De belangrijkste gamescom 2015 aankondigingen - Het grote overzicht

Article
vrijdag, 07 augustus 2015 om 17:31
xgn google image
Gamescom 2015 duurt nog tot en met zondag, maar de grootste onthullingen zijn nu wel gedaan. Mocht je iets gemist hebben, dan helpen wij je uit de brand: dit zijn de belangrijkste gamescom 2015 aankondigingen op een rijtje!
De beurs is nog niet afgelopen, maar we kunnen al zeggen dat gamescom 2015 zeer geslaagd was. We hebben heel wat moois in Keulen gezien en van sommige onthullingen werden we heel enthousiast. Niet alleen games, maar ook nieuwe hardware en features kwamen uitgebreid aan bod in de Koelnmesse.
Uit al dat nieuws de belangrijkste gamescom 2015 aankondigingen kiezen is geen simpele taak, maar we hebben het toch geprobeerd. De onthullingen op deze lijst hebben volgens ons allemaal een enorme indruk gemaakt op iedereen die gamescom heeft gevolgd. Welke onthullingen dat precies zijn, lees je hieronder!

Mafia III aankondiging

Het tonen van de eerste trailer voor Mafia III was ongetwijfeld een van de belangrijkste aankondigingen in Keulen. Ontwikkelaar 2K Games had al gezegd de game tijdens gamescom uit de doeken te zullen doen, maar dat maakte de impact van de trailer er niet minder om. Fans hebben immers jaren op Mafia III gewacht.
Het derde deel in de Mafia-reeks speelt zich af in het New Orleans van de jaren ’60. In de game speel je met Lincoln Clay die, na als soldaat te hebben gediend in Vietnam, terugkeert naar de VS. Aan jou de taak om met straatkennis en machtsvertoon bondgenoten te krijgen en zo de top van de onderwereld te bereiken.
76758

Xbox One Backwards Compatibility lancering

De mogelijkheid om Xbox 360-games op de Xbox One te spelen is een van Microsofts belangrijkste projecten van dit jaar. Xbox One Backwards Compatibility werd tijdens de E3 met veel gejuich ontvangen, al ontbrak een precieze lanceerdatum. Het enige wat Microsoft toen zei, was dat de service dit najaar beschikbaar wordt.
In de Koelnmesse werd het bedrijf iets specifieker: Xbox One-fans kunnen vanaf november aan de slag met hun oude 360-titels. Een precieze lanceerdatum is nog steeds niet bekend, maar we hebben nu in elk geval een veel beter idee wanneer de service gebruikt kan worden. Heel lang hoeven we ook niet meer te wachten.
76759

Battleborn release

Battleborn is de nieuwste multiplayershooter van ontwikkelaar Gearbox Software, bekend van het uitstekende Borderlands 2. In Battleborn kun je met een aantal zeer uiteenlopende personages spelen, elk met unieke vaardigheiden en kenmerken. In Keulen werd duidelijk dat de game vanaf 9 februari 2016 verkrijgbaar is.
In het verhaal van het spel moeten de diverse helden samenwerken om de laatste ster in het universum tegen kwade krachten te beschermen. Hoe je dat doet, is aan jou: speel je met een snel en behendig personage zonder veel aanvalskracht, of kies je toch liever voor een tragere, maar sterkere figuur?
76760

Quantum Break release

Als je Quantum Break in één woord zou moeten omschrijven, dan is ‘ambitieus’ een goede keuze. Ontwikkelaar Remedy Entertainment levert met dit project namelijk niet alleen een game af, maar ook een heuse live-action tv-serie die het verhaal van de game aanvult. Iets wat nog nooit eerder in de gamesindustrie vertoond is.
Ook heeft Remedy een aantal gerenommeerde acteurs voor zowel de game als de serie weten te strikken, zoals Aiden Gillen (Petyr Baelish uit Game of Thrones). Daarnaast lijkt het ook wel snor te zitten met de gameplay.
Tijdens Microsofts werd onthuld dat de Quantum Break release op 5 april 2016 zal plaatsvinden.
76761

World of Warcraft: Legion

Legion is alweer de zesde uitbreiding van Blizzards populaire MMORPG en werd tijdens een speciale livestream aangekondigd. In Legion zit zo’n beetje alles wat je van een World of Warcraft-uitbreiding mag verwachten: een nieuw continent, een verhoging van het maximumlevel en nog meer kerkers en raids.
Toch lijkt Legion geen standaarduitbreiding te gaan worden. In de game komt namelijk een groot aantal oude verhaallijnen samen. Deze lopen terug tot eerdere uitbreidingen en soms zelfs tot de Warcraft-strategiegames. Daarnaast voegt de uitbreiding ook een nieuwe Hero Class toe: de Demon Hunter.
76762

Eerste Dark Souls III gameplay

Duister, spannend, en moeilijk: Dark Souls III wordt het allemaal. De game is al twee jaar in de maak en lijkt de stijgende lijn van de eerdere Dark Souls-games voort te zetten. Dark Souls III werd aangekondigd tijdens de E3, maar tijdens gamescom konden we voor het eerst een glimp van de gameplay opvangen.
Uit een trailer die tijdens Microsofts persconferentie werd getoond (zie hierboven), konden we in elk geval al opmaken dat de gevechten tegen kolossale vijanden weer terug zijn. Daarnaast was ook te zien dat je de aanvallen van die vijanden zorgvuldig moet ontwijken, anders leg je (net als in eerdere delen) heel snel het loodje.
76763

Homefront: The Revolution multiplayer bèta

Homefront: The Revolution speelt zich vier jaar na de oorspronkelijke Homefront af. Nadat de Noord-Koreanen de VS zijn binnengevallen en op het nodige verzet stuitten, hebben ze hun aandacht verlegd naar de stad Philadelphia. In The Revolution moeten spelers een revolutie op poten zetten om de Koreanen te verdrijven.
De game heeft ook een multiplayer modus en daarmee kunnen Xbox One-eigenaren deze winter al aan de slag. Zij kunnen namelijk deelnemen aan een multiplayer bèta. Hierin moeten spelers samenwerken bij het veroveren van een aantal belangrijke locaties in Philadelphia, waaronder wapenopslagplaatsen.
76764

Halo Wars 2 aangekondigd

Helemaal aan het einde van Microsofts persconferentie op gamescom kwam het bedrijf opeens met Halo Wars 2, het vervolg op de strategiegame Halo Wars. Niemand had deze aankondiging voorzien en de verrassing was dan ook groot. De Halo Wars 2-teaser was kort, maar het was genoeg om fans heel enthousiast te maken.
Ook het feit dat er geen gameplay werd getoond, deed niet af aan de opwinding. Dat liefhebbers van de Halo-games naar deze titel uitkijken, komt mede doordat Halo Wars 2 een gloednieuw verhaal zal vertellen. Daarnaast zal de gameplay ongetwijfeld de oude, vertrouwde veldslagen tussen verschillende groeperingen bieden.
Dit vonden wij de belangrijkste gamescom 2015 aankondigingen. Wat vonden jullie de beste?