleen een plank. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid om pad te gaan en alle accessoires die je nodig hebt aan te schaffen.
Heb je geen zin in alles apart uit te zoeken en aan te schaffen, dan kan je gelukkig ook een setup kopen waar alles bij zit inbegrepen, zoals dit pakket van Aquaboard. Daar zit niet alleen het SUP board en een peddel bij, maar ook een elektrische pomp, een vervangbare fin, een rugzak en meer. Op die manier ben je in één keer helemaal klaar!
screenshot 2021 03 05 at 113014f1614940263

Wendbaar SUP board voor lichtgewichten

Hoewel SUP boards op het blote oog veel op elkaar lijken, zit er veel verschil tussen de verschillende ‘planken’. Zo kunnen de modellen bijvoorbeeld flink verschillen op het gebied van het gewicht wat ze kunnen dragen en zit er veel variatie in de bewegelijkheid.
Ben je niet zo zwaar en wil je een SUP board aanschaffen die goed bij je postuur past, dan is het board van Waikiki een goede optie. Dit model kan maximaal 80 kilogram dragen en heeft een lengte van 285 centimeter. Dat is een flink stuk korter dan bijvoorbeeld de 335 centimeter van Aquaboard. Op die manier ben je heerlijk wendbaar op het water.
screenshot 2021 03 05 at 113130f1614940349

Een uniek design voor op het water

SUP boards worden steeds populairder in Nederland en dat betekent ook dat je steeds meer van die borden gaat tegenkomen op het water. Wil je jezelf onderscheiden van de rest, dan moet je de hand leggen op een SUP board met een uniek design, zoals dit model van MOAI.
Het stijlvolle board heeft bovendien meer te bieden dan alleen een mooi ontwerp. Zo krijg je er alle accessoires bijgeleverd die je nodig hebt, die bovendien van hoge kwaliteit zijn. In het pakket zit onder andere een fiberglass peddel, een trolley backpack en een reparatiekit. Voor dit model moet je alleen wel diep in de buidel tasten.
screenshot 2021 03 05 at 113258f1614940432

SUP board voor de kids

De nieuwe watersport wordt niet alleen beoefend door volwassen, maar wordt ook steeds populairder onder kinderen. Wil je dus samen met je kinderen het water verkennen, dan kan je samen een board aanschaffen.
Zo heeft het merk John een SUP board die speciaal gemaakt is voor kinderen en tieners. Dit model is daarom een stuk minder lang met 213 centimeter en kan het maximaal 60 kilogram dragen. Ook kan je het peddel voor verschillende lengtes instellen, zodat je geen ongemakkelijke ervaring hebt op het water. Ideaal dus voor de jonge enthousiasteling die wil beginnen in de wereld van paddleboarding!

Populair Nieuws

Laatste Reacties