De 15 games voor 2015 op gamescom - Stuk voor stuk topgames

Article
vrijdag, 07 augustus 2015 om 17:15
xgn google image
Dit najaar komen er tal van prachtige games uit. Deze waren vrijwel allemaal te zien of zelfs te spelen op gamescom 2015. Wij zetten de 15 titels vanaf gamescom op een rijtje die dit jaar nog komen.
Dit najaar heeft een enorm indrukwekkende line-up aan games. Stuk voor stuk waren ze aanwezig op gamescom 2015 om aan het grote publiek te tonen. Sommige in de vorm van live gameplay demo's en anderen compleet speelbaar voor iedereen.
Eerder wilden we uit dit aanbod 10 games selecteren, maar de keuze was te lastig. Daarom zetten we ze alle 15 voor jou op een rijtje. De games staan op alfabetische volgorde. Benieuwd wat wij dan toch de beste games vonden? Dat lees je in deze gamescom special.

Assassin's Creed Syndicate

De Assassin's Creed games worden steeds groter. Voor het nieuwe Syndicate bouwt Ubisoft zelfs compleet Victoriaans Londen na. En alsof dat niet genoeg is speel je deze keer niet als één, maar als twee assassins.
De tweeling Evie en Jacob strijden tegen de Tempeliers. En hoe! Assassin's Creed Syndicate werd door ons al goed ontvangen tijdens de E3. Op gamescom werden we alleen maar enthousiaster.
Vanaf 23 oktober ligt Assassin's Creed Syndicate in de winkels voor PlayStation 4 en Xbox One. Later komt de game ook naar PC.
76739

Call of Duty Black Ops 3

Treyarch levert dit jaar de nieuwe Call of Duty af met Black Ops 3. We gaan de toekomst in met een nieuwe generatie Black Ops soldaten. Dit alles is deze keer ook in co-op te spelen. Maar we mogen de multiplayer en zombie-modus natuurlijk ook niet vergeten!
Met Black Ops 3 richt Activision zich erg op eSports. Op gamescom werden de plannen hiervoor aangekondigd. Ook werd duidelijk dat alle toernooien zich op de PlayStation 4 zullen afspelen.
Wij knalden er al op los voor de preview. En dat niet één, maar al twee keer. Genoeg informatie dus om je bezig te houden tot de release.
Call of Duty Black Ops 3 ligt vanaf 6 november in de winkels.
76740

Fallout 4

Misschien wel de meest populaire game van 2015: Fallout 4. De onthulling rond de E3 maakte een enorme impact en miljoenen gamers kijken al uit naar de nieuwe RPG.
Op gamescom kregen we meer te zien van Bethesda's komende titel. We verlieten Vault 111 en gingen op pad in het dorpje Lexington. Dat de nuclaire oorlog en alle ellende daarna de wereld geen goed heeft gedaan, werd al snel duidelijk in de preview.
Gelukkig heb je een trouwe viervoeter bij je om je gezelschap te houden. En deze keer kun je veel meer, waaronder je eigen thuisbasis bouwen en verdedigen.
Fallout 4 verschijnt op 10 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Bij interesse kun je hem al pre-orderen.
76741

FIFA 16

Elk jaar staat er weer een nieuwe FIFA op het programma. EA Sports weet altijd net genoeg verbeteringen door te voeren om het interessant te houden.
Dit jaar gebeurt hetzelfde. Maar FIFA 16 kent niet enkel gameplay toevoegingen, want deze keer zijn ook voor het eerst vrouwenteams te spelen. Helaas zitten nog niet alle landelijke teams erin, maar het begin is gemaakt.
Ook wij zijn enthousiast over FIFA 16. Op gamescom speelden we meerdere potjes. Onze ervaring daarmee lees je in deze hands-on.
FIFA 16 ligt vanaf 24 september vooral vrijwel alle platformen in de winkels.
76742

