Top 10 best bekeken YouTube videos aller tijden

  Precies om 8 uur ‘s avonds klaar zitten voor jouw favoriete tv-programma is niet meer van deze tijd. Wanneer je iets wil zien, kun je dat doen via Netflix, Videoland en ook YouTube. YouTube is ontzettend populair en dit zijn de best bekeken YouTube videos ooit.

  Antonio Muñoz

  Twintig jaar geleden geleden bestond het fenomeen YouTube nog niet eens. In 2005 werd het platform opgezet, maar het werd niet meteen populair. Tegenwoordig kun je erg rijk worden wanneer jouw YouTube video’s veel bekeken worden, waardoor het voor een aantal mensen zelfs een fulltime baan is geworden. Dit zijn de best bekeken YouTube videos tot nu toe.

  10. Katy Perry - Roar

  Het zal jullie misschien niet verbazen dat er veel muziek in deze lijst met de best bekeken YouTube videos staat. De tiende plaats gaat naar het nummer Roar van Katy Perry. Katy Perry is niet alleen bekend van haar muziek, want ze komt regelmatig op TV en speelt zelfs een rol in de populaire sitcom How I Met Your Mother.

  In deze sitcom speelt ze een meisje waarvan de hoofdpersonen haar naar vergeten zijn. Omdat ze altijd zo onschuldig en naïef is, wordt ze door de groep Honey genoemd. Ze zeggen namelijk iedere keer “Oh Honey” wanneer Katy Perry weer eens iets doms of naïefs doet.

  Katy Perry - Roar heeft op het moment van schrijven ruim 2,7 miljard weergaven.

  Eva Rinaldi

  9. Taylor Swift - Shake It Off

  De volgende best bekeken YouTube video is de video van Taylor Swift voor het nummer Shake It Off. Wederom de muziekvideo van een populair nummer dus, maar ook Taylor Swift is al wel eens verschenen in een serie. Het gezicht van de Shake It Off zangeres met enige regelmaat op de televisie overigens.

  Taylor Swift speelt de rol van Elaine in een aflevering van New Girl bijvoorbeeld. Deze aflevering, die in mei 2013 werd uitgebracht, heet Elaine’s Big Day. Hoewel Swift hierna niet meer terugkeert in de serie, draait deze aflevering wel voor het grootste gedeelte om haar.

  Taylor Swift - Shake It Off heeft op het moment van schrijven ook ruim 2,7 miljard weergaven. Toch zijn het er net iets meer dan het nummer van Katy Perry.

  Justin Higuchi

  8. Maroon 5 - Sugar

  De volgende video is wederom een muziekvideo. Op de achtste plaats in deze lijst met de best bekeken YouTube videos staat het nummer Sugar van Maroon 5. Op dit moment staat deze groep misschien wat negatief in het nieuws na het optreden tijdens de Super Bowl. Er werden namelijk negen nummers in dertien minuten gedaan, waardoor het publiek niet echt meeging in het optreden. Er werden ook veel trailers getoond tijdens de rust, waarvan dit de beste trailers van de Super Bowl zijn.

  Toch is de YouTube video van Sugar wel bijzonder. Maroon 5 gaat namelijk langs bij zoveel mogelijk trouwfeesten zonder dat de gasten hier iets vanaf wisten. Dit zorgt voor prachtige reacties van de verschillende echtparen. De spontaniteit maakt deze video juist zo bijzonder.

  Maroon 5 - Sugar heeft op het moment van schrijven bijna 2,9 miljard weergaven.

  Lou Stejskal

  7. Justin Bieber - Sorry

  Het volgende filmpje in deze lijst met de best bekeken YouTube videos is de muziekvideo van het nummer Sorry van Justin Bieber. Deze Canadese superster kon uiteraard niet ontbreken in deze lijst met de best bekeken YouTube videos. De video op zich is kleurrijk, maar verder niet heel bijzonder. Dat Bieber ook wel eens een uitstapje maakt naar de beeldbuis is daarentegen wel bijzonder.

  Bieber heeft onder andere een rol gespeeld in het elfde seizoen van CSI. Hierin speelde hij de rol van Jason McCann. McCann heeft een oudere broer en samen zijn ze geadopteerd door een man die gelooft dat de regering corrupt is. Zo voedt hij de twee jongens ook op en dat leidt tot een aantal heftige gebeurtenissen.

  Justin Bieber - Sorry heeft op het moment van schrijven bijna 3,1 miljard weergaven.

  Eva Rinaldi

  6. Psy - Gangnam Style

  Dan zijn we nu aangekomen bij de zesde plaats in deze lijst met de best bekeken YouTube videos. Gangnam Style van Psy was een hele lange tijd de best bekeken video ter wereld, maar inmiddels zijn er dus al vijf video’s die vaker werden bekeken. In december 2012 was het de eerste video die meer dan een miljard views had op YouTube.

  Psy heeft na Gangnam Style geen hele grote hits meer gehad. Het refrein van het nummer was heel makkelijk mee te zingen, waardoor het in één klap enorm populair werd. De video kreeg zoveel views dat YouTube de codering van de website moest aanpassen, omdat ze nooit hadden gedacht dat een video zoveel weergaven zou krijgen.

  Psy - Gangnam Style heeft op het moment van schrijven bijna 3,3 miljard weergaven.

  5. Masha and The Bear - Recipe For Disaster

  Op de vijfde plaats in deze lijst met de best bekeken YouTube videos aller tijden staat een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit keer gaat het niet om een muziekvideo van een wereldberoemde artiest, maar om een Russische kinderserie. De video is volledig in het Russisch en de titel ook, maar toch zijn er enorm veel weergaven.

  Er zijn inmiddels veel vertalingen van de video beschikbaar op YouTube, waardoor ook mensen die geen Russisch kunnen de video’s begrijpen. Het gaat om één aflevering die ontzettend veel is bekeken. De andere afleveringen hebben ook allemaal minimaal honderd miljoen weergaven, maar dat is nog niets vergeleken met Recipe for Disaster.

  Masha and the Bear - Recipe for Disaster heeft op het moment van schrijven ruim 3,4 miljard weergaven.

  Brothers Le

  4. Bruno Mars - Uptown Funk

  Het is niet gek dat er weer een muziekvideo in deze lijst met de best bekeken YouTube videos staat. Uptown Funk van Bruno Mars is de volgende video met enorm veel views. De muziekvideo’s worden keer op keer ‘bekeken’, omdat mensen het liedje opnieuw willen luisteren. Bruno Mars is wat minder bekend met acteren dan de andere zangers en zangeressen in deze lijst met de best bekeken YouTube videos.

  Bruno Mars heeft een aantal rollen als zichzelf vervuld in verschillende series. Zo speelde hij zichzelf in een aflevering van Number One! in 2013. Maar veel verder dan dit komt de Uptown Funk zanger niet. Dat geeft ook eigenlijk niets, we kunnen toch wel blijven genieten van zijn muziek.

  Bruno Mars - Uptown Funk heeft op het moment van schrijven 3,45 miljard weergaven.

  Tim Evanson

  3. Wiz Khalifa ft. Charlie Puth - See You Again

  Dan zijn we aangekomen bij de top 3 in deze lijst met de best bekeken YouTube videos. De nummer drie in deze lijst is wel een heel bijzondere video. See You Again van Charlie Puth en Wiz Khalifa staat namelijk op de soundtrack van Fast and The Furious 7. Deze film werd aan het begin nog opgenomen met Paul Walker, maar hij kwam tragisch om het leven in een auto-ongeluk.

  Aan het einde van de muziekvideo van dit nummer zien we Vin Diesel en Cody Walker die elkaar aankijken in verschillende auto’s voordat ze allebei een andere weg inslaan. Cody Walker nam de plaats in van Paul Walker, waarna we de woorden For Paul in de wolken zien staan.

  Wiz Khalifa ft. Charlie Puth - See You Again heeft op het moment van schrijven meer dan 4 miljard weergaven.

  Mark Kent

  2. Ed Sheeran - Shape of You

  De runner-up in deze lijst met de best bekeken YouTube videos heeft maar net iets meer weergaven dan See You Again. Shape of You van Ed Sheeran kwam aan het begin van 2017 op YouTube en het lied was meteen een regelrechte hit. Je kon de radio geen halfuur aan laten staan of het nummer kwam wel een keer voorbij. Het werd werkelijk waar overal gedraaid, maar ook de YouTube video is zeer populair.

  Sheeran heeft niet veel rollen in films en series vervuld, maar hij speelt wel een rol in de romantische komedie Bridget Jones’s Baby. Hierin speelt hij zichzelf, want Bridget Jones gaat naar een Ed Sheeran concert. Ook speelde de roodharige zanger een rol in Game of Thrones seizoen 7, maar dat is allemaal ter zijde. We kennen Ed Sheeran vooral van zijn geweldige nummers.

  Ed Sheeran - Shape of You heeft op het moment van schrijven ruim 4 miljard weergaven.

  slgckgc

  1. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee - Despacito

  Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer een van de best bekeken YouTube videos aller tijden. Despacito is ruim de meest bekeken video die op dit moment op YouTube staat. Het spaanstalige nummer, waarvan menig Nederlander de betekenis niet weet, was de zomerhit van het 2017.

  Toch is het best bijzonder, want wat velen niet weten is dat de tekst eigenlijk nogal vulgair is. Wij gaan het hier niet uitleggen, maar mocht je de behoefte hebben om het op te zoeken dan kan dat altijd. Je kunt de teksten namelijk gewoon door Google Translate halen en dan weet je precies wat we bedoelen.

  Luis Fonsi ft. Daddy Yankee - Despacito heeft op het moment van schrijven ruim 5,9 miljard weergaven.

  De best bekeken YouTube videos

  Had jij verwacht dat er zoveel muziekvideo’s in deze lijst zouden staan? En heb je al deze video’s al een keer gezien? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.