5 redenen waarom de ASUS GX700 de ideale gaming laptop is

  ADVERTORIAL - Gaminglaptops komen in allerlei soorten en maten. Je kunt ervoor kiezen om iets in te leveren op je specificaties zodat je ook een beetje mobiel bent met je PC, maar het liefst wil je dat natuurlijk niet. Asus heeft daarvoor de Republic of Gamers lijn, met als bijzondere laptop de watergekoelde GX700.

  In deze special nemen we de ROG GX700 onder de loep, dit is de bijzonderste laptop in de nieuwe RoG lijn van ASUS. Maar waarom zou je zo'n toch wel stevig geprijsde gaming laptop aanschaffen? Wij zetten een paar verdomd goede redenen op een rijtje.

  5. Betere prestaties met waterkoeling

  We trappen deze 5 redenen om een laptop als de ASUS GX700 te kopen met een wel hele bijzondere feature; het is de allereerste watergekoelde laptop. De gaming laptop heeft een dockingstation waar je de laptop in kunt zetten wanneer je thuis of op locatie bent. Dit station, dat speciaal gebouwd is voor waterkoeling, maakt dat je - waar je ook bent - altijd prestaties hebt alsof je thuis op een desktop PC aan het gamen bent.

  De prestaties van de GX700 zijn dusdanig goed, dat er nagenoeg geen verschil meer is met een desktop PC. Dat komt door de grafische kaart die in het apparaat zit, deze GTX 980 van NVIDIA vind je normaal gesproken alleen terug in desktop PC's. Voor de GX700 wordt echter een uitzondering gemaakt.

  De waterkoeling in de laptop zorgt ervoor dat de grafische kaart tot 20 procent overklokt kan worden. Dit maakt een grafische kaart die eigenlijk al bloedsnel is, nog een stukje sneller. Maar dit watergekoelde systeem gaat eigenlijk nog veel verder. Het systeem is op zo'n manier gebouwd dat de laptop zeer gemakkelijk af- en aangekoppeld kan worden.

  Tijden van opstartproblemen moeten dan ook voorbij zijn, het apparaat heeft 32GB werkgeheugen. Inderdaad, dit is niet alleen voor een laptop uitzonderlijk veel, eigenlijk is dit voor PC's in het algemeen gewoon extreem veel. Als je dus op zoek bent naar een goede gaming PC, dan kan deze laptop de vloer aanvegen met alle concurrentie die je er tegenover zet.

  4. Altijd mobiel met topprestaties

  Een laptop neem je natuurlijk niet om enkel op je bureau te laten staan, daarbij zijn wij gamers niet vreemd van een LAN op grote of kleine schaal. Zo denkt ASUS er duidelijk ook over, want de GX700 is uiterst mobiel voor een laptop met de eerder besproken topprestaties. Waar menig gaming laptop vrijwel ondraagbaar is, weegt deze maar een kleine 3,9 kilo. Dat is nog prima te doen.

  Dit gewicht wordt bereikt doordat je het dockingstation kunt loskoppelen. Dat gaat met een druk op de knop binnen enkele seconden, dus je hebt de laptop zo ingepakt.

  Heb je nu de prestaties die het waterkoelingssysteem mogelijk maakt buiten huis nodig? Dan is alles makkelijk in te pakken. Bij de GX700 wordt een handige trolley geleverd. Hier past de laptop en dockingstation perfect in, zodat je deze zo mee in de trein kunt nemen. Ideaal om je gaming setup mee te nemen naar een LAN-party!

  3. Van high-end gaming tot snelle video-editing

  Dat je de laptop niet alleen om zijn looks hoeft te halen, zul je in het dagelijks gebruik vanzelf gaan merken. Onder andere doordat deze laptop zo’n enorm werkgeheugen heeft, kun je eigenlijk alles doen wat je zou kunnen bedenken. Wil je gamen, videobewerken, audiobewerken en Photoshoppen? En dat het liefst allemaal tegelijk? Dan is dat geen probleem met dit uitzonderlijke apparaat.

  We hebben hier dus niet alleen te maken met een ontzettend goede gaming PC, maar je kunt er gewoon alles mee doen wat je in het dagelijks gebruik ook zou willen doen. Dat is bij andere gaming laptops nog wel eens een hekelpunt. Het is een entertainment apparaat in brede zin: Heb je de hele dag gewerkt aan een bijzonder ingewikkeld audiobestand en wil je daarna een leuke film of een game opstarten? Geen enkel probleem.

  2. Features voor de doorgewinterde gamer

  Al met al heeft deze laptop alles wat je van een goede gaming PC mag verwachten, en meer. Zo krijg je de nieuwste generatie i7 processor. Dat moet de laptop razendsnel maken, want de processor kun je overklokken tot 4.1 Gigahertz. Daar kun je de komende jaren als fanatiek gamer mee vooruit.

  Een andere mooie feature is de toevoeging van G-Sync. Deze technologie van NVIDIA zorgt ervoor dat je geen last van zogenoemd screen tearing hebt. Dat komt weleens voor wanneer de frames per seconde (fps) in de game niet overeenkomt met de verversingssnelheid van het beeldscherm. De beelden lopen dan niet meer perfect samen.

  Met G-Sync is dat verleden tijd, en deze technologie is ook nog eens flexibel, zodat je de fps niet hoeft vast te zetten. De ASUS GX700 beschikt daarnaast over een scherm met een verversingssnelheid van 75hz, waardoor games er een stuk vloeiender uitzien tegenover 60hz.

  Voor desktop PC's is een G-Sync scherm niet meer ongewoon, maar wel een flink extra investering. Dit maakt de G-Sync dan ook één van de vijf redenen waarom de ASUS GX700 de ideale gaming laptop is.

  1. Design

  De ASUS GX700 is inderdaad redelijk prijzig, maar de specificaties zijn er dan ook naar. De laptop is van binnen een beest, zeker in combinatie met de waterkoeling, maar van buiten is het werkelijk een pareltje. En het oog wil ook wat toch?

  Dat is eigenlijk ook hetgeen wat deze laptop zo speciaal maakt, je bent mobiel, kunt alles wat je op een sterke desktop PC ook zou kunnen doen en daarnaast heb je gewoon een erg mooi apparaat om de blits mee te maken, of gewoon lekker zelf van te genieten!

  Eigenlijk doet de ASUS GX700 gaming laptop op geen enkel vlak concessies en dat is ook een goede reden waarom je deze laptop in overweging zou moeten nemen. Waar veel andere gaminglaptops met een saai zwart design komen, neemt dit apparaat én daarmee ASUS RoG uiterlijk serieus. Je hebt dus niet alleen een snorrende v10 onder de motorkap, maar aan de buitenkant ook nog een laptop als een sportauto. Maar daar is de prijs dan ook naar.

  De Asus ROG GX700 is de eerste watergekoelde laptop ter wereld. Deze speciale laptop is nu te koop voor een prijs van 4.999 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.