Forza Motorsport 6

Het team bij Turn 10 zit niet stil en levert met enige regelmaat een nieuwe Forza Motorsport game af. Dit jaar is het alweer tijd voor Forza Motorsport 6.
Het nieuwe deel in de serie belooft grafisch prachtig te worden. Ook qua content zit het wel goed met de meeste auto's ooit en tal van circuits om over te racen. En dat allemaal met prachtige weerseffecten!
Op gamescom was de nieuwe Forza al speelbaar. Wij gingen eerder met de game aan de slag en schreven er een preview over.
Forza Motorsport is vanaf 15 september beschikbaar, exclusief voor Xbox One.
76743

Halo 5 Guardians

Zeg je Xbox, dan zeg je Halo. Waar we het vorig jaar moesten doen met remakes en remasters van oude Halo games in de Master Chief Collection, krijgen we dit jaar een compleet nieuw avontuur voorgeschoteld.
Halo 5 Guardians laat je niet enkel als de Master Chief spelen, maar ook als Spartan Locke. Hij is juist op jacht naar de Master Chief! Hoe en waarom, dat moet tijdens de game duidelijk worden.
Met Halo 5 wordt ook de multiplayer omgegooid. Microsoft mikt op eSports en hoopt miljoenen gamers aan te trekken voor de grote toernooien.
Halo 5 Guardians verschijnt op 27 oktober voor de Xbox One. De game is al te pre-orderen.
76744

Hitman

We hadden al even niets meer gezien van de kale huurmoordenaar Agent 47. Dit jaar maakt hij dan toch zijn terugkeer en wel in een soort Hitman reboot.
De game, die simpelweg Hitman heet, zal in delen uitgebracht worden. Wanneer je het spel op release koopt krijg je een complete ervaring - dus geen early access game met bugs - maar gedurende het jaar erop wordt er constant nieuwe content toegevoegd.
Op deze manier kunnen Hitman games steeds weer nieuwe hits uitvoeren. Deze kun je ook allemaal op tal van manieren aanpakken, zoals je in onze preview vanaf gamescom kunt lezen.
Hitman komt op 8 december naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Eerst is de game digitaal te krijgen, later ook fysiek.
76745

Just Cause 3

Met Just Cause 2 werd een game neergezet die velen nog steeds zien als de ultieme sandbox ervaring. Just Cause 3 moet daar keihard overheen gaan wanneer de game later dit jaar uitkomt.
Wederom neem je de rol aan van Rico en wederom reis je af naar een tropisch eiland. Eenmaal aangekomen begin je het gevecht tegen de corrupte regering.
Dat gaat samen met enorm veel explosies, explosies en nog meer explosies. Dat was wat we meekregen uit de gamescom preview.
Maar er is meer, want de game kent flink wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de grappling hook deze keer nog functioneler en krijg je een heuse wingsuit mee.
Just Cause 3 is vanaf 1 december te krijgen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
76746

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Op de nieuwe Metal Gear Solid hoeven we niet lang meer te wachten. Deze laatste game van Hideo Kojima komt namelijk al binnen enkele weken uit.
Het spel is een meesterwerk in wording en was dan ook gigantisch populair op gamescom. Tal van gamers stonden in de rij voor de game.
Dat is niet zo vreemd, want Metal Gear Solid V wordt een enorme game met tal van opties. Reis door de open wereld en pak de missies zo aan als jij wilt.
De game verschijnt op 1 september op de PlayStation 4, PS3, Xbox One, Xbox 360 en PC. Natuurlijk kun je deze alvast pre-orderen.
76747

Need For Speed

De nieuwe Need For Speed gaat terug naar zijn roots: straatracen. Na een korte pauze genomen te hebben kunnen we later dit jaar de nieuwe racegame in huis halen.
In een open stad maak je de straten onveilig, ontwijk je de politie en verdien je respect van andere straatracers. Zo verdien je geld en unlock je steeds betere auto's en nieuwe races.
De game speelt in ieder geval lekker weg en wij kunnen niet wachten op meer. Dat ondervonden we al in onze eerdere preview.
Need For Speed verschijnt op 3 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
76748

Pro Evolution Soccer 2016

De laatste jaren moet PES het in ieder geval qua verkoopcijfers afleggen tegen FIFA. Maar qua gameplay? Daar zijn de meningen over verdeeld.
Bij PES 2016 zal dat niet minder zijn. De serie maakt namelijk grote stappen en tal van gamers hebben het voornemen om het nieuwe deel dit jaar een kans te geven.
Ook wij zijn razend enthousiast over de nieuwe PES. Dat valt wel te lezen in onze uitgebreide preview van afgelopen maand.
PES 2016 ligt vanaf 17 september in de winkels voor PlayStation 4, PS3, Xbox One, Xbox 360 en PC.
76749

Rainbow Six Siege

De terroristenjagers van het Rainbow Six team hadden even vakantie, maar zijn eind dit jaar keihard terug. Rainbow Six Siege komt eraan en dat hebben we gemerkt op gamescom.
Rainbow Six Siege gaat meer dan ooit om teamwork draaien. Communiceer goed met je vrienden en zorg er zo voor dat je plan om de terroristen uit te schakelen lukt.
Tijdens gamescom werd de nieuwe Spectator Mode onthuld. Hierin kun je meekijken met een match om alles precies in de gaten te houden vanuit tal van camerastandpunten.
Rainbow Six Siege komt op 13 oktober naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt het spel al pre-orderen.
76751

Rise of the Tomb Raider

De eerdere reboot van Tomb Raider werd wereldwijd goed ontvangen. Square Enix zet deze lijn door met Rise of the Tomb Raider. Alleen is Lara deze keer net iets meer ervaren met avonturieren dan in haar voorganger.
Na haar eerdere avontuur heeft Lara de smaak te pakken en wil ze meer mythes ontravelen. In Rise of the Tomb Raider staat Kitezh op het programma, een oude verloren stad in Siberië.
Helaas ben je niet alleen, want onderweg kom je tal van gevaren tegen. Niet alleen moet je zien te overleven in moeilijke omstandigheden en gevaarlijke dieren ontwijken, ook wil een geheime organisatie liever van je af!
Rise of the Tomb Raider komt op 10 november naar de Xbox One en Xbox 360. In 2016 volgen versies voor andere platformen.
76752

Star Wars Battlefront

Later dit jaar komt niet alleen de nieuwe Star Wars film uit, ook zien we de terugkeer van de bekende Battlefront serie. Pak je laserpistool of lichtzaard, stap in je X-Wing en knal erop los!
Star Wars Battlefront moet dé multiplayer shooter van dit najaar worden. Ga het gevecht aan op tal van bekende planeten uit het Star Wars universum. En dat met een selectie van personages om uit te kiezen waar je niet op uitgekeken raakt.
Wij speelden de game alvast en waren enthousiast. Meer over onze ervaringen op de ijsplaneet Hoth lees je in de preview.
Tijdens gamescom zagen we voor het eerst de luchtgevechten in de game. Daarvoor moet je zeker deze trailer bekijken.
Star Wars Battlefront verschijnt op 19 november voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt hier een pre-order plaatsen.
76754

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Op de nieuwe Uncharted moeten we nog tot 2016 wachten, maar toch kunnen PlayStation 4 gamers dit najaar al met Nathan Drake op avontuur. Dan komt namelijk de Nathan Drake Collection uit met alle drie de games.
Met deze collectie haal je dus Drake's Fortune, Among Thieves en Drake's Deception in huis. Alles oogt net wat scherper en beter op de PlayStation 4 en daarmee is het een ideaal moment om in te stappen als je de games nog nooit gespeeld hebt. Of als je deze opnieuw wilt spelen natuurlijk!
Uncharted: The Nathan Drake Collection komt op 7 oktober exclusief naar de PlayStation 4.
Dit waren de 15 topgames van dit najaar die we op gamescom zagen. Welke van deze games ga jij in huis halen? Laat het weten in de comments!