FIFA 20 demo guide - Bereid je voor op de hele FIFA 20 game

  De FIFA 20 demo is uit op PlayStation, Xbox One en PC en er is weer een heleboel mogelijk in deze demo. Met dit artikel schetsen wij wat deze demonstratie van de game allemaal te bieden heeft. Deze FIFA 20 demo guide is handig als je nog moet wachten tot die demo eindelijk is gedownload en geïnstalleerd.

  FIFA 20 komt 27 september uit op Switch, PS4, Xbox One, PC. Tot die tijd kun je de sfeer van de game vast proeven met deze demo. Voor dit overzicht is de demo op Xbox One gespeeld.

  Een complete FIFA 20 demo guide

  De demo van FIFA 20 is eerder uitgekomen dan dat we hadden verwacht. Oorspronkelijk zou deze demonstratie pas 12 september speelbaar zijn, maar EA Sports heeft zich bedacht en trakteert ons al eerder op een potje voetbal. Mogelijk doen ze dit om eFootball PES 2020 te plagen. Die voetbalgame is namelijk op dezelfde dag uitgekomen als de demo.

  De demo is opgedoken in de PlayStation Store en de Microsoft Store. PC-gebruikers kunnen deze demo ook al spelen via Origin. Momenteel is er nog geen demo beschikbaar van de Nintendo Switch-versie. Op het moment staat FIFA 20 nog niet eens in de eShop benoemd. Vooralsnog lijkt het er niet op dat deze versie nu al een vroege demo krijgt.

  FIFA VOLTA voor straatvoetbal

  Met de FIFA 20 demo kun je direct aan de slag met FIFA VOLTA. Dit voelt toch anders aan dan een normale wedstrijd omdat je deze keer met maar drie spelers op een veld staat. Het veld is ook niet van gras gemaakt maar van straatstenen. De gameplay is ook anders. Zo heb je 3v3, 3v3 rush (wat geen keepers betekent), 4v4 (en 4v4 rush), 5v5 en Futsal. FIFA VOLTA is namelijk de plek waar straatteams het op straat tegen elkaar opnemen. Terwijl je speelt op een door grafitti beschilderde voetbalveld, heb je echt het gevoel dat je een speler van de straat bent.

  Deze interessante nieuwe modi kun je in de demo alvast proeven. Kun je nu niet direct spelen? Wij hebben op gamescom FIFA Volta ook al uitgeprobeerd en beschreven hoe deze spelmodus FIFA Street laat herleven. Straatvoetbal wordt overal ter wereld anders gespeeld en daarom gaat FIFA Volta in de definitieve versie ook meerdere variaties aanbieden.

  Tijd voor een aftrap

  In de demo kun je ook alvast voelen hoe het is om af te trappen. Zo kun je een wedstrijd spelen in de UEFA Champions League. Hiervoor heb je een beperkt aantal teams beschikbaar, waar we straks meer over vertellen. Zoals gewend kies je een team, besluit je of je uit- of thuis speelt en en ga je vervolgens het veld op om voor de overwinning te knokken. Als je wat tactischer te werk gaat, kun je ook eerst het één en ander veranderen in je teammanagment.

  De Aftrap-modus laat al zien dat er een paar kleine aanpassingen zijn gemaakt in de gameplay. Eerder hadden wij na afloop van EA Play al een special geschreven waarin FIFA 20 gameplay veranderingen aan bod komen. Mocht je niet vaak een FIFA-game aanraken, dan is er geen nood aan de man. Deze spelmodus is prima geschikt voor minder ervaren spelers.

  Kies deze teams

  Tijdens de demo kun je al een heleboel verschillende spelers aan het werk zien. Naast onbekende spelers in FIFA Volta, gaan ook veel bekende spelers het veld op. Tot nu toe beperkt de demo zich tot zes teams. Ga vast met enkele sterke spelers aan de slag!

  • Chelsea FC
  • Liverpool FC
  • Paris Saint-Germain
  • Real Madrid CF
  • Tottenham Hotspur FC
  • Borussia Dortmund

  Juventus, FC Bayern München en Manchester United zijn geen partners meer van FIFA. Deze teams vind je dus niet in de demo terug.

  Aan de slag in stadions

  Tijdens de demo kan worden gespeeld in een aantal verschillende stadions. Hieronder staan de drie beschikbare speelvelden:

  • Santiago Bernabéu van Real Madrid
  • Tottenham Hotspur Stadium van Tottenham Hotspur
  • Stamford Bridge van Chelsea

  Buiten de vaste stadions zijn er ook nog stadions voor FIFA VOLTA. Deze spelmodus speel je in speciale VOLTA-Arena's waarbij je de straat opgaat. Vaak vind je dan een hoop grafitti-tekeningen op die speelplaatsen. Vooralsnog kun je in FIFA VOLTA niet kiezen met welke teams je speelt. Zo speel je automatisch met de Vinicus Crew tegen de Street Kings bij het Amsterdam Viaduct. In de uiteindelijke release volgen meer VOLTA-arena's.

  FIFA 20 komt op 27 september uit op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  FIFA 20

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.