Gears of War 4 gameplay - Gamescom toont een oude bekende

Article
donderdag, 18 augustus 2016 om 23:43
xgn google image
Gears of War is terug, althans, over een kleine twee maanden. Al die tijd is wel nodig om je voor te bereiden op deze achtbaanrit vol geweld en macho oneliners die je voorzien van de nodige adrenaline. Op gamescom wist de game alweer zijn naam te vestigen met nieuwe Gears of War 4 gameplay.
Eerder tijdens gamescom zagen we Gears of War 4 al even voorbij komen voor de preview. Maar Microsoft had meer in petto en kwam daarna met nog een compleet nieuwe gameplay demo. De Gears of War 4 gameplay waar we mee te maken gekregen, zorgde gelijk al bij het begin voor een kreet van enthousiasme.
Waar lange tijd gedacht werd dat de legendarische Marcus Fenix het loodje heeft gelegd, is hij nu weer levend te zien, maar wel duidelijk aangetast door de tijd. Zijn opwachting resulteerde in een feest van herkenning, waarbij her en der met bekende quotes gestrooid werd. Toch moet er ook gefocust worden op de nieuwe crew, aangezien er niet bekend is hoe groot het aandeel van Marcus gaat zijn in Gears of War 4
Uit de Gears of War 4 gameplay valt op te maken dat vastgehouden wordt aan de vaste structuur van teams waar je mee speelt in de franchise. J.D Fenix is de leider, daarnaast zit er iemand bij die het goede geweten speelt, en zoals in de Gears of War games, zit er altijd iemand bij die een overvloed aan grappen en grollen maakt. Gedurende de sessie kwam al naar voren dat de humor weer een sterk aspect zal zijn. Zo had Marcus het letterlijk over wraak nemen op de vijanden die moes zouden maken van zijn tomaten.
Gears of War 4 gameplay team

Swarm krijgt concurrentie

Tijdens de Gears of War 4 gameplay demo is er kennisgemaakt met nog een nieuw soort vijanden, maar dan uit een onverwachte hoek. Naast de vertrouwde Locust en de angst inboezemende Locust, is ook de COG een klopjacht op jouw gezelschap gestart. Deze organisatie is er niet alleen op uit om jou op te pakken, maar juist het liefst aan gort te schieten. De COG heeft hier wel heel eigenaardige boosdoeners voor op pad gestuurd.
De nieuwe vijanden zijn als het ware de breedgeschouderde COG soldaten, maar dan geheel gemaakt van metaal en voorzien van ingebouwde explosiemechanismen. Deze supersoldaten bestaan uit alleen maar bouten en moeren wat niet te merken valt aan de tactiek die toegepast wordt. Zoals de Gears of War 4 gameplay eruit zag, zit het met de AI van de vijanden wel snor, aangezien zij ook veelal gebruik maakten van cover. Dit geldt niet alleen voor deze soort mechanische strijders, want ook de andere versies van de COG creaties wisten enig strategisch inzicht te tonen.
Een van de andere soorten metalen monsters die op je los gelaten werden, bestonden uit kleinere creaties die zich op konden rollen tot balletjes. Zij zijn een stuk wendbaarder, maar ook gemakkelijker neer te halen. Waarschijnlijk de lastigste vijand die getoond is, is een vliegende robot die een energieschild voor zichzelf op kan werpen. Bovendien had dit gevaarte een geschut genaamd de tri-shot, waar je maar beter voor weg kan duiken.
Gears of War 4 gameplay screenshot

Nieuwe generatie wapens

De tri-shot is een wapen dat te vergelijken is met de mulcher van de vorige Gears of Wars delen. Deze uitvoering heeft alleen geen tijd nodig om af te koelen voordat je weer door kan gaan met een spervuur aan kogels afschieten. Het enige wat er dan gebeurt, is dat het wapen een stuk langzamer schiet. Naast de tri-shot is er nog meer schietgerei in het zonnetje gezet.
We maakten kennis met een soort draagbare railgun, genaamd Embar. Dit wapen schoot op indrukwekkende wijze energiestralen af om vervolgens de vijanden een kopje kleiner te maken. Naast de Embar maken ook nieuwe wapens als een krachtige shotgun met de naam Overkill en custom lancers hun opwachting. En je wordt ook nog eens voorzien van een hoop nieuwe executies waar een mes bij aan te pas komt.
Gears of War 4 gameplay screenshot

Diverse omgevingen en andere verwonderingen

Het is haast zonde om te zien hoe deze executies een einde aan het leven van tegenstanders maakten en daarmee de prachtige omgevingen besmeuren met ledematen. De Gears of War 4 gameplay toonde namelijk het huis van de Fenix familie, waarmee je een kijkje krijgt in wat voor uiteenlopende gebieden je straks je weg moet vinden om de planeet Sera te redden. Eerdere gameplay toonde enorme stormen terwijl je er tijdens deze beelden door een brandend huis een uitweg gevonden moest worden.
De Gears of War 4 gameplay heeft nog veel meer informatie weten te verschaffen over de inhoud van de game. Zo is er gedeeld dat er meer open omgevingen in de game zijn, waarbij er dus meer strategie komt kijken dan de nauwe gangen. Ook duurt de singleplayer, mits je van normale omstandigheden uit gaat, meer dan tien uur om te voltooien. Dit kan je geheel in co-op doen, waarbij de host altijd J.D. speelt en de andere speler de rol van Delmont of Kait overneemt.
Gears of War 4 gameplay screenshot

Gears of War 4 gameplay weet te overtuigen

De getoonde Gears of War 4 gameplay weet te overtuigen dat het nogmaals een echte Gears game wordt. Het duurt niet al te lang meer voordat je zelf met het nieuwe team in deze benarde situatie terechtkomt. De game kent op 11 oktober namelijk zijn release en komt uit voor Xbox One en PC.
Wil je meer weten over hoe de game eruit ziet? Check dan de Gears of War 4 preview! Als je benieuwd bent naar andere gamescom games, vergeet dan ook niet de speciale pagina te bekijken.

Populair Nieuws