9 gave Dutch Comic Con cosplay outfits - Creatief in Utrecht

  Op 24 en 25 november was het weer tijd voor Dutch Comic Con en dat kan maar één ding betekenen: cosplay! Steeds komen de meest creatieve cosplayers bij elkaar op conventies om hun nieuwste outfits te laten zien. Wij waren ook op Dutch Comic Con en dit zijn negen gave cosplay outfits die wij gezien hebben!

  XGN.nl

  Johnnie en Ma Flodder (Flodder)

  Op Comic Cons zien we vaak genoeg personages uit de buitenlands popcultuur voorbij komen. Van superhelden uit Marvel Comics tot aan personages uit games, het lijkt erop dat alle cosplayers kiezen voor een import-personage. Gelukkig wisten deze twee cosplayers nog wat vaderlandse trots te brengen naar Dutch Comic Con, met hun gave cosplay van de culthelden van de asociale familie Flodder.

  In de jaren '80 en '90 werden de rollen van Johnnie en Ma Flodder vertolkt door Huub Stape, Coen van Vrijberghe de Coningh en Nelly Frijda. Van Vrijberghe de Coningh overleed jammer genoeg eind jaren '90, maar deze cosplayer doet hem gelukkig wel eer aan. Wil je meer zien van deze cosplayfamilie? Dan kan je ze op Facebook volgen via hun Facebookpagina Flodder Cosplay.

  XGN.nl

  Princess Zelda (The Legend of Zelda)

  De prinses van het Hyrule Koninkrijk zien we altijd graag terug op Comic Con en deze Cosplayer zet een overtuigende Zelda neer. Deze versie van de bekende prinses is gebaseerd op haar verschijning in Super Smash Bros Ultimate. Hier hebben de ontwikkelaars van HAL Laboratory, Inc haar een make-over gegeven met een wat jonger uiterlijk. Het lijkt een soort mix te zijn tussen hoe ze eruit zag in The Legend of Zelda: Skyward Sword en Ocarina of Time.

  Van oudsher is Zelda de eigenares van de Triforce of Wisdom. Samen met de Triforce of Courage (van Link) en de Triforce of Power (van Ganon) vormt dit de sterkste kracht in de Zelda-games. Omdat Zelda zelf de Triforce van Wijsheid in haar bezit heeft, betekent dit dat ze een geschikte leider is voor het Hryule Koninkrijk.

  XGN.nl

  Rapunzel (Tangled)

  Het sprookje van Raponsje dateert uit de 18e eeuw en is één van de meest bekende oude verhalen. Dat Disney er een aantal jaar geleden besloot een animatiefilm van te maken, is dan ook eigenlijk zo gek niet. Disney gaf het eeuwenoude sprookje de hippe naam Tangled en liet de stem van de prinses inspreken door Mandy Moore. Ook werd Rapunzel in die versie van het verhaal onafhankelijker en assertiever neergezet.

  Deze cosplayster zet deze moderne versie van Rapunzel dan ook ontzettend goed neer, waardoor ze zeker een plek verdient in onze special met gave Dutch Comic Con cosplay.

  XGN.nl

  Naked Snake (Metal Gear Solid 3: Snake Eater)

  Als we het hebben over klassieke game personages, dan mag Snake uit Metal Gear Solid natuurlijk niet ontbreken. Door de jaren heen hebben we de sneaky gluiper in veel verschillende vormen gezien, met in elke game wel een andere versie van de iconische held. Op Dutch Comic Con kwamen wij deze cosplay tegen van Naked Snake uit Metal Gear Solid 3: Snake Eater tegen. Door zijn camouflage konden we hem bijna niet zien tussen alle bezoekers, maar uiteindelijk konden we hem toch rond zien sluipen.

  XGN.nl

  D.Va, Widowmaker en Brigitte (Overwatch)

  Wanneer je op een conventie komt, kan je de klok erop gelijk zetten dat er meerdere Overwatch cosplayers zijn. De Hero Shooter van Blizzard maakte in 2016 op menig gamer indruk met de goed ontworpen personages, verslavende gameplay en vooral ook de creatieve skins die voor de personages beschikbaar zijn.

