Gekke bugs in games - foutjes die je aan het lachen maken

  Karakters die ineens door de vloer zakken, spastische aanvallen van NPC’s of karakters die met een enorm hoofd rondlopen. Het zijn allemaal bugs die in games voorkomen. Wij gingen op zoek naar gekke bugs in games en zetten een paar geweldige fouten voor je op een rijtje.

  The Elder Scrolls V: Skyrim – Een paard met superkrachten

  Als er een game is die, zeker toen deze net uitgebracht was, nogal eens last had van bugs, is het Skyrim. Nog steeds zitten er voldoende gekke dingen in de game. Karakters kunnen bijvoorbeeld vreemd gedrag vertonen en op gekke plekken zoals op een dak of onder een stenen trap opduiken en als je door een trol gemept wordt, vlieg je minstens tien minuten door de lucht. Het gekste in de game komt misschien nog wel van het paard af. Deze heeft namelijk bijzondere krachten, zo blijkt.

  De wetten van Newton lijken niet zoveel effect op het paard te hebben. Je trouwe ros wil namelijk nogal eens over water wandelen, maar schuwt er ook niet voor om ineens een luchtwandeling te maken of simpelweg tegen een steile berg omhoog te lopen. Deze bug in de game klinkt erg handig, maar heeft ook een schaduwzijde. Je paard kan namelijk ook ineens voor de helft door de vloer zakken. Het gevolg is in de screenshot hierboven te zien, namelijk een paardenkont die uit de grond steekt.

  Destiny 2 – De ultieme eindbaas

  In Destiny 2 zitten de nodige bazen om te verslaan en toffe missies om te voltooien. De game houdt spelers van over de hele wereld dagelijks bezig en dat betekent dat er zo nu en dan wel eens een gekke glitch of bug voorbij komt. Zo ook in dit geval.

  Protheon, de baas in de Inverted Spike strike missie, is een gevaarlijke robot die spelers op een gegeven moment te lijf moeten gaan. De robot is uitgerust met verschillende vuurwapens en komt vanuit een portaal het level binnen. Soms gebeurde het bij die entree dat de baas ineens drie keer zo groot was als normaal. Een gekke glitch, maar ook een gevaarlijke. Een grote baas betekent grote kanonnen en dus grote kogels. Grote kogels betekenen vaak meer pijn. Niet leuk dus als dit gebeurde, maar gelukkig heeft Bungie het opgelost.

  Marvel’s Spider-Man – Slingeren gaat beter dan lopen

  Onze favoriete webslingeraar Spider-Man heeft afgelopen jaar een nieuw avontuur gekregen. Hij mag weer als vanouds van gebouwen af springen en rondslingeren op zoek naar boeven en superschurken om te verslaan. Helaas gaat dat niet zonder slag of stoot.

  Spider-Man kent namelijk behoorlijk wat bugs en glitches, waaronder boeven die in de lucht hangen, het door de map heen vallen en een spinneman met een rubberen nek. De leukste bug is nog wel dat Spider-Man over water kan rollen. Zodra je van een groot gebouw afspringt en in de rollende animatie terecht komt kan het zomaar zijn dat je in die animatie blijft steken en over het water kunt rollen. Handig als je snel aan de andere kant van de map moet zijn! Deze bug is inmiddels uit de game verwijderd en dus zul je gewoon een nat pak krijgen zodra je het water raakt.

  Fallout 76 – De gevolgen van straling

  Fallout 76 is misschien niet de best ontvangen game door de vele veranderingen in de game ten opzichte van de franchise. Eén ding in deze game is onveranderd gebleven en dat is het aantal aan gekke bugs. Vijanden die door muren heen komen of door de vloer zakken en de nodige karakters die ineens gek gedrag vertonen zijn aan de orde van de dag in de game.

  Eén bug springt er in Fallout 76 toch wel bovenuit en dat is de Power Armor glitch. Als je in de game een Power Armor aandoet ben je een stuk sterker en kun je bovendien meer meenemen. Zodra je je Power Armor uitdoet kan het zomaar zijn dat je ineens letterlijk in je onderbroek staat. Je bent dan ook nog eens vervormd met lange benen en armen. Nucleaire straling is blijkbaar toch niet heel gezond. Gelukkig is deze bug al opgelost door Bethesda en kun je met een gerust hart in je Power Armor stappen.

  Resident Evil 2 Remake – Mr X en zijn vriendje

  Als je Capcoms remake hebt gespeeld van Resident Evil 2 weet je dat je niet moet sollen met de vijanden. Elke vijand is mogelijk dodelijk en een hapje uit je nek is zo genomen. Er is één vijand die (letterlijk) met kop en schouders boven de rest uitsteekt: Mr. X.

  Als je hem ziet, en je gaat hem ongetwijfeld tegenkomen, is het verstandig om voor je leven te rennen. Mr. X slaat je namelijk zonder pardon de vernieling in. Als je de game op S+, de hoogste moeilijkheidsgraad, speelt, zit er halverwege de game mogelijk een glitch verstopt. Eigenlijk is dit helemaal geen grappige fout. Mr. X is namelijk in zijn eentje al ellendig als je hemt tegenkomt en met deze fout wordt dat alleen maar erger. Je krijgt dan niet één, maar twee keer Mr. X voor je kiezen. Het angstzweet breekt ons al uit bij de gedachte.

