10 handige tips voor The Division gameplay - Zo doe je dat!

  Ubisofts nieuwste game is uit. Waar we in Far Cry Primal helemaal teruggingen in de tijd, is de setting van The Division nu New York in de toekomst. Alles is vertieft, iedereen is ziek. En aan jou de heldentaak mensen te redden! Hoe? Hier zijn 10 handige tips voor The Division gameplay!

  Onderstaande tips is slechts een greep uit de selectie. Natuurlijk zijn er nog veel meer handige tips voor als je The Division speelt. Deel jullie tips hieronder! Onderstaande lijst is in ieder geval samengesteld op eigen speelervaring. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

  10. Speel de game online co-op

  The Division is een game met twee onderdelen als het ware: een campaign met 15 verhaalmissies en de Dark Zone multiplayer. Hoewel je de game in theorie in je eentje kan spelen, raden we je dat niet aan. Co-op haal je het maximale uit de game! Je kan de game online met nog twee of drie matties spelen. Dus doe dat!

  Niet alleen is de gameplay en ervaring veel leuker als je samenspeelt, alleen is het écht een stuk lastiger. Je ziet aan alles dat deze game gemaakt is voor samenspel. Alleen zul je veel sneller doodgaan. En anders dan met bijvoorbeeld Borderlands: in deze game gaat het aantal vijanden niet omhoog als je met meer spelers speelt.

  Overigens als je samenspeelt: houd er dan wel rekening mee dat jij je buddy als die neergaat weer tot leven moet brengen, of hijzelf met een vrijgespeelde ability. Want denk maar niet dat je mede AI dat gaat doet. Zodra je met twee of drie man speelt, merk je al gauw dat ze je gewoon laten liggen. Lekker dan!

  9. Wees altijd op je hoede

  The Division is geen makkelijke game. Niet voor de poes om zo maar te zeggen. De vijanden zijn vrij sterk en gaan niet zomaar dood. Dus moet je altijd goed gebruik maken van je omgeving en in 'cover' gaan. Wees vooral op je hoede voor agressieve mannetjes met een honkbalknuppel. Eén klap op je smoel en ligt alweer in het hiernamaals.

  Hoewel je wel een melee attack hebt, stelt dit niet veel voor en is het niet je redmiddel zoals wellicht in andere games. Je moet het doen met je wapens.

  Dus dan zijn er maar twee opties; of zorgen dat je zo'n gast al uitschakelt voordat hij jou heeft bereikt, of gewoon heel snel wegrollen en achter een ander object dekking zoeken, om vanaf daar weer verder te aanvallen. Tip: gebruik ook geregeld je blind fire.

  8. Selecteer zo snel mogelijk een sniper rifle

  In het begin zul je nog geen sniper rifle hebben, maar zorg er wel voor dat je die zo snel mogelijk krijgt. Waarschijnlijk loot je 'm al snel. Een andere mogelijkheid is om er één te kopen. Als je belaagd wordt door zo'n tien vijanden met een gasttank op hun rug is er niets zo handig om gericht één kogel in die fles te knallen en... boem!

  Hoewel je genoeg kogels hebt in The Division, is het niet zo dat je oneindig ammo hebt en dus moet je wel af en toe opletten. Zinloos kogels in vijanden knallen is dan ook vrij zonde en ook een beetje als een kip zonder kop! En je moet The Division wel een beetje strategisch spelen natuurlijk.

  7. Houd je gezondheid in de gaten

  Een andere tip is dat je steeds goed op je gezondheidsbalk moet letten en je leven aan moet vullen. Je kan twee medkits op zak hebben, die je activeert door je pijltjes toets naar rechts te drukken. Tevens is er er een ability om dit slot uit te breiden naar een derde med kit.

  Als je je gezondheid aanvult in het heetst van de strijd, omdat je bijvoorbeeld voor de zoveelste keer als vlees voor een barbecue wordt gebruikt, zet 'm dan zo snel mogelijk in. Maar als het iets rustiger is qua vijanden en je ziet dat je tijd hebt, ga dan bij je maatje staan en gebruik de medkit dan. The Division kent namelijk het systeem zoals bijvoorbeeld in Resident Evil 5, waarbij je er allebei beter van wordt. Handig!

  6. Gebruik je abilities verstandig

  Een andere manier om aan meer gezondheid te komen is via je abilities. Je skills zijn verdeeld in drie categorieën: security, medical en technology. Het woord medical zegt het al. Ook met deze optie kun je meer gezondheid verkrijgen als je de skill toekent aan je personage. Ook dan kunnen meerdere spelers er profijt van hebben.

  Bovendien wordt het nog mooier want met een latere skill kun je een gezondsheidspack gewoon ergens neergooien. Stel dat je maatje neergaat en je kan niet naar hem toelopen om te reviven, kun je misschien wél gezondheid neergooien. Dan hoeft hij enkel in de cirkel te kruipen en kan hij zichzelf genezen. Mits hij niet ondertussen doodgaat.