  Ondersteuning voor Overwatch gaat tot op de dag van vandaag als een trein, met recent nog de toevoeging van het nieuwe personage Ashe. Deze drie cosplayers laten alleen drie andere helden uit Overwatch zien: D.Va, Widowmaker en Brigitte. Van de drie werd die laatste begin dit jaar met een gratis update aan de game toegevoegd. Als het aan ons ligt hebben deze drie dames zeker een Play of the Game (de Overwatch-term voor mooiste moment uit een game) verdiend!

  XGN.nl

  Soundwave (Transformers)

  De meeste cosplayers gaan verkleed als een menselijk personage, maar daar heeft deze persoon duidelijk maling aan; en met goed resultaat! Hij zet namelijk een Soundwave cosplay neer op Dutch Comic Con waar alle kinderen uit de jaren '80 hun hart bij kunnen ophalen. In plaats van de overdreven Michael Bay-versie die we kennen van nu, is er gekozen voor de originele 'G1' versie van Soundwave.

  Het resultaat mag er zijn, want wij zijn helemaal weg van deze cosplay. Soundwave is één van de meest iconische personages uit van de originele Transformers, en de retro uitstraling wordt hier op een goede manier overgebracht. Het enige nadeel is dat deze outfit geen cassettebandjes kan afspelen. Jammer, maar dat betekent dat er (op een positieve manier) ruimte is voor verbetering!

  XGN.nl

  Aloy (Horizon: Zero Dawn)

  Eerder konden we al genieten van Nederlandse trots met de cosplay van de Flodders, maar ook Aloy kunnen we beschouwen als een Nederlandse heldin. De Amsterdamse Studio Guerilla Games bracht dit personage in 2017 tot leven in de game Horizon: Zero Dawn. In deze grote game moest je zien te overleven in een post-apocalyptische wereld die volledig overgenomen leek te zijn door robot-achtige wezens.

  De menselijke personages in Horizon: Zero Dawn lieten een mooi contrast zien met de robots, omdat zij juist teruggingen naar een meer prehistorische manier van leven. Aloy combineert de traditionele wapens met de meer moderne technologie, wat haar een uniek uiterlijk geeft. Deze cosplay van Dutch Comic Con geeft dit op een overtuigende manier weer en verdient daarmee een plek in onze special. Goed gedaan!

  XGN.nl

  Yellow, Blue, Black & Green Ranger (Power Rangers)

  Go go Power Rangers! Iedereen die is opgegroeid met deze combinatie van tiener-sitcom en een Japanse Tokusatsu-serie heeft stiekem wel eens in één van deze outfits rond willen rennen. Al helemaal als je daarna met z'n alleen de gigantische Megazord op kan roepen om het op te nemen tegen een bizar en groot monster. Deze groep van vier cosplayers maakten samen bijna een volledige Power Rangers groep.

  Als ze dan ook voor de foto nog zo'n pose aannemen, dan weet je al dat het helemaal goed moet komen. Alleen de Red Ranger miste nog in deze groep, maar gelukkig zagen we hem later nog ergens rondzwerven op de beursvloer. Wij waren in ieder geval helemaal weg van deze gave Dutch Comic Con cosplay.

  XGN.nl

  Pinhead (Hellraiser)

  "The box. You opened it. We came." Als je deze demoon ziet, weet je dat je écht in de problemen bent. Pinhead uit de Hellraiser-films wordt samen met andere zogenoemde Cenobites opgeroepen wanneer iemand een mysterieuze puzzeldoos opent. Het resultaat is meestal niet prettig om te zien, wat ook niet gek is gezien de Hellraiser-films tot het keiharde horror-genre behoren.

  Deze cosplayer kwamen we tegen in de Jaarbeurs en we moesten hem wel op de foto zetten. Het gebeurt namelijk niet vaak dat klassieke horrorpersonages nagemaakt worden door cosplayers, waarvan Hellraiser al helemaal niet vaak verschijnt. Mede dus door de originaliteit en de kwaliteit van deze cosplay verdient het een plek op onze lijst met gave Dutch Comic Con cosplay.

  Dutch Comic Con cosplay

  Het was dit jaar weer smullen geblazen op het gebied van cosplay op Dutch Comic Con! Zijn jullie ook naar het evenement geweest? Laat ons dan weten in de comments of jullie nog gave cosplayers gezien hebben. Als je geen genoeg kunt krijgen van cosplay, dan hebben wij ook nog een special over de beste cosplay op Amsterdam Comic Con, cosplay op gamescom en op BlizzCon 2017.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.