  Red Dead Redemption 2 - Breakdancende cowboys

  Red Dead Redemption 2 is een game die behoorlijk tof in elkaar gezet is. Maar in een dusdanig grote game die door duizenden spelers gespeeld wordt, kun je erop wachten tot er glitches en bugs opduiken. Wij selecteerden de speciale dans die cowboys doen als ze elkaar beter willen leren kennen: de wervelende westerndans.

  Bij het derde kamp is deze dans in vol ornaat te bewonderen voor gelukkige spelers. Als Arthur richting het water loopt is er een karakter dat op een vreemde manier achterover lijkt te vallen. Op zich is dat nog niks geks, maar jouw karakter doet dit ineens ook. Zodra je horizontaal bent begint de dans. Je draaien alsof je net het breakdancen hebt uitgevonden. Gelukkig is dit geen gamebreaking bug, maar kun je na het dansje gewoon weer verder spelen.

  Super Smash Bros. Ultimate – Isabelle gaat los

  Super Smash Bros. Ultimate is Nintendo’s nieuwste en meest uitgebreide vechtgame tot nu toe. Als je de game opstart krijg je al wat vechters voorgeschoteld en vele uren later heb je alle karakters vrij gespeeld. Er is dan een berg aan keuze en geloof ons, Isabelle uit Animal Crossing is dan niet je eerste keuze. Ze staat erom bekend poeslief te zijn en dat wil je niet in een knokgame.

  Tot nu dan, want Isabelle blijkt een heuse martelaar te zijn. In Super Smash Bros. Ultimate zit een bug waarbij Isabelle oneindig veel support karakters op kan roepen. Het is niet heel makkelijk om deze bug te activeren en je hebt er zelfs twee Isabelles voor nodig die gelijktijdig een item met hun hengel vangen. De winnaar kan dan oneindig veel support karakters spammen en de rest flink aframmelen!

  Shadow of the Tomb Raider – Lara’s Dab kunsten

  In Shadow of the Tomb Raider gaat Lara weer op pad in diverse omgevingen vol vijanden. Lara heeft in deze game wat nieuwe kunstjes geleerd, waaronder de befaamde dab. Om dit kunstje te volbrengen moet Lara wel de hulp van pirañha's inschakelen.

  Als Lara gebeten wordt door de vleesetende vissen zal ze, zoals ieder mens, proberen om de vissen van zicht af te halen. Dit doet ze door een vegende beweging te maken. Hierbij kan er een glitch optreden waardoor de visjes niet van Lara af vallen, maar ook geen schade meer doen. Het gevolg is Lara die, bedekt met de meest verse sushi die er is, constant blijft dabben.

  Zelda Breath of the Wild – de uitdrijving van Link

  In Breath of the Wild ben je vrij om te doen wat je wil. Zo kun je lekker op je paard rondrijden, in een meer gaan zwemmen of bergen beklimmen. Je kunt er ook voor kiezen om even een scène uit The Exorcist na te spelen. Althans, echt kiezen is het niet met deze bug, want tijdens het beklimmen van een berg kan het zomaar gebeuren dat Links hoofd gaat rondtollen als een malle.

  Dit komt door een clipping probleem, wat goed te zien is zodra de bug optreedt. Link zelf schakelt dan namelijk nogal eens tussen de voorkant en de achterkant van de berg, terwijl zijn hoofd compleet door het dolle gaat. Het gevolg is een scenario dat we alleen maar uit horrorfilms kennen.

  Ace Combat 7 – Houston, we have got a problem

  In Ace Combat 7 ga je als piloot op pad om tegenstanders in de lucht, maar ook op de grond uit te schakelen. Het verhaal van de game draait om een satelliet in de ruimte, maar daar kom je niet als het goed is. Door een bug in de game kun je toch wat dichterbij komen dan je gedacht had.

  Als je probeert te landen op een vliegdekschip kun je dat op verschillende plekken doen. Het is de bedoeling om dat netjes bovenop het schip te doen, maar als gamer zijnde zoek je de gekste plekken op om op te landen. Een verleidelijke plek om op te landen, maar zodra je dat probeert wordt je als een raket de lucht in geschoten, compleet met een vlammende motor. Jammer genoeg zorgt die laatste ervoor dat je ergens hoog in de lucht ontploft.

  Gekke bugs in games - slechts een paar bizarre gevallen

  Dit zijn tien gekke bugs in games. Waar wij er tien op een rijtje gezet hebben voor je zijn er natuurlijk talloze gekke gevallen in games te vinden. Sommige bugs zijn storend en weten zelfs je hele game in het honderd te sturen. Wat zijn de meest hilarische bugs die jij in games hebt gevonden? Laat ons lachen en zet ze hieronder in de reacties.

  Resident Evil 2 Remake

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.