  Er is een verschil in neergaan en echt doodgaan. Als je neergaat kun je nog tot leven komen via zo'n pack bijvoorbeeld, maar als je doodgaat niet. Dan moet iemand je persoonlijk reviven en dat duurt dan twee keer zo lang! In het heetst van de strijd is dat vaak niet handig.

  Overleg trouwens met elkaar wie welke ability gebruikt. Je kan een ook turret vrijspelen bijvoorbeeld. Maar twee turrets neerzetten is dan wellicht niet handig. Dan kan beter één een turret pakken een ander als doktertje gaan spelen. Tip: zet ergens een turret neer, en ga zelf de vijand van een andere kant flanken. De vijand gaat - natuurlijk- op je turret schieten. Dus dan is het niet zo handig als jij daar ook standaard achter blijft hangen.

  5. Looten maar!

  The Division doet dat waar Borderlands zo goed in wat: een shooter combineren met RPG-elementen. We love it! En net zoals in Borderlands kun je in The Division flink looten. Dus doe dat! Overal kan wel wat liggen: items, een handig wapen of iets anders nuttigs.

  The Division kent een grote wereld waarbij het loont om die map te verkennen. Ga dus vooral dat ene gangpad wel in, want misschien ligt er wel iets waardevols. Je weet het nooit. Het is in ieder geval flink verslavend en de loot-fans komen dan ook zeker aan hun trekken in deze game.

  4. Doe een missie opnieuw, maar nu op hard

  Het loont in The Division om missies die je al gedaan hebt, opnieuw te spelen, maar dan op een hogere moeilijkheidsgraad. Zodra je missies bekijkt, zul je snel genoeg ontdekken dat een hoop verhaalmissies van je vragen dat je level 20 bent, of hoger. En als je net een avondje gespeeld hebt en pas level 5 bent, is dat geen optie.

  Aan jou de taak om in level omhoog te gaan. Niet alleen is het zinvol om flink wat zijmissies te spelen, ook is het dus zinvol om een van de eerdere missies nu niet op normal te spelen, maar op hard. Daar krijg je weer extra XP voor en andere loot. Win, win!

  3. Niet al je spullen verkopen

  En als je dan een nieuw wapen of item hebt gekregen, denk dat niet meteen: 'Daar heb ik niets aan, dat verkoop ik straks wel weer!' Al snel zul je denken dat je allerlei troep van je armor of wapens in de verkoop wilt gooien, maar ga niet op de automatische piloot.

  In je basis kun je namelijk items craften, waaronder veel betere wapens, en daar heb je wel de juiste ingrediënten voor nodig. Dus zoals altijd met The Division: denk na over je volgende zet!

  2. Fast travelen is handig, maar lopen vaak beter

  De map van The Division is groot. Zodra je een missie selecteert denk je misschien er goed aan te doen om een fast travel te pakken. Maar vraag jezelf af of je dat wel elke keer moet doen. Snel reizen naar een punt, betekent een optie minder om vijanden neer te schieten en dus XP te vergaren.

  En XP zul je móeten vergaren. Een fast travel kan handig zijn als je je buddy een keer kwijt bent en hij kilometers verderop is. Maar anders luidt ons advies toch dit zoveel mogelijk te laten. Bovendien krijg je zo een stuk minder van New York mee dat is zonde!

  1. Vergaar XP

  XP vergaren dus, daar draait het om in The Division, zodat je weer lekker los kan in Base of Operations. XP krijg je op een hoop manieren. Natuurlijk door missies te spelen! Speel dus hoofd- en zijmissies, en missies opnieuw, want dat is belangrijk.

  Maar er zijn meer manieren. Op straat kom je geregeld encounters tegen: een groepje vijanden valt aan en jij moet de 'wave' zien te overleven. Gewoon knallen en gaan dus! En andere manier is wat vriendelijker, namelijk het helpen van burgers. Dit gaat vrij snel. Soms loopt er gewoon iemand op straat die een energy bar vraagt aan je en zodra je dat op zak geeft en dat afstaat, krijg je XP. Die persoon blij, jij blij.

  Waar je misschien niet blij van wordt, maar waar je wél XP voor krijgt is het doodschieten van honden. De straten van New York zitten vol met straathonden. Geef ze een kogel en jij krijgt XP. Zielig of niet?

  Ook het ontdekken van collectibles levert je XP op. Zie je ergens een drone in de lucht? Knal 'm neer, wie weet levert het je een collectible op én dus XP.

  En tot slot: blijf de straten verkennen! Sla dat fast travellen over, want juist door rond te lopen ontdek je gebieden. Elk nieuw gevonden gebied levert je - je raadt het al - XP op.

  Voor nu zijn dit onze tips, wat zijn jouw tips? Drop ze in de comments! En check ook eens onze specifieke Dark Zone tips.

  Tom Clancy's The Division

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.