Gears of War staat bekend om rondspattend bloed, testosteron gevulde personages en over de top actiescènes waarbij torenhoge bazen je team tot moes proberen te slaan. Het aankomende deel in de franchise, Gears of War 4, ligt aankomende herfst al in de winkel. Voor die tijd kan je al aan de slag met de Gears of War 4 beta die in de lente uit gaat komen. Deze voorproef is cruciaal voor de game aangezien ontwikkelaar The Coalition heeft aangegeven dat de game meer om multiplayer zal draaien.

Er is nog vrij weinig bekend over de inhoud van de Gears of War 4 beta, maar wij verwachten wel een aantal features.

Wapens

Als je het geluid van een kettingzaag hoort, dan weet je al dat het te laat is. Je lichaam wordt uit elkaar gescheurd door de Lancer Assault Rifle, een grote machinegeweer met een kettingzaag aan de onderkant gemonteerd. Dat is, naast andere klassiekers, een van de wapens die wij terug zouden willen in de Gears of War 4 beta.

Bovendien hopen wij dat de Hammer of Dawn weer terugkomt, een wapen waarmee je satellietgestuurde laserstralen over het slagveld kan laten razen. Of de Torque bow, waarbij je een explosief geladen pijl op iemand kon schieten. Een goed gemikte pijl schiet dwars door het hoofd heen waardoor de explosie eigenlijk overbodig is. Gears of War staat dan ook bekend om zijn bloederige visuele beelden.

Naast de iconische wapens hopen wij ook een aantal nieuwe wapens terug te zien in de aankomende Gears of War 4 beta. Een groot slagwapen als een zwaard of een soort landmijnen zouden de game niet misstaan.