Top 5 beste Gears of War bosses die je niet alleen wilt tegenkomen

  In de Gears of War-franchise krijg je een team van elite soldaten tot je beschikking. Gedurende de games is het aan jou de taak om met deze stoere actiehelden keer op keer de planeet Sera te redden. Maar welke epische vijanden blijven je het beste bij? Wij hebben de top 5 beste Gears of War bosses voor je uitgepluisd.

  De epische strijd om de planeet Sera te beschermen tegen de Locust gaat in de herfst weer door. Dit mutantenras zal de strijdbijl er niet snel bij neer gooien, ondanks dat je een aantal van hun grote leiders vermoord hebt. Deze machtige figuren gingen vaak hand-in-hand met grootschalige gevechten die je niet meer snel zal vergeten. Maar wat waren nou de top 5 beste Gears of War bosses?

  5. Generaal Karn

  Generaal Karn is een bad guy, heeft samengewerkt met generaal RAAM, en is daarnaast ook nog eens de gevaarlijkste Locust commandant die er is. Deze tegenstander heeft zich in de ranken omhoog gewerkt dankzij zijn intelligentie want aan kracht komt hij nogal tekort. Fysiek maakt hij toch een grote kans tegen iedereen met behulp van zijn compagnon Shibboleth, een gigantische spin met een kanon op zijn rug.

  Karn is een van de beste Gears of War bosses omdat het een moeilijk gevecht is. Er zullen zich veel Locust bij het gevecht voegen, om jou te onderwerpen aan Shibboleth en zijn meester. Het neerhalen van deze vijand zal dan ook wel even duren, maar je zal wel moeten aangezien er anders een stad ten onder gaat!

  4. Leviathan

  Er bestaat een kans dat je wel eens gehoord hebt van een mythisch wezen genaamd Leviathan. Dit beest wordt afgebeeld als een enorm zeemonster dat alles en iedereen die in zijn gebied komt vernietigd. Als een van de Gears of War bosses komt dit verschrikkelijke beest ook je dag verpesten. Wel meer dan een keer!

  De eerste Leviathan die je tegen zal komen is de ‘normale’ uit Gears of War 2. Dit gruwelijke waterbeest zal je aanvallen terwijl je op een bootje staat. Met zijn tentakels probeert hij je te verpulveren, maar mocht dit niet baten dan zal hij je aanvallen met zijn gigantische kaken. Uiteindelijk zal je zelfs in zijn bek moeten kruipen om hem uit te schakelen.

  In Gears of War 3 zal je het opnieuw moeten opnemen tegen een Leviathan, maar dit keer de ‘lambent’-versie. Deze gemuteerde versie van het beest is nog veel afschrikwekkender. Het zal dan ook je gehele schip plus bemanning opeten als je er niks tegen doet. Geen enkele van de Gears of War bosses die zo'n enorme veelvraat is.

  3. Skorge

  Deze agressieve mutant is de opvolger van Generaal RAAM en ook nog eens de priester van het Kantus-ras. Het beest kan niet praten, maar schreeuwt de hele tijd, waarbij hij zijn bondgenoten geneest. Skorge heeft de kracht om de grote wereldetende worm te beheersen, waar je je in Gears of War 2 uit moet zagen. Als dat nog niet genoeg is, is Skorge ook nog eens de bodyguard van Locust koningin Myrrah.

  Skorge heeft een uniek wapen dat menig vijand versteld doet staan van angst. Zijn staf heeft namelijk aan beide kanten kettingzagen waarmee hij letterlijk door alles heen komt. Zijn enorme behendigheid en kracht zorgen ervoor dat dit monster tot de top 5 beste Gears of War bosses behoort. En dan hebben wij nog niet eens zijn unieke vliegende beest Hydra benoemd.

  2. Myrrah

  Myrrah, de koningin van de Locust, is de boosaardige antagonist over het gros van de games en daarom ook een van de beste Gears of War bosses. Deze niet zo vriendelijke dame heeft maar één doel, het uitroeien van de mensheid om vervolgens de planeet voor zichzelf te claimen. Aan jou de taak om deze plannen te saboteren en haar het liefst een kopje kleiner te maken. Daarvoor zal je eerst haar eerder genoemde bodyguard Skorge moeten slopen.

  In het derde deel van de game kan je het gevecht met haar aan, waarbij ze ook nog eens een special huisdier heeft meegenomen. Ze bestuurt namelijk de ‘Tempest’, een groot vliegend beest dat laserstralen kan schieten. Als je uiteindelijk dit duo verslagen hebt, dan zal je zo’n beetje de hele wereld gered hebben. Dat neemt niet weg dat er zich geen sterkere vijanden om een toppositie in de beste Gears of War bosses vechten.

  1. Generaal RAAM

  Generaal RAAM is de ultieme eindbaas van de eerste Gears of War en de remastered edition. Dit imposante figuur is een Locust generaal die van geen ophouden weet. Maar het probleem is dat het wel je taak is om hem te stoppen, wat niet geheel eerlijk is als je zijn postuur en middelen ziet.

  General RAAM wordt gezien als een van de moeilijkste Gears of War bosses uit de franchise .Hij een heeft naast een enorm machinegeweer, die je binnen enkele secondes met de grond gelijk maakt, ook nog een horde aan Kryll als persoonlijke lijfwachten. De Kryll zijn een soort vleermuizen die je letterlijk uit elkaar trekken en opeten. Als de baas je zelf te pakken krijgt, dan lacht hij er gewoon om hoe hij je lichaam indeukt.

  Voordat je door hebt hoe je deze bruut moet bevechten, ben je al tientallen keren doorgegaan. Mocht je hem na een zenuwslopend gevecht dan eindelijk vermoorden, dan zal je de game uitspelen. Daarmee is het nog niet gedaan met de generaal, want hij zal in de Gears of War 3 RAAM’s Shadow DLC weer terugkeren.

  RAAM is met stipt de nummer 1 in de top 5 beste Gears of War bosses. Hij heeft dan wel geen grote beesten om zich heen, maar zijn bruutheid en uithoudingsvermogen laten alle andere bazen ver achter zich.

  In het voorjaar zal de Gears of War 4 beta uitkomen. Wat wij in onze glazen bol zagen kan je lezen in onze verwachtingen van de beta